tisdag 24 augusti 2010

Miljö och egoism

Som jag antydde igår så är svängningarna stora och de största skillnaderna kanske inte går att lita på helt när opinonssiffrorna presenteras. Idag är det betydligt jämnare igen, även om alliansen leder med ett par tre procentenheter fortfarande, så är det åtminstone match.

Jag ser att alliansen lovar miljöbilspremie, men jag tycker verkligen att miljöpartiets förslag är betydligt mer genomtänkt: Så ska utsläppen från svenska bilar sänkas:

Avgifter på nya bilar med höga utsläpp, enligt fransk modell, ska bekosta en omställning av den svenska bilparken. En förändring av transportsystemet är en huvuduppgift under den kommande mandat perioden. Bilarnas bränsleförbrukning måste sänkas radikalt. Förnybara drivmedel och elbilar måste få ett brett genomslag. Det innebär skärpta krav på offentliga bilinköp och fortsatt utbyggnad av förnybara bränslen som biogas. Redan 2014 ska bränsleförbrukningen från nya svenska bilar ligga under EU-genomsnittet och 2020 ska bilarna i Sverige använda mer förnybara drivmedel och el än bensin och diesel

Vi köpte nyss en etanoldriven bil, och jag är naturligtvis väl medveten om att etanol inte heller är optimalt på något sätt, men det är idag lätt att få tag på, till skillnad från exempelvis biogas och bilar som går på etanol har numera så många år på nacken att det går att hitta begagnade för priser som de flesta har råd att lösa.

Miljöpartiets förslag driver på vidare mot en utveckling mot bättre miljö och det är dessutom enligt en modell som redan provats, med framgång i Frankrike.

Göran Hägglund anklagas av LO, och det visar sig, tvärtemot vad kritikerna påstår, att stämma enligt DN:s valfläskkoll. Många människor kommer att få söka jobb de ändå inte kan få. Till vilken mening då:

Han har även människors självmord på sitt och alliansens samvete, som jag också skrev om igår.

Wetterstrand säger att egoismen är vårt största problem. Det stämmer verkligen, oavsett om det gäller miljön eller omsorgen av sjuka och alliansen driver egoismen än hårdare.

Mer media svd svd svd exp exp exp exp ab ab svd hd hd hd smp gp gp skd skd dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Menar du att inga självmord skulle ske om vänstern kommer till makten? Snacka om att blunda för verkligheten. Min röst faller på det parti som ser till att det lönar sig att arbeta.

  SvaraRadera
 2. Henrik Jansson24 augusti 2010 15:46

  Du glömmer att miljöpartiet faktiskt vill att vi ska köra våra bilar på bensin.
  Den etanol, som den förra borgerliga regeringen såg till att vi fick i Sverige 1991-94 genom att ta bort energiskatten på, innehåller bensin tack vare miljöpartiets pumplag som säger att det ska vara upp till 50% bensininblandning.
  Detta gör bränslet mindre miljövänligt, dyrare och samtidigt drar bilen 30-40% mer bränsle.
  Ren etanol kostar runt 7 kr, bensinen 13-14 kr och literförbrukningen är densamma.
  E85 kostar 8-9 kr och då är förbrukningen 30-40% högre.
  Mp borde byta namn till BP ;)

  SvaraRadera
 3. Gustav - Naturligtvis så sker det självmord av många olika anledningar och det är ju möjligen av den här typen som kan stoppas.

  Henrik - Har inte bensininblandningen att göra med smörjning av motorn för att den ska hålla bättre och att den ska vara mer lättstartad, i synnerhet vintertid?

  SvaraRadera