onsdag 6 april 2011

Alliansen gynnar starka grupper

I någon dag gamla Dikt och förbannad lögn så skriver jag om hur Maud Olofsson försöker försvara sjukförsäkringarna, trots att enskilda centerpartister väljer att försöka tala om motsatsen och att det behövs en stor och tydlig förbättring.

Men protesterna börjar bli många nu, inte minst från kyrkligt håll där man konstaterar att kyrkan får ta över samhällets omsorg över fattiga och sjuka i allt högre utsträckning, vilket onekligen ser ut som en billig och privatiserad lösning helt i högerns anda, där man istället tycks föredra höga ersättningar till de som redan är välbetalda, trots att det handlar om skattepengar som Vattenfalls höga chefer får ut...

Inte undra på att Maud Olofsson tycker att det behövs mindre pengar i sjukförsäkringen, sjukvården och färre försäkringskassor, trots att det snarare behövs fler för att hantera problemen kring försäkringskassan.

Som jag har sagt innan så oavsett vad man tycker om S och Juholt så behövs det ett starkt S för att kunna ha en möjlighet att peta bort regeringen, som politiken ser ut idag i varje fall och det behövs inte fler som vill tjäna pengar på vården, utan fler möjligheter att göra människor friska.

Men det är klart, så länge några statsvetare medveten sågar honom och andra stryker honom lite mer medhårs så är det ett direkt osäkert läge om hur det kommer att gå med den saken.

Skönt är att det finns tydlighet om Vattenfalls fallskärmar från socialdemokraterna och en tydlig vilja att gå vidare med de mycket märkliga turerna kring dem.

Uppdaterat Maud lever ett blåsigt liv där på toppen, med flera partikamrater som vill ha bort henne efter dåliga val. Det är inte utan jag förstår dem och inte alls förstår hennes val att vara kvar. Men som hon är nu så är hon en bra kampanjarbetare åt oss på vänstra sidan, så hon behöver inte ha någon brådska för min del :)

Media svd svd svd svd svd svd ab ab ab ab ab ab hd hd hd dn dn gp dagInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar