tisdag 12 april 2011

Död, dödare, dödast - Alliansens arbetsmarknadspolitik

Jag skrev igår om hur Regeringens arbetsmarknadspolitik är stendöd och nu är det bara att inse att den är betydligt mer död än så.

Ett femte jobbskatteavdrag, som fortfarande bara gynnar de som redan har ett jobb och inte pushar fram människor som är utan jobb, kommer att genomföras, med motivationen att "Ansträngning och ansvarstagande ska löna sig".

Jo tjena, det verkar visst bara gälla de som redan har jobb och inte regeringen själva, i synnerhet när det faktiskt finns gott om pengar att fördela, inte bara till de som bäst behöver det, utan även för att gynna svenska företag på sikt.

Alltså, problemet finns även om man nu är oempatisk nog att tro att alla sjuka och arbetslösa är latmaskar och är människor som inte alls vill jobba, när andra jobbar över för mycket.

Eller för att citera mig själv från gårdagens inlägg:

Jag konstaterade det i Tro inte regeringen vill hjälpa seriösa företag och jag kan konstatera det igen efter att ha läst om hur Sverige har rekordmånga obesatta jobb och anledningen är att människorna som söks inte har rätt kompetens.

Den minnesgode minns att regeringen snabbt som ökat, efter valvinsten efter valet 2006 drog in mängder av utbildningsmöjligheter, inte minst de utbildningarna som var direkt yrkesinriktade.

Själv, som ett exempel, drog jag då runt som säsongsanställd kyrkvaktmästare och jobbade 7-9 månader och var arbetslös över vintern.

Min dåvarande arbetsförmedlare försökte få in mig på en fastighetsskötarutbildning, via Lernia, som fanns i Malmö, som tydligt hade ökat min kompetens och kunskap för ett jobb jag till viss del hade fleråriga erfarenheter av. Visserligen var det 10 mil enkel resa från min dåvarande bostadsort Perstorp. Men vem vill inte anstränga sig för att få jobb?

Men jag kom precis till AF när regeringen tagit över och utbildningen lades ner direkt med hänvisning till att det fanns så många jobb, vilket inte stämde där och då heller...

Det är uppenbarligen dags att tänka om och släppa fram en ny bättre regering, som på allvar tänker på arbeten och arbetarna och andra som inte har möjlighet att jobba.

Märkligt nog så verkar många inte inse att regeringen använder A-kassan och försäkringskassan som extra skatt, eftersom de drar in mer pengar än vad som betalas ut.

Konstigt nog så vill fortfarande inte regeringen hjälpa seriösa företag, men skänker gärna bort våra skattepengar till oseriösa. De som de inte valt att ta in i dolda skatter...
En regering som valt mer att satsa på utbildningar inom de branscher där det faktiskt saknas människor hade varit mer intresserade av att driva på samhället i positiv riktning under längre sikt. Men nu är det bara mycket kortsiktigt tänkande som gäller och inte för allas bästa på något sätt...

Satsa jobbskatteavdragets pengar på yrkesinriktade utbildningar där det bäst behövs för allas bästa.

media svd svd svd svd dn dn dn dn dn exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp ab ab ab ab ab ab ab ab hd smp skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk hd hd e24 e24 dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. ändå minskar arbetslösheten snabbare än i många andra EUländer, vi har lägre stattskuld är på länge och prognosen för hur det kommer att se ut om några år är ljusare än på många långa år. Något rätt måste alliansen trots allt göra...

    SvaraRadera
  2. Självfallet, det händer ju även att blinda hönor hittar korn ;)

    SvaraRadera