onsdag 17 februari 2010

Fler saker än fusk i provval att reagera på

Fusket riskerar att förstöra för oss alla, skrev jag om igår, apropå moderaternas fusk som riskerar att inte bara sänka förtroendet för det partiet, utan för alla politiker och alla partier, för "alla vet ju hur mycket de fuskar".

Några saker som borde få minst lika mycket media, och som fler borde reagera på, vilket jag personligen tycker är minst lika allvarligt, är det faktum att vi fortfarande kommer att tillåta hemliga donationer till partierna trots kritik från europarådet enligt Beatrice Ask.

När vi redan nu har en uppenbar situation där det visar att risken för korruption verkligen finns så vore det på tiden att inte bara moderaterna, utan även de andra partierna som inte vill förändra de regler vi har nu, tar sig en allvarlig funderare på en förändring i detta.

Det är ju inte utan man undrar om anonymiteten finns till för partierna eller bidragstagarna. Det kan då omöjligt var för de viktigaste i denna fråga: Väljarna.

Frågan hade utan att tveka kunnat påverka väljarnas syn på den förda politiken, som exempelvis om jägarförbunden eller privata företag inom vårdbranschen eller varför inte vapentillverkare som skänker pengar till partierna.

Mer media dn dn dn dn sds sds ab ab ab ab hd hd svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Johan Pettersson17 februari 2010 13:41

    Finns det något parti idag som öppet redovisar vem som donerar, åtminstone större donationer? Om inte så är väl alla partier lika illa.

    SvaraRadera
  2. Jag är uppriktigt sagt osäker på om det finns några partier som gör det eller ens är för det. Vilket gör det ännu värre.

    SvaraRadera