torsdag 15 april 2010

Marginell skillnad i skattetryck

Att regeringens politik gynnar höginkomsttagarna har jag konstaterat flera gånger.

Dock ger ekonomer budgeten och Borg godkänt, men med förbehållet att skillnaden med en Rödgrön regering inte blir så stor, vilket är intressant sett till hur argumenten från högerpartiernas anhängare går mot hur det blir "katastrof" för ekonomin om vi byter regering...

Dock tycker jag att om att Östros är mycket tydlig när han förklarar var eventuella skattehöjningar ska hamna, i Få skattehöjningar i sikte:


Thomas Östros vill mycket hellre tala om regeringens skattepolitik, som han är djupt kritisk till. Under 32 minuters intervju angriper han regeringen var tredje minut. Han menar att alliansen har gynnat höginkomsttagare på bekostnad av bland andra pensionärer.
–Men jag är till och med orolig för att Sverige kommer att lida tillväxtmässigt av dessa stora skattesänkningar. Vi investerar för lite i forskning, utveckling, utbildning och infrastruktur för att klara konkurrensen med omvärlden.
Thomas Östros säger bestämt nej till ytterligare skattesänkningar.
–Det reformutrymme som växer fram under nästa mandatperiod ska i första hand gå till välfärden och jobben, förklarar han.
I övrigt kan vi konstatera att alliansens centerparti har svårt att hålla sams och det är milt sagt lustigt att se centerpartister hävda att Maud Olofsson blivit lurad och utnämner henne till den svagaste partiledaren... Påståendet är naturligtvis relevant, men det är anmärkningsvärt med SÅ hårda ord mot sin egen partiledare. Men när man läser om biltullar till Malmö så är jag böjd om att hålla med...

Mer media svd dag dag nsk gp hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar