onsdag 5 maj 2010

Alliansen på helt fel spår

En mycket förvirrad politik sa jag om alliansens politik igår och det finns ingen anledning att ändra den åsikten idag, trots att Jan Björklund pratar om att de hållit sams trots utmaningar. Men det beror naturligtvis på att de är kloka nog att ta kritiken mot varandra internt istället för via medierna. Till skillnad från mitt eget vänsterpartiet där ett antal kritiserar budgeten.

Visserligen finns det delar av den som går att kritisera, men samtidigt så finns det all anledning att sitta still i båten och inse att man är det minsta partiet och inte är det som varken kan, eller demokratiskt sett, bör påverka mest i de fall där det finns märkbar åsiktsskillnad.

Alliansen tuffar vidare med tåg, vilket gör många rubrikmakare glada, även om jag helst tycker att deras politik bör beskrivas som totalt urspårad och inte bara försenad, utan även som något som är på helt fel spår...

Det märks hur som helst att inte bara Reinfeldt är frustrerad, vilket han gott kan vara över både de rödgrönas relativt låga skattehöjning och över det faktum att de inte alls verkar känna verklighetens folk, som i många fall faktiskt kan känna solidaritet med andra, vilket gör att det är svårt att stå för deras utarmande av utsatta grupper.

Desperationen slår idag även hårt igenom bland de borgerliga tidningarnas artiklar, inte minst på debatt- och ledarsidorna, med rubriker som Med de rödgröna på släpAnticementblockpolitikDe är inte riktigt klara än och Regeringspolitiken går som på räls...

Däremot så undrar jag hur mycket många på högersidan egentligen vill bråka med det absurda vårdnadsbidraget, som knappast ökar på antalet människor i arbete, utan är något som snarare kostar pengar och som relativt många kristdemokrater vill höja?

Eller hur många som nu reagerar på det faktum att det, som vi vänsterpartister förutspått, visar sig att de privatiserade sjukvårdsinrättningarna fuskar sig till skattepengar som de inte har rätt till? Varför blir det inte lika stora rubriker som när exempelvis sjukskrivna fuskar med sina bidrag?

Mer media ab ab gp gp dn dn exp exp exp hd hd smp nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar