tisdag 4 maj 2010

En av de roligaste händelserna under mitt bloggande liv

Jag vet inte vad folk egentligen tror om mig och mitt bloggande (responsen är i 9 fall av 10 som med allt sånt här negativt), men ibland är jag själv rätt missnöjd och självkritisk mot det jag får fram, som det senaste inlägget idag på morgonen, som blev för kort och otydligt. Något som till stora delar berodde på att browsern la av med många flikar med info-artiklar uppe, vilket försenade det hela så mycket att jag knappt hann slutaföra inlägget.

Kommer ni ihåg bloggutmaningen som Cattis gav mig och några andra bloggande politiskt aktiva för ett litet tag sen?

Det är antagligen det inlägget jag är absolut mest nöjd med, eftersom jag fick en tydlig och konkret fråga att tänka över och en möjlighet att skriva lite friare än vad jag vanligtvis tillåter mig själv att göra. Ibland kan det kännas som det är den "röda autopiloten" som går igång när jag funderar över hur jag ska bemöta något politiskt relaterat problem, men inte denna gången.

Jag var rätt glad redan när jag gick vidare från första utslagningen och sen var jag oerhört nöjd när jag tog mig till final mot Krassman, som jag upplever som betydligt mer erfaren politiker än vad jag är.

Som jag sa i någon kommentar till inläggen kring den här bloggutmaningen så kändes ändå som huvudsaken att få fram någon av de Rödgröna-bloggarna som segrare.

Idag fick jag meddelande och ett inlägg från Cattis att jag och Vänsterpartiet vann det hela och det gjorde mig uppriktigt glad eftersom det kändes som att jag hade nått fram med mitt budskap. Och det är självfallet oerhört viktigt vad det än gäller!

Cattis avslutar med att hon är förvånad över att ha valt Vänsterpartiet, eftersom hon inte övervägt det tidigare. Själv är jag förvånad över att hon inte insåg det tidigare, vilket jag tycker kan rikta en del kritik mot Vänsterpartiet i stort som inte tycks nå ut med sitt budskap ens till de som verkligen berörs av det.

Visserligen avslutar hon med att hon inte alls bestämt sig till 100% vad hon faktiskt ska välja i slutändan, eftersom ett par partier inte anammade utmaningen.

Men jag hoppas och håller tummarna för att det ska bli Vänsterpartiet, eftersom jag uppriktigt tror att det är det bästa partiet för henne i synnerhet och för nästan alla andra också. Utöver det lilla fåtal som aldrig någonsin riskerar att bli sjuka en längre tid eller helt utan jobb eller på annat sätt halkar utanför arbetsmarknaden och behöver det viktigaste som samhället har att göra: Stötta de som behöver det.

Vi andra klarar oss onekligen rätt bra ändå, som samhället ser ut idag, även om vi får lägga några kronor extra i skatt på både lön och bensin.

Jag ska försöka följa Cattis lite i fortsättningen och jag önskar henne framförallt lycka till, oavsett hur valet går och oavsett vad hon till sist väljer i slutändan!


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Det är bara att gratulera!:) Klart du ska vara stolt, du har ju nu bevisats vara tydlig i ditt budskap vilket inte är alltför vanligt från övriga politikers sida;) Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. "...eftersom jag fick en tydlig och konkret fråga att tänka över och en möjlighet att skriva lite friare än vad jag vanligtvis tillåter mig själv att göra..."

  -Ja och då har ju jag lyckats med det jag ville, med hela utmaningen: Starta en dialog!

  Ditt bidrag var just så "mänskligt" som jag ofta saknar hos politiker, och jag kunde verkligen läsa in ditt engagemang för min situation och mina funderingar kring valet!

  Lite komiskt att det hamnade hos dej, istället för "Alltid Rött", som det var i början!
  Hade jag varit religiös, skulle jag nog tackat Gud för den förvirringen! ;)

  Hoppas att du får en boost till ditt skrivande nu och ger f-n i att låta dej slås ner av allt det negativa, för Mannen; du kan föra fram ditt budskap!

  Vi lär nog, som sagt, stöta på varandra här i bloggosfären, framöver, du är tillagd på min blogglista!

  Tack för inlägget och länken!

  /Cattis

  SvaraRadera
 3. Jag och vänsterpartiet är glada för den sammanblandningen också :)

  Tusen tack för ditt egoboostande av mitt skrivande! :)

  Och tack själv!

  SvaraRadera