onsdag 2 mars 2011

Att inte se bjälken i sitt eget öga


Det finns onekligen en del av de som kallar sig för vänster som har märkliga vänner, precis som Smålandspostens ledarsida skriver idag om Den diktaturkramande vänstern.

Men det går att säga några saker, som att vad man än tycker om Hamas (eller sverigedemokraterna eller det nazistiska parti som blev invald i en kommun i Sverige), så blir man invald i ett riktigt val så bör man få vara vid makten. Börjar man välja bort demokratiskt valda partier så är man illa ute. Hamas vann valet, och där handlar det om en reaktion mot Israels förtryck.

Sen vore det klädsamt med någon tydlig kritik mot högern och alliansen, som nu visats med byxorna nere i form av att man under de senaste åren haft omfattade affärer, till och med vapenaffärer, med de diktaturer, som Tunisien, Libyen, Egypten, som nu faller. Och då har jag ändå inte nämnt världens största diktatur, Kina...

Ledarsidan här verkar lida av exakt samma blindhet som de med rätta kritiserar andra för. 

Tidningens grund beskrivs så här:

"Tidningen verkar enligt Stiftelsen Barometerns stadgar för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande".

Det är knappast liberalt eller kristet att inte kritisera en politik som hjälper till med att öka förtrycket mot just kristna i många av diktaturerna jag nämnde ovan, via att göra affärer med de som har haft makten och gett dem inkomster.

När vill ni diskutera den? Några få svenska vänsteranhängare med liten makt och korkade tankar påverkar betydligt mindre än ett lands regerings undfallande politik mot diktaturer, där utrikesministern inte kan säga annat än att stabilitet är viktigt...Till och med Svenska Dagbladets ledarsida, som aldrig kritiserar alliansregeringen, vågar sig på ett halvt steg framåt när de konstaterar att Sverige inte har i detta gäng att göra, syftandes på FN:s råd för mänskliga rättigheter. Läs även Extremism får inget fäste i ett rättvist samhälle


Det har de naturligtvis rätt i, om man inte tror att man kan påverka diktaturmakterna där. Men det är knappast det största problemet, vilket ger mitt svar till artikeln:


Det var ett halvt fall framåt. Nu väntar vi bara på att ni på allvar kan kritisera exporten och importen med diktaturstaterna, inte minst vapenexporten, ni nämner i artikeln, som alliansregeringen inte gjort ett dyft för att göra sig av med. Den är betydligt mindre klädsam...

För inte gynnar det de mänskliga rättigheterna, snarare tvärtom, det gynnar diktaturerna att få ekonomi i att bryta dem och behålla diktaturen levande.
Läs även Extremism får inget fäste i ett rättvist samhälle, om samma ämne och läs gärna moderaten Gunnar Hökmarks inlägg som visar på noll självinsikt om sitt eget partis förda politik.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Hams är en terrorist organisation som skickar missiler mot israel.

    Då har man förverkat sin rätt, lite som om Vänsterpartiet skulle börja skjuta missiler mot Norge för "de är elaka och har olja".

    SvaraRadera
  2. Likväl har de vunnit ett val. Skjuter de missiler så får naturligtvis Israel försvara sig mot de som skjuter. Tyvärr tycks de helst skjuta och förstöra för så många som möjligt. Här i Sverige får vi inte ens bestraffa skolbarn kollektivt..

    SvaraRadera