söndag 13 februari 2011

Efter diktaturerna tar vi hycklarna i stödtrupperna

Jag skrev igår om Idag Egypten - I morgon resten av diktaturerna och jag skrev en del om hur kungahuset, rika miljardärer och många fler väljer att gynna diktaturen Kina, vilket fallet med Egypten visar snarare cementerar förmågan för diktaturen att hålla kvar sig vid makten.

Med ett annat tankesätt så hade diktatorns sista timmar kunnat komma betydligt tidigare och städningen hade sen länge varit klar.

Än så länge är naturligtvis inte demokratin klar och det är gott om utmaningar kvar innan de har ett på riktigt folkvalt styre och det finns gott om länder kvar som behöver uppror för förändring av maktfördelningen.

Att regeringen vill stödja Egypten är bra, även om det som sagt är senkommet och att det med facit i hand, som konstaterat igår, så borde det kommit långt tidigare, istället för att låta skicka människor till diktatur. En sån handling visar om något att man stödjer diktaturen. Naturligtvis ska man inte låta skicka någon människa till en diktatur mot sin vilja, i synnerhet inte när de riskerar tortyr.

En annan märklig sak är hur Svd:s ledarsida först nu skriver om Egypten som diktatur.

Till ledarskribentens text om Egyptens folkliga revolt öppnar för dominospel får jag en mycket märklig reklambild, nämligen den här nedanför:Ett påpekande i kommentarsfältet till artikeln Utfiskning på skattebetalarnas bekostnad, om att tidningen själv får skattefinansierade bidrag och att de bidragen dessutom ger dem möjlighet att tjäna än mer pengar på en diktatur, via sina Kinaresor hos SvD Accent, gör dessutom att kommentaren tas bort, trots ett hövligt tilltal.

Jag tycker inte om utfiskningen och att skattebetalarna får stödja det. Men det är knappast bättre att SvD stödjer världens största diktatur...

Som sagt så är det konstaterat att fler som vågat vara kritiska mot Egypten hade fått diktatorn att falla tidigare. När ska högerskribenter vara på allvar intresserad av att låta bli att stödja Kina?

Och "Kulturresa till Kina"? Allvarligt talat så undrar jag vilken kultur man då får se? Den diktaturkultur som gör landet till det land som avrättar fler människor än vad alla andra länder gör tillsammans och som varit över 5 000 per år som mest?

Nä allvarligt talat så tycker jag det är dags att rensa utanför sin egen port innan man börjar raljera över andras misslyckanden.

Själv låter jag bli att gynna diktaturer så långt det går, vilket är omöjligt när det gäller kläder och elektronik. Men att göra direktreklam för landet och dess turism tycker jag är långt över alla anständighetens gränser.

Egyptens folkliga revolt öppnar för dominospel skriver ledarskribenten hos SvD. SvD:s smutsiga hyckleri öppnar för en ökad acceptans för diktaturen i Kina.

När ska SvD leva som de försöker lära oss att leva?

Uppdaterat Läs även Jan Guillous utmärkta debattartikel om samma ämne som jag skriver om: USA:s kontroll över Egypten hotar av demokratiskt styre

Media ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp skd skd hd hd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar