måndag 10 januari 2011

Som väntat

Det politiska mordet i USA är ungefär som väntat och är inget som förvånar egentligen, hur beklagligt det än är. Som jag skrev längre om igår i det längre inlägget om händelsen så är jag Inte förvånad alls och förvåningen ökar inte när det verkar finnas koppling till en rasistisk grupp...

Det går att se samma sak där som här och är samma andas barn som den stenade kvinna i skåne jag skrev om igår, vars enda "brott" är att hon har en annan tro och en annan klädsel. Det fungerar inte att hetsa mot andra grupper av människor hur som helst, utan att det finns någon annan som väljer att ta det som ett godkännande för att ta till våld.

Som väntat så visar det sig att det inte hjälper med fler och tidigare betyg när problemet inte är relaterat till det. Om det existerar en anti-pluggkultur i skolan, som gör att många pojkar av machotendenser väljer att inte anstränga sig tillräckligt och misslyckas med sin utbildning, så vore det bra om vi hade en minister för området ifråga som åtminstone hade någon idé och någon tanke kring hur man ska lösa det problemet. För betygen lär inte göra det. Snarare tvärtom så lär de bli än mer ett bevis på det vissa grupper av pojkar vill visa: Att de inte är plugghästar, trots att studier är vägen till jobb även på mindre orter.

Hur vore det med mer jämlikhet och mer intresse för vad för negativt en machokultur för med sig? Många skriker i högan skyn om att "pojkar ska få vara pojkar och flickor ska få vara flickor". Vad bra, då lär vi få fortsätta dras med välutbildade flickor med bra betyg och pojkar som bryr sig, istället för att faktiskt få så välutbildade barn som möjligt, oavsett kön.

Regeringens utredare kommer fram till vad jag alltid hävdat: Könsroller begränsar och jämlikhet och jämställdhet gynnar även pojkar, även om feminism oftast påstås göra tvärtom.

En smal tröst är att Vårdnadsbidraget blivit ett bakslag och i framtiden så känns det mer relevant att börja fundera på ett vårdnadsbidrag för de pojkar som inte ville studera och därmed går hemma utan jobb. För uppenbarligen så fungerar inte de gamla "naturliga könsrollerna" längre och någonstans borde Hägglund och vårdnadsbidragets anhängare fundera på vad de håller på med, när det inte syns några goda effekter av den.

Som jag skrev om det för längesen så visar det sig även att invandrarkvinnor får ännu svårare att komma in i det svenska samhället med vårdnadsbidrag, men uppenbarligen så struntar Hägglund i det också..

Vår statsminister pratar om ännu mer sänkt skatt, som lösning på alla landets problem, trots att det skapar problem. Men som rapporterat innan, angående brister i skolanbostadsbrist och vård, så krävs det en rejäl blindhet för att ignorera det faktum att det fortfarande finns gott om hål att stoppa pengarna i, så att åtminstone grundtryggheten för landets befolkning är säkrad.

Samma blindhet som Carlgrens vargretorik innehåller och går tvärtemot vad som är det bästa för landet och individerna som behöver hjälpen från samhället bäst.

Det är ingen rolig framtid vi eller vår omvärld går till mötes...

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn hd hd hd hd hd exp gp gp gp gp dag dag nsk nsk ab smp smp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. "Det är ingen rolig framtid vi eller vår omvärld går till mötes..."
  Det håller jag med om, men kanske av lite andra anledningar än du har. Det är ju lite väl magstarkt och sitta och insuinera att ett litet skitparti som Vänsterpartiet skulle lösa biffen för hela landet, dom är ju inte ett regeringsparti och kommer inte att bli det heller. Å andra sidan, det är ju därför du kan sitta och lova guld och gröna skogar, du vet ju att du inte kommer behöva stå till svars under din livstid.

  SvaraRadera
 2. "Det finns gott om hål att stoppa pengarna i"

  Det är ju ett hål som tar oerhörda resurser,men det verkar ju vara fridlyst.Kostnaden för detta skulle utan problem medföra en rejäl förstärkning för nämnda områden.Det är bara att välja,stora pengar till invandringen medför mindre till välfärden.Nog kan väl världens näst högst beskattade folk få en skattesänkning?

  SvaraRadera
 3. Det har väl inte dej hänt något?

  SvaraRadera
 4. Jag är sjuk och har inte riktigt orken att sitta här och skriva men jag återkommer säkert.

  SvaraRadera
 5. Det låter värre än så ibland på dig :) Men jag tackar och tycker det samma om dig. Innerst inne är jag övertygad om att du är en bra kille och det är roligt med någon som säger emot, även om jag önskar att du haft andra åsikter att säga emot med :)

  SvaraRadera
 6. Här är en till som saknar din blogg. Beklagar att jag inte säger emot så ofta dock :)
  /Karin

  SvaraRadera