tisdag 17 augusti 2010

Ett bra och ett dåligt förslag

Det var inte så roligt, men rätt oväntat att den allmänna flyktingamnestin fick stryka på foten i den rödgröna politiken.

Däremot är det lite roligt, men möjligen naivt, att se att Miljöpartiet vill ursprungsmärka kläder. Själv försökte jag i många år bojkotta allt som kom från Kina eftersom jag ogillar att gynnar diktaturer. Det var till sist nästan omöjligt att ens hitta lite dyrare kläder som inte var därifrån.

Men sen kom det en regel som sa att det inte behövdes, och den regeln tror jag kom från EU, vilket gör det hela till ett lite naivt förslag från Mp att lyfta fram i just den svenska valrörelsen, eftersom det antagligen inte går att skapa nationella lagar som går emot eu:s lagar.

Det sämre förslaget kommer från Sabuni och handlar om att korta föräldraledigheten för utlandsfödda för att de ska ha lättare att komma ut på arbetsmarknaden.

Hon tycks fullkomligt ha glömt att hon sitter i en regering som har infört vårdnadsbidrag tack vare lätt tokiga kristdemokrater, som definitivt gör att invandrarkvinnor inte kommer ut på arbetsmarknaden och att barnen inte får möjlighet att utvecklas med andra barn, och så vidare... Och att Kd vill tvinga kommuner att införa vårdnadsbidrag, tvärtemot arbetslinjens och Sabunis åsikt.

Det är sannolikt ett led i folkpartiets försök att dra röster från Sd. I just det syftet kanske de kan göra nytta, men i övrigt så är det så här långt ett av valets större skämt.

 Mer media svd svd hd sds dag gp gp skd dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar