lördag 13 februari 2010

Valkampanjandet tar sig nya vägar

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen som jag kallade Desperationen ökar där jag förvånade mig över hur desperata många högerpolitiker tycks bli vid insikten av att tappa makten.

Läser man igenom media nu på morgonen så börjar man undra hur desperata de verkligen är när potentiella moderata riksdagsmän valfuskar genom att själva betala nyvärvade medlemmars avgifter. Jag trodde det var aningslösa ungdomsförbund som sysslade med sånt här, eller möjligen sverigedemokrater som vill ha pengar för kommuner som de inte alls har någon verksamhet i.

Jag förstår att man mer och mer sneglar på dörrknackning av kända ansikten, men som artikeln säger så undrar jag hur man ska komma in genom alla dagens kodade dörrportar? Ljuga och låtsas att man jobbar på posten och begära nycklar och koder?

Fast jag ska inte gnälla, det finns värre saker som kan hända att en högerpolitiker med desperation i blicken ringer på din dörr. Göran Skytte blir politiker vid nästa val, som nämner att han blivit kontaktad av fem olika partier.

Att det är Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna samt sverigedemokraterna det handlar om känns rätt självklart. Vi får hoppas att han i så fall går med i Kd eller möjligen C eftersom han lär göra minst skada i de partierna...

Den enda lärdomen vi behöver komma ihåg är att löften för välfärdssatsningar klingar ihåligt, för vi har alla sett hur lite satsningar de borgerliga gjort på välfärden under denna perioden.

Mer media svd dn dn dn sds dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Ja, hur ska man komma in i portar med kodlås? Man känner folk på posten såklart! Olyckligtvis känner inte moderater några sådana förutom i ledningen, och de kan inte några koder;)

  SvaraRadera
 2. Alltså... snacka om att kacka i eget bo! Sossar, Miljöpartister och Kommunister i samma presumtiva koallitionsregering... DET kallar jag desperation!

  SvaraRadera
 3. Nicklas - Jag tror inte någon moderat känner så vanligt arbetande människor ;)

  Tejpad - Det är ju bara tre partier, så hur desperata var då inte alliansen med alla dessa olika partier? :)

  SvaraRadera
 4. "Det är ju bara tre partier, så hur desperata var då inte alliansen med alla dessa olika partier?"

  "Alla" dessa partier är till antalet 4, och har historiskt sett alltid stått för samma grundsyn... nämligen individens rätt till självbestämmande och frihet.
  Sossar och kommunister däremot, har i alla tider varit mer eller mindre rabiata fiender, trots det faktum att sossarna aldrig har kunnat regera utan kommunisternas tysta stöd. Vad miljöpartiet anbelangar, så är det ju bra att dom äntligen bekänner färg... fast det satt långt inne.

  SvaraRadera
 5. Icke desto mindre så är de fler partier och mer problem med samarbetet. Och den där grundsynen har de sålt ut för längesen via Ipred och FRA.

  I övrigt så är du dåligt påläst. S har haft majoritetsregeringar vid flera tillfällen och inte alls behövt förlita sig på någons stöd.

  SvaraRadera