fredag 17 september 2010

Vad valdebatten också borde handlat om

Det är oerhört tråkigt att se hur Sverige säljer vapen till suspekta länder och att det knappt kommit upp en enda gång under valdebatterna det här året.

Det borde definitivt varit en av huvudfrågorna, och inte alls den fråga som DN lanserar, och det borde informeras oerhört väl om att Sverige inte är som den allt för seglivade myten säger, ett land som bara säljer till icke-krigförande demokratier.

Vänsterpartiet, och så vitt jag minns även miljöpartiet, är fullständigt emot den här typen av export. Jag har personligen inte mycket för vapentillverkning alls, men jag kan inte säga att jag är emot vapenexport till stabila demokratier som inte visar någon annan tendens än att vilja försvara sig och sitt eget land.

Det är alltid svårt att veta hur debatterna går hem hos folk, men jag tycker det verkar som om de rödgröna klarat sig bättre och bättre ju längre det har pågått.

Det mest slingrande jag hörde av under gårdagens diskussion var debatten om kärnkraften där det inte nämndes att ett antal av allianspartierna kan tänka sig att starta upp nya kärnkraftverk, istället för att försöka satsa mer på förnyelsebara energikällor. 200 år är för lång tid för att klara av klimatfrågan, som det tar med den här regeringen.

Det och välfärden, inte minst i form av de konstiga prioriteringar läkare får göra för att få ge vård, är också frågor som borde fått mycket mer uppmärksamhet än vad det har fått.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dag exp exp exp exp exp exp hd hd hd hd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Hur som helst är vi några som har öppnat ögonen :)
  Aldrig mer KD.
  /Karin

  SvaraRadera
 2. Kikar in och säger hej, har varit och förhandsröstat, nu håller vi tummarna för en rödgrön valseger. :-D
  Hälsningar AK!

  SvaraRadera
 3. Jätteskönt att höra era positiva kommentarer till skillnad från alla negativa som brukar vara här! :)

  SvaraRadera
 4. Gläds åt de sura kommentarerna, du skulle aldrig få några såna om inte din blogg var viktig. :-D Jag sitter just och funderar hur det är möjligt att Ewa Björling inte visste ett endaste dugg om vapenaffärerna, sånt ska väl en handelsminister ha koll på? Vi har suttit i samma kommunfullmäktige... fast inte i samma block förstås.

  SvaraRadera
 5. Haha det har du e g rätt i :)

  Det är direkt pinsamt att hon inte vet det...

  SvaraRadera
 6. Kul att läsa dina inlägg. Det är mycket som högertidningarna inte tar upp. Överlag behandlar media valet mer som en melodifestival. Jag har iallafall förhandsröstat och hoppas att vi slipper högern efter helgen.

  SvaraRadera
 7. Tack!

  Jag håller med dig och det är för mycket personfixering vid partiledarna. Det är ändå partier och inte ett presidentval det handlar om.

  SvaraRadera