söndag 25 april 2010

Mycket märkligt...

Det är mycket märkligt att sexköpare får betala lägre böter än andra, i förhållande till vad de tjänar, när det handlar om dagsböter.

Jag är inte av åsikten, som exempelvis Beatrice Ask tycks ha varit, att man ska behandla dem hårdare än någon annan.

Däremot så känns det inte särskilt rättssäkert om de inte får exakt samma behandling som alla andra, det vill säga varken hårdare bestraffning eller lägre böter. Så svårt kan det väl inte vara att behandla alla lika när det gäller något så konkret som att räkna ut dagsböter jämfört med den offentliga uppgiften om en persons inkomst?

Uppdaterat Att däremot helt släppa sexhandeln fri är absurd. Ett fall som det i Staffanstorp hade sannolikt aldrig uppdagats om det inte fanns en tydlig lagstiftning i Sverige om att det är olagligt att köpa och framförallt agera i traffickingbranschen.

Mer media svd svd dag dag dag hd dn sds gp skd exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!4 kommentarer:

  1. Ja, det är lite märkligt att hon i ena stunden vill skicka speciella kuvert till sexköpare INNAN de dömts och sedan inte bry sig att åklagarna ger minsta möjliga bötesstraff. Dessutom i exemplet har mannen försökte köpa sex från en minderårig, det borde ge minimum fängelse, även om det "bara" var ett försök!

    SvaraRadera
  2. Domstolarna består av intelligenta personer som inser att moralbrott som sexköp inte hör hemma i en rättsstat som Sverige - men de är tvungna att döma - alltså väljer man medvetet det lägsta möjliga straff.

    SvaraRadera
  3. Pinjata - Det är inte intressant vad de tycker eller inte tycker, de ska döma efter lagarna och att dagsböter ska vara i relation till inkomsten är oerhört självklart.

    SvaraRadera