lördag 7 augusti 2010

Sd får orimligt mycket media...

Tidigare i veckan så skrev jag om att det inte går att lita på sd:s partiprogram heller och idag så undrar jag om sd:s anhängare inte en gång för alla kan konstatera att de får mycket mer media än något annat parti som inte ens finns i riksdagen? Till och med Åkesson själv verkar inse det, när han kallar partiet för etablerade, något man knappast blir utan medias hjälp...


Aftonbladet skriver om att sd:s väljare har redan offrats och de nämner även Åkessons valtal i hemorten, precis som expressen och svenskan också gör. Så mycket media har inget annat parti någonsin fått, utan att vara i riksdagen, bortsett från möjligen NyD, som dessutom hade två kända partiledare...


Artikeln är Aftonbladet är intressant för den bekräftar allt jag någonsin sagt och tyckt om sd och deras väljare. De är i hög grad protestväljare och allt annat än trogna partiet ifråga. Med en liten del kärnväljare så löper man alltid mycket hög möjlighet att åka ut efter nästa val, vilket är min fromma förhoppning är vad som händer om de kommer in efter detta valet.

Artikeln lyfter också fram att exempelvis folkpartiets förslag om slöjförbud till stora delar spelar sd i händerna och att de andra partierna i hög grad vänder sig till medelklassen i storstäderna, allt i en drift efter att ha hämta fler röster.

Vi är rätt många som bor på landsorten också och till viss del kan jag förstå att man känner sig sviken och som ointressant av många politiker. Det vore kanske på tiden att driva politik på ett annat sätt?

Undrar hur många av sd:s väljare som verkligen ställer upp på att inte bara invandrare ska få svårt att ta sig till Sverige, utan att även svenskar ska få svårt att flytta utomlands om de vill det?

En god tanke, som Kvällspostens ledarskribent kommer med, är att Valtesta politikerna istället för att testa väljarna.

Jag läser bland annat, i övrigt, om hur fyra moderata löften till unga och Kd:s avskaffande av fastighetstaxeringen, för jag vet inte vilken gång i ordningen och det är verkligen en valrörelse på högvarv. Även om jag tycker att högvarvet kommit gång senare än väntat...

Inget av det kommer att locka någon ny väljare som jag ser det, utan det känns som gammalt valfläsk man haft en mandatperiod på sig att genomföra. Om man velat...

Mer media dn dn dn dag dag exp hd hd hd dn ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

12 kommentarer:

 1. Det är sant att SD nämns i media men ca 90% av alla gånger de nämns av media så är det antingen av "proffstyckare" som ska basha SD eller vanliga händelser eller förslag från SD som media vinklar på ett negativt sätt. All publicitet är inte bra publicitet.

  SvaraRadera
 2. När det gäller Sd så är verkligen all media bra media. Tom när deras politiker råkar i klammeri med rättvisan så lyckas det på ngt sätt bli till deras fördel.

  SvaraRadera
 3. Om det är till deras fördel så är det väl för att folk börjar tröttna på förtalskampanjen mot SD. De flesta är väl helt enkelt negativa till mobbning, oavsett om den mobbade är tjock eller närsynt. I så fall spelar det mindre roll vilken politik de för.

  Om SD har en fruktansvärd politik så skulle det inte vara svårt att påvisa med samma objektiva granskning man tillämpar för andra partier.

  SvaraRadera
 4. Demokratiskt vore om alla partier fick utrymme i tidningar och tv i proportion till sitt opinionsstöd. Dessutom borde rapporteringen vara opartisk på nyhetsplats; åsiktsjournalistiken hör hemma på ledarsidor.

  SvaraRadera
 5. Pontus - Det är just det jag säger, så fort det plockas fram negativt om sd så kommer anhängare som du och hävdar att det är förtalskampanjer, trots att andra partier också råkar illa ut...

  Erik - Så du menar att vi ska driva demokratifrågor via opinionsundersökningarna? Tycker du att det är demokratiskt att agera efter vad tusen tillfrågade, av landets 9 miljoner invånare, tycker?

  Jag är inte förvånad att en sd-anhängare inte begriper demokrati och att det som räknas är när alla röstat...

  SvaraRadera
 6. Tycker inte alls att SD får mycket plats i media. Det är bara, när de lägger fram ett förslag.
  Dessutom öser ju media och riksdagspartierna galla över SD vad de än säger. Ojust !
  Det är rätt att anhängare till SD och övriga intresserade skriver väldigt mycket där en vanlig människa får plats. Alltså inte insändarsidorna i De fyra stora. SvD, DN, Expressen och Aftonbladet.
  SD negligeras svårt och jag tror många känner likadant. Ingen lyssnar på dem och deras små snuttar tas aldrig in någonsin. Lyssna åtmintone innan ni dömer dem !

  SvaraRadera
 7. "Jag är inte förvånad att en SD.anhängare inte begriper demokrati"

  Snacka om att kasta sten i glashus när man företräder ett parti med de sympatisörer ni har....

  SvaraRadera
 8. Kalle - Så media ska stryka medhårs när det gäller sd men inte de andra partierna? Händer ngt som inte borde i ngt parti så åker det fram.

  Alexander - Jag har inte träffat en enda vänsterpartist som är ngt annat än för demokrati.

  SvaraRadera
 9. 90% av vad media säger om SD är ren lögn.
  Men SD väljer att inte anmäla alla som ljuger om partier för förtal då det skulle ta bort ALL fokus från de frågor som partier bryr sig om.

  SvaraRadera
 10. Ditt inlägg är ett utmärkt exempel på de lögner som sd och deras anhängare sprider på nätet för att försvara sd oavsett vad som sägs.

  Det är märkligt att anhängare av ett parti som försvarar hårdare lagar inte tänker längre än näsan räcker och lär sig några saker.

  Hade det gått så hade sd anmält för de hade garanterat vunnit på det.

  Men framförallt är det lögn eftersom förtal är något som en privatperson gör mot en annan privatperson.

  Alltså så går det enligt svenska lagar inte att förtala ett parti överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 11. Om journalist X kallar en SD-politiker för främlingsfientlig eller rasist så är det förtal.

  Ett fall från verkligheten: En SD-politiker kallade en vänsterpartistisk kommunpolitiker för kommunist och blev senare fälld för just förtal.

  SD väljer att aldrig svara på eller bemöta sådana anklagelser fast än de t.om slängs rätt i ansiktet på dem i debatter. Eftersom det är en retorisk fälla som försätter Sverigedemokraten i en defensiv roll och som medvetet används för att styra bort debatten från sakfrågan.

  Alla som bryr sig om verkligheten vet ju redan att SD har fler invandrare på sina listor än de flesta riksdagspartierna.

  SvaraRadera
 12. Fast nu förändrar du förutsättningarna, först handlar det om partier och nu om individer/personer. Allt annat än ärlig retorik och taktik men typiskt hur sd diskuterar.

  Det exemplet har jag aldrig hört talas om så du får gärna länka till en tidning som skriver om det. Jag har svårt att tro att det är förtal att kalla någon för kommunist, inte mer än att någon blir kallad för idiot.

  SvaraRadera