onsdag 4 augusti 2010

Förutsägbart från folkpartiet

Ska man skratta eller gråta?

Jag vaknade tidigt i morse och läste Björn Johnsons blogg och kommenterade att jag inte var så säker på att folkpartiet inte skulle fiska i de grumliga vatten som sd simmar i.

Det tog inte 10 minuter efter jag skickat dem kommentaren innan jag gjorde frukost och fick höra Björklunds utspel om burkor i skolorna. Som Johnson skriver i sin blogg så undrar jag om det är ett särskilt stort problem med burkor i svenska skolor? I synnerhet när man talar om en regering som är för vårdnadsbidrag som definitivt låser fast kvinnor ännu hårdare vid att stanna hemma istället för att komma ut i samhället... Vore det inte bättre att intressera sig för alla de barn som inte tycker om sommarlovet?

Björklund fortsätter i samma fåra som Billström tidigare när han uttalade sig illa om romer och frågan är om det inte är den största risken med de här utspelen, sd får igenom sin politik även om de inte blir valda?

Det känns som en pseudodebatt, för att helt komma undan de svåra och betydligt mer relevanta ämnen... Var finns diskussionen om försvaretMaud Olofssons utspel om Vattenfall eller klimatdebatten i världen som några exempel? Inte når det särskilt högt upp på gemene mans dagordning för viktiga ämnen.

Jag skrev om sd igår i Det går inte alltid att lita på partiprogrammen och läser nu om att riksdagsledamöter vill blockera sd, vilket jag tycker är olyckligt att man går ut redan i förväg och diskuterar eftersom den typen av diskussion är bättre att föra när man sitter med ett faktiskt valresultat i handen så att man vet hur möjligheterna till regering och samarbete ser ut.

Även om det inte lutar åt att något block får absolut majoritet nu, så finns fortfarande möjligheten att det kan förändra sig på flera olika sätt.

Den som läser lite om hur sd agerar lokalt och regionalt, inser att det finns mycket kritik mot hur de hanterar region Skåne och hur lite de gör även där de har möjligheten att påverka. Och den kritiken kommer inte ens från motståndarna, utan från ledaren för sd i kommunen där sd har flest anhängare, i Bjuv.

Samtidigt så försöker kristdemokraterna göra ett utspel via läkemedelsbiverkningarna, för att profilera sig så att de inte blir ett parti som åker ur riksdagen, något som definitivt hade kastat om möjligheterna till regeringsbildning för allianspartierna.

Jag förstår visserligen dem, men det rimmar oerhört illa när Hägglund, som ansvarig minister, inte haft det minsta problem med att öppna upp marknaden för Apoteken och få dem att bli som vilken butik som helst, vars främsta mål är att sälja varor. Som är mediciner som kan ger biverkningar. Och även om många tycks glömma det så kan även receptfria läkemedel ge svåra biverkningar, i synnerhet om de äts i för stora doser. Lägg till det den negativa miljöpåverkan som försäljning av bakteriedödande tillsatser ger, något som inte bara läggs till där man minst anar det, utan även det säljs lättare via apoteken.

Till sist, apropå att jag skrivit om sd, som så ofta vill försvara Sverige och svenskarna och våra traditioner och så vidare, men som sällan får till det när de ska förklara vilka svenska traditioner som är genuint svenska och värda att försvara. Här hittade jag ett tips från gp.se: En riktig svensk hälsar inte och banne mig om det inte stämmer :)

Läs även Emil Brobergs blogg

Mer media svd svd svd dn dn dn dn gp gp gp gp nsk dag dag dag sds sds sds sds sds sds sds sds sds sds hd hd ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Så om Björklund lägger ett i sak vettigt förslag i augusti vet du tvärsäkert det är till för att värva sd-röster? Snacka om att du har fördomar.

  För övrigt är det här en pedagogisk fråga som inte har med sd att göra.

  Men med din logik är du väl emot motorvägar och förbud mot kosherslakt också eftersom Hitler var för det?

  När ska Sverige få en kvalificerad debatt om problem (ja, det är ett problem på vissa skolor och rektorer känner sig osäkra hur de ska hantera det)

  Bengt

  SvaraRadera
 2. "Till sist, apropå att jag skrivit om sd, som så ofta vill försvara Sverige och svenskarna och våra traditioner och så vidare, men som sällan får till det när de ska förklara vilka svenska traditioner som är genuint svenska och värda att försvara."
  Så du menar att svenska traditioner inte finns?
  Gäller det alla folk eller är svenskarna unika på något sätt menar du?

  Sen, angående artikeln, du behöver nog inte oroa dig, FP brukar göra så precis innan val men det är bara tomma ord och retorik. Ville de införa maskeringsförbud i skolvärden borde de ju redan ha gjort det efter 4 år.

  SvaraRadera
 3. Poängen med vissa muslimska extremisters vägran att hälsa i hand är att det riktar sig mot kvinnor, de hälsar på män.

  Tycker du det är acceptabelt också att folk på arbetsmarknaden hälsar på alla i hand förutom svarta? Eller homosexuella? Eller muslimer? Om de gör det med "respekt".

  Då har du visserligen lika vidriga och reaktinäraccepterande åsikter men du är i alla fall konskevent.

  Ni i v städar ofta snabbt bort era feministiska analyser när det handlar om gruppen muslimer. Och kallar varje kritik emot islam för islamfobi. Och än värre, rasism, trots att muslimer inte är en ras. Det blir något patetiskt.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Bengt - Rätt säker är jag på det eftersom det är samma typ av förslag som kommit under ett antal val nu. Jag säger som Björn Johnson in länken i inlägget: Jag har inte läst några undersökningar om att det är ett stort problem som motiverar förslaget.
  Jag tycker att man bör hälsa men att man självfallet inte kan tvingas att ta i hand. Som god liberal borde du tycka det samma.

  Martin - Vad skönt att du kommer ihåg det som Bengt inte vill komma ihåg :)
  Jag har svårt att se att det finns så många traditioner som totalt genuint knutna till ett enda land, oavsett vilket land vi talar om.

  SvaraRadera
 5. Jag ser fram emot dagen då en svensk känner sig kränkt i frankrike eftersom de inte fick jobbet de ville ha då de inte ville möta kind med en för dem okänd person... Det blir nog lite sköna kontraster gentemot vårt eget trasslande kring obligatoriskt handslag eftersom fransmännen kommer vara lika övertygade om att DE har rätt i sitt fall som svenskarna är övertygade i sitt "handskak-fall" . ;)

  SvaraRadera
 6. "Jag tycker att man bör hälsa men att man självfallet inte kan tvingas att ta i hand."

  Du tycker alltså det är ok att vägra hälsa bara på kvinnor, judar, homosexuella eller någon annan grupp. För du är väl inte så enfaldig att du fått för dig att mannen som var i konflikt med AF vägrade hälsa generellt. det var kvinnor han vägrade hälsa i hand. Snacka om att du inte kommet ihåg något. Tycker du det är rätt borde du skämmas.

  Och om det inte är ett stort problem varför då starta en debatt om om burka i niqab i skolan. Ni röd-gröna som attackerar Björklund gör nog precis det han vill, gör det till en viktig valfråga.

  Bengt

  SvaraRadera
 7. Jag har, som jag har skrivit om i tidigare inlägg, varit på utbildning inom facket med bland annat en muslimsk kvinna som inte ville ta mig i hand och inte ville vara själv med mig eller någon annan man i ett rum. Det hade jag inga som helst problem med.

  Dessutom är det ingen valfråga. Han slår in öppna dörrar då det tycks vara beslutat sen länge det har föreslår: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/08/augusti-4-2010-skolverket-tillampar.html

  SvaraRadera
 8. Du menar alltså att folk ska ha rätt att vägra hälsa i hand på muslimer men hälsa på andra i rummet.

  Verkar ju vara sympatiskt resonemang.

  Om det nu slår in öppna dörrar är det ju intressant att ni röd-gröna bloggar attackerar Björklund och gör det till en valfråga och håller igång debatten. Det är precis det Björklund vill och ni ramlar dit igen och igen.

  Bengt

  SvaraRadera
 9. Jag menar att jag ska ha rätt att låta bli att ta dig i hand om jag, oavsett anledning, inte känner för att göra det, även om jag gärna ta andra i hand. Jag tycker fortfarande att huvudsaken är ATT man hälsar. Inte hur man gör det.

  SvaraRadera
 10. Jerker

  Är det alltså okej att vägra ta svarta i hand men göra det med vita?Jag tror att rasiststämpeln skulle komma fram.....

  SvaraRadera
 11. Som sagt så tycker jag att det är strunt samma varför man inte vill ta i hand så länge man hälsar.

  SvaraRadera