lördag 8 januari 2011

Själv blir jag ofta kallad kommunist...

Själv blir jag ofta kallad kommunist och förväntas försvara diverse diktaturer jag aldrig har hyllat eller tyckt om.

Men när det handlar om den h
är typen av hyllande av världens största diktatur så är det tyst bland kommentatorer och ledarsidor, ty diktaturen Kina är en skyddad del av världen där vi alla kan tjäna pengar på andra människors ofrihet.Uppdaterat SvD:s ledarsida fortsätter sin extremt enögda argumentation även i dagens tidning, där man bland annat skriver att man inte förstår restaurang KGB:s sovjetnostalgi.


Min kommentar till det inlägget är


Förstår du inte? Kinesisk kultur finns det gott om att uppleva i Sverige, men aldrig att man hör den här ledarsidan på allvar ifrågasätta Kina på samma sätt som i debattartikeln ovan. Varför göra skillnad mellan diktatur och diktatur, varför inte ifrågasätta alla icke-demokratier?


Mer Media ab svd


(Även Analysen saknas och Mängder av år sen jag skrev en insändare sist)


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Det handlar väl också om att det är så SATANS SVÅRT för borgerliga (även om jag faktiskt läst en artikel på ledarsidan i DN som skrev om just detta, men det var ju ett undantag) att begripa att marknads-ekonomi inte per automatik leder till demokrati. Så dom sitter ju liksom bara och väntar på att demokrati ska dyka upp i Kina enligt nån sorts naturlag.

  SvaraRadera
 2. Jag tror dessutom att det är så att om man ger de grupperna som haft stor möjlighet att skapa en demokrati på något sätt ökade möjligheter att tjäna pengar så väljer de välstånd för sig själva innan de gör något annat.

  SvaraRadera
 3. Det är väl i alla fall skillnad på exempelvis kinesisk kultur och den kinesiska underättelsetjänsten? Hur skulle du reagera om det fanns en tysk resturang vid namn Abwehr eller Gestapo? Hade det funnits en Kina resturang vid namn Mao tror jag folk skulle reagera på samma sätt.
  /david

  SvaraRadera
 4. Och man kan väl inte säga att Kinesisk kultur såsom porslin, jade och kinesisk mat är detsamma som dagens kinesiska diktatur? Precis som att rysk mat inte är detsamma som KGB? SVD protesterar väldigt sällan mot vanliga ryska resturanger...
  /David

  SvaraRadera
 5. Det finns gott om exempel på kulturutbyten med kinesiska staten. Här har du ett exempel från Bollnäs: http://helahalsingland.se/bollnas/rengsjo/1.2546975-kulturutbyte-mellan-bollnas-och-kina

  SvaraRadera
 6. Lägg till det alla affärer som görs mellan väst och Kina. Det är väst som håller Kina ekonomiskt under armarna och utan oss som köper deras produkter hade de aldrig klarat sig.

  SvaraRadera