tisdag 29 december 2009

Vilket århundrade är vi i?

Det känns oerhört konstigt att läsa om hur Kärnfamiljer går först i kön och att det bland annat i Stockholm utgår köregler för förskola och förskoleavgift från adressen där barnet är skrivet, trots att det sen ett antal år är kutym med delad vårdnad och boende varannan vecka hos vardera föräldern.


Sen kan man lägga till att just Stockholm antagligen är den staden med flest separationer och barn som bor på mer än ett ställe.


Normativa regler stressar när kärnfamiljen är rådande när det gäller även egentligen rätt banala saker. Som att ha ett system som fungerar i ett samhälle där det sen länge är ungefär 50% av äktenskapen som spricker inom tio år, vilket onekligen påverkar barnen och dess förmåga att inte bara ha en fungerande relation med två föräldrar, utan även med sina skolor och barnomsorg.


Det är väl ändå på tvåtusentalet vi lever, och inte 1800-frös ihjäl? Inbilla mig inte att det inte går att skapa system och datorprogram som kan hantera de faktum många levt eller lever  under sen årtionden tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar