måndag 18 januari 2010

Pensionärerna får knappast hjälp från Kd...

Varför skulle S plötsligt gynna pensionärerna? frågar sig Rayman på SvD:s ledarsida retoriskt.

För att inte ens kristdemokraterna gör det, än mindre alliansen i övrigt är mitt svar. 

De har alla att lära av både Lars Ohly och bibelns Psaltare eller varför inte Bergspredikan, som de alla tycks ha tappat bort totalt...

Mer om girighet och problem med empati: sds ab ab

4 kommentarer:

 1. De kristna i detta land har aldrig tyckt att människor skall behandlas varken rättvist eller som likvärdiga. Historiskt finns mycket dystert från utomäktenskapliga barn till grova övertramp. Numera kränker de gärna pensionärer genom att ställa grupper mot varandra. Jobb ger skattesänkningar, pensionärer får inte del av sådant med resultat att pensionsinkomster beskattas högre än inkomster. Grupp mot grupp. Fattiga och rika. Goda och onda. Ett obehagligt samhälle.

  SvaraRadera
 2. Att det ofta var så förr stämmer säkert, men jag har träffat många som är troende och för rättvisa.

  I övrigt håller jag med dig om att det är ett obehagligt samhälle.

  SvaraRadera
 3. Skrattar, bra inlägg... o ler gott åt din taktiska kommentar om Bergspredikan. Läs mitt inlägg om vad en av dem som arbetar med de utförsäkrade egentligen anser, om de inte går att få till arbetsprövningar och arbetsförmedlingens korta kurser, som inte heller leder till jobb särskilt ofta. De här nedtryckande cyniska kommentarerna om lata människor är så förödande för så många att behöva ta, dock tar det inte på mej. För jag vet... och har mina bevisade problem och begräsnngar. Men det är det här med att ställa grupp mot grupp och fattig mot rik, som bara ger så trist och splittrande samhälle. Vilka rider mest på det fenomnet? Jo det syns klart o tydligt. Ja ett obehaglit samhällsbygge!
  Mvh Sarasvati

  SvaraRadera