lördag 23 januari 2010

Mer trams...

Nyss skrev jag om Trams! i form av att få sparken på grund av vad för kläder man har på sig på fritiden.

Naturligtvis är det lika tramsigt när man läser lätt hysteriska nyheter om Reinfeldts lyxklocka för 22 000 kronorSahlins handväska eller att få politiker vill alls vill svara på frågor om sina accessoarer eller annan lyxkonsumtion.

Visst, jag förstår inte personligen hur man kan välja att lägga varken 6 000 kronor på en väska eller 22 000 kronor på en klocka. Men frågan är om jag är så mycket bättre själv som har köpt en dator för 16 000 eller en iPod för 4 000? Det är mer absurt att människor kan välja att köpa en bil för en miljon, eller att gamla sossepartiledare köper herrgårdar, än att några väljer att lägga pengar på mindre saker. 6 000 kronor är något de flesta har råd att betala för en enstaka sak. Men knappast en miljon för en bil.

Det vore bättre om diskussionen handlade om sakpolitik som drabbar många, som exempelvis djurplågerialliansens omänskliga behandling av sjukamomssatserna på nyttigheternedmonteringen av den offentliga sektornpensionernaarbetslösheten och arbetsförmedlingens brister eller ojämställdhet...

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd hd hd dn smp kb nsk

Inga anonyma inlägg släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar