torsdag 22 juli 2010

Mycket märkligt...

Jag har helt missat att det dömts en man för barnporrsbrott, trots att det enbart handlade om tecknad japansk manga.

Jag trodde det var omöjligt att döma någon för vad som är ett sexuellt övergrepp om det inte ens finns ett offer. Säga vad man vill om tecknade seriefigurer, men lida kan de definitivt inte göra.

Själv konstaterar jag snabbt att det finns mycket att göra för rättsväsendet i form av ingripande mot fotokonstklassisk konst, mer klassisk konstmedeltida konst och mer medeltida konst. För att inte tala om ingripanden mot bilder på Jesus och Maria eller mycket av den blodiga text som bibeln innehåller, bland all kärleksbudskap.

Ska man sen dra det vidare så finns det rätt mycket film, litteratur och musik som visar upp betydligt mer trovärdigt våld, mord och lidande än vad japansk manga någonsin kommer att göra. I konsekvensens namn borde man självfallet även ingripa här, eftersom det inte tycks vara nödvändigt att någon faktiskt råkat illa ut...

Samtidigt konstateras det att det i vissa områden är endast en polis som utreder barnporrbrott. Hur kan man då tillåta ett område med för få resurser att lägga tid på något där ingen ens tagit skada? I slutändan så får andra brott, inte minst barnpornografibrott där barn faktiskt tagit skada, mindre tid och möjlighet att utredas.

Läs även Juristens blogg om tankeförbud.

Mer media exp exp abl


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar