söndag 28 februari 2010

Jag förstår regeringen

Jag förstår verkligen regeringen, efter att ha valt östtyska lösningar på arbetslösheten och när folk börja inse att man behöver tjäna över 46 000 för att tjäna på rut-avdraget, för att inte tala om utsattheten som drabbat de sjukskrivna, att de börjar bli mer och mer desperata, eftersom deras idéer knappast säljer sig själva.

Nästa desperata åtgärd för att inte tappa makten är kampanj för rut-avdraget, en kampanj som lär behövas för att övertyga andra än de som redan har råd med hushållsnäratjänster om nödvändigheten av att vi alla ska betala för de rikas städning...

Frågan är hur mycket Reinfeldts parti kostar?

Inte mycket för de som redan har det bra, men desto mer för de som försöker komma vidare med studier eller fastnar i en tunggrodd och stelbent byråkrati som kostar på dig sjukvård du inte behöver för det som påstås vara arbetslinjens bästa, men som uppenbart är något som har gått fel när regeringen via försäkringskassan inte lyckas med att få människor friskare, utan enbart haft lönsamhetsjakten för sitt ansikte.

Men istället så kan man droga ner sig med skådespel och bröd till det olidligas gränshets mot redan utsatta grupper inom landet och med krig för att stärka nationen för att glömma att vardagen och att sänkta skatter är ofrihet för många, som istället för jobb och friska kroppar och själar får tvång och frånvaro från sjukvård som gjort dem friskare och arbetsföra på ett tidigare stadie.

Uppdaterat M vill stärka jämställdhetsbonus, vilket jag tycker låter bra, men det låter ju inte som ett borgerligt parti alls... 


Jag noterar även att det påstås att acceptansen för rut-avdraget ökat, men jag undrar om den acceptansen består bland de som inte är de rikaste, om folk förstår att det även är deras skattepengar som gör så att rika som ändå haft råd med städhjälp får skatteavdrag?

Dessutom så noterar jag hos Alliansfritt Sverige att moderaterna ljuger när de hävdar att deras reform skapar 11 000 nya jobb, när det i själva verket är så att det idag ÄR 11 000 som jobbar i branschen. Hade det funnits 0 personer i de berörda branscherna innan så hade det stämt, men så var inte fallet.

Mer media svd hd sds dag dag dag dag dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar