tisdag 2 mars 2010

Politik

Igår skrev jag om att Regeringens gissningar förlänger sjukskrivningarna, apropå att det visat sig att folk har, som jag alltid hävdat, behov av vård först och att byta jobb sen när man ser om vården hjälpt. Det gäller som sagt bara att få vård först...

Det finns fortfarande människor som inte får vård, och som exempelvis genom att bli av med sin smärta kunnat bli friskare. Men när man inte har råd och samhället inte vill betala, eftersom ersättningarna minskat radikalt, så hur ska man bli frisk och kunna jobba då? Det kan inte den ansvariga moderata socialförsäkringsministern svara på heller...

Istället tycks det viktigare att satsa på skolans värld och på frågor som egentligen inte tillhör de viktigaste, som de om betyg, som inte tycks träffa rätt, utan istället bedömer om barnen sköter sig, istället för att bedöma deras kunskaper. Bara det ett argument mot betygshetsen mot småbarn, som om det inte räcker med sågningen av den nya skollagen som får oerhört hård kritik, trots att regeringen har lagt ner mycket tid på den.

Men visst, med en skolminister som helt tappat greppet och sviker sitt partis liberala grund och blir en skam för liberalismen och en mörblå regering som ökar klyftorna så blir det aldrig ett bra slut.

Det hjälper inte ens med ledarsidor som fortsätter sprida lögnen jag nämnde tidigare som försöker hävda att rut-avdraget gett 11 000 nya jobb, när det i själva verket handlar om 11 000 jobb sammanlagt, inklusive de som fanns tidigare.

Men varför gnälla över att politiker inte kan sköta sig och gör vad de ska göra enligt sina partiers grundprinciper? Sverigedemokraterna är som vanligt värst i "klassen", när de vill ha hårdare straff och lagar men inte bestraffar sina egna kriminella. Som vanligt hycklar de och går emot vad de tidigare påstått, att de som är kriminella inom sina egna led ska rensas ut.

Mer media svd svd svd dag hd sds sds dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Skolverkets synpunkter är ännu ett bevis för att "betygen" till de små inte behövs. Det går helt enkelt inte att göra rättvist. Det är en återvändsgränd som bara visar på historia istället för att peka framåt. Och det är just framåt man måste se i den åldern. Föräldrar och barn ska från Förskolan och framåt genom Lågstadium och Mellanstadium regelbundet få muntliga återkopplingar från läraren. Vad fungerar bra, vad fungerar mindre bra. Varför fungerar det inte som önskat. Vad kan göras både i skolan och hemma för att det ska fungera bättre. Vad gör vi nu för att gå vidare. "Betyg" är bara ett papper som har betydelse historiskt men leder inte framåt. Folkpartiet under ledning av Major Jan "skoltalibanen" Björklund har tyvärr växlat in på ett stickspår och kommer inte konstruktivt vidare.

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att någon tycker som jag!

    SvaraRadera