lördag 16 oktober 2010

Putsa fasaden - Räcker det?

Jag läser om hur kristdemokraterna vill byta namn till "Familjepartiet Kristdemokraterna".

Bortsett från att det är långt och krångligt, så undrar jag om de på allvar tror att det är i den delen av namnet problemet ligger?

Jag tror snarare att det till viss del är i partiledaren men framförallt i att vi lever i världens mest sekulariserade land och att de så tydligt är ett religöst parti, även om de själva påstår motsatsen.

Smålandspostens ledare skriver att Kristdemokraterna behövs i riksdagen, men det är naturligtvis inte med sanningen överensstämmande. Hade de inte fått många stödröster i årets val så är det tveksamt om de alls kommit in och deras påverkan av allianspolitiken under föregående mandatperiod har varit väldigt liten, gudskelov.

Det är illa nog med att de fått igenom vårdnadsbidraget, som går tvärtemot arbetslinjen på alla sätt och vis.

Och då har vi ändå inte talat om hur väldigt lite som den sittande regeringen gjort för de utsatta grupperna som kristdemokraterna påstår sig värna om...

Läs även Svenssons Kd behövs inte, där han konstaterar att det finns alternativa partier för de olika grupper som finns inom kd.

Uppdaterat Tydligen tycker inte väljarna heller att kd behövs, vilket ärligt talat känns tryggt. Går de bara ner rejält under 4%-spärren till nästa val så inser förhoppningsvis de flesta av alla deras stödröstare, vilket var nära 40% av deras röstande, att det inte är någon idé att alls rösta på dem.

Mer media ab ab ab sds exp kb hd dag dag gp gp gp dn svd svd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Det är med sorg jag måste konstatera, att vi var många troende som lämnade KD detta val. Om det var för gott vet jag förstås inte (jag kan fortfarande inte fatta att det blev V denna gång). Men inget namnbyte i världen hjälper om man solidariserar sig med Alliansens hjärtlöshet och sviker dem som skulle ha vårt stöd.
    /Karin

    SvaraRadera
  2. Det är ju svårt att hålla med något parti alltid och hela tiden. Det kan inte jag heller med Vänsterpartiet.

    Jag tror dock, att döma av det du sagt här, att du faktiskt hör hemma mer i V än Kd.

    SvaraRadera