torsdag 28 oktober 2010

Fler moderata skandaler

Jag skrev om alla de moderata skandalerna i juli, och nu visar det sig bli samma visa som i början av den förra mandatperioden: De nya politikerna från moderaterna visar sig ha samma problem som föregående mandatperiods med att hålla sig på en vettig nivå, sett till att man är politiker och ska stå fritt från direkta bindningar där ekonomiska intressen kan vara inblandade.

Sofia Arkelstens bjudresor är onekligen ett rätt stort problem, i synnerhet när det blir så tydligt hur lätt hon har påverkats före och efter, sett till hur ofta hon lyckats nämna det hårt kritiserade bolaget Shell vid namn i positiva ordalag.

Tidigare så ansåg hon och moderaterna dessutom att det var lämpligt att sitta kvar i Swecos styrelse, men en timme efter DN börjar ställa frågor om sitt styrelseuppdrag så har hon hoppat av...

Argumentet för resan, att det var en studieresa, rimmar illa eftersom det minsta man kan kräva av en sån är att man själv, eller möjligen partiet/riksdagen etc står för resan, och inte ett företag med en tydlig agenda att tjäna mer pengar och som har fått hård kritik för sitt agerande av både FN och Amnesty, och diverse miljöorganisationer.

I grund och botten så visar det här på några saker, som tycks komma igen. Moderaterna tycker sig stå över vanliga lagar och regler, de har inget omdöme och Reinfeldt som statsminister tycks ha ett dåligt omdöme vad det gäller att hitta lämpliga politiker.

Det allvarligaste är dock att moderaterna kan vara helt köpta av Shell, eftersom moderaterna är så emot redovisning av vilka som ger dem pengar, och ingen av oss kan få reda på det.

Lägg till det hur Beatrice Ask lägger antikorruptionsförslag i opposition, men är helt tyst om det samma när hon väl hamnar vid makten. Frågan är vad som fick henne att tystna?

Myten om det goda och okorrumperade Sverige får sig en smäll till och jag själv undrade innan vad moderaterna och kd är rädda för, som inte vågar redovisa sina bidrag.

Nu förstår jag mycket väl varför de är rädda.

Mer media ab svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dag exp exp exp exp exp exp exp exp exp hd hd hd smp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar