tisdag 26 oktober 2010

En bra och sammanhållen opposition behövs

Jag skrev för några dagar sen om att Det är dags att satsa mot framtiden och det verkar röra på sig i vad jag tycker är negativ riktning för det i grunden vettiga rödgröna samarbetet.

Att svenskan, med sin blåmoderata inriktning, tycker det är det bästa som har hänt Mp är en sak, men det är svårt att se att det verkligen blir så bra för Mp att bli en stödtrupp åt de minst miljövänligt inriktade partierna.

Mer märkligt är det med Aftonbladet som tycker att Sahlin ska göra slut, när det i själva verket är Sahlin som partiledare som är slut sen allt för lång tid, oavsett hur bra vi andra tycker om henne.

Det stora problemet är, och förblir, att det är dags för förnyelse i alla tre partierna, även om den är mindre nödvändig i teorin hos Mp, där Mp lustigt nog är de enda som faktiskt bestämt om förnyelse i form av nya språkrör.

Det behövs en bra och sammanhållen opposition som verkligen lyfter fram hur arbetslösa drar kommunernas ekonomi i botten, genom de försämringar som regeringen infört via A-kassor och sjukförsäkringar, istället för en osäker opposition med för få väljare bakom sig.

Där är vi inte riktigt idag tyvärr.

Mer media exp skd nsk svd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar