fredag 25 februari 2011

What took you so long, Björklund?

Protestera mot orättvisorna från igår så nämnde jag bland annat det märkliga i att friskolorna kan tjäna pengar utan att uppfylla de kravs som ställs på dem. Så har det varit under många år.

Först nu vaknar Björklund och han borde inse att den faktiska flumskolan är inte gårdagens skola, utan den skola idag som uppenbarligen kan drivas utan särskilt hårda krav alls.

Lite som Björklunds egen retorik kring betygen, som inte har någon vetenskaplig bakgrund alls, precis som Björklund själv som däremot har en militär  bakgrund.

Inte undra på att skolvärlden ser ut som den gör. Ett fullständigt krig om våra skattepengar, där eleverna och skattebetalarna är kanonmaten.

Tydligen är det bättre att vi skänker pengar till privata företag än att vi ger elever, sjuka och äldre vad de behöver. Uppenbart är att den privata marknaden skiter i dig, så länge de bara tjänar pengar och gud förbjude att kvalitén blir prioriterad framför besparingarna.

Snälla gubbar i sossarna, kom tillbaka, allt är förlåtet! En del av era gamla tankar behövs än idag...

Media svd svd svd svd dn dn exp gp gp gp gp dag dag dag dag dag skd skd kvp kvp nsk ab ab ab hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

 1. Citat SR 20071204
  ”Regeringen vill skärpa krav på friskolor
  Utbildningsminister Jan Björklund förbereder lagändringar så att friskolor och kommunala skolor ska konkurrera på lika villkor, skriver Göteborg-Posten.
  Dagens regelsystem är föråldrat. Det skapades i en situation då det fanns få friskolor, som sågs som ett komplement till det kommunala skolväsendet
  I dag finns det en massa villkor i skollagen som bara gäller kommunala skolor men som fristående skolor inte behöver följa, och det behöver förändras, säger Björklund till tidningen.”
  2007 - 2011 inget händer bara tomma ord konstigt om någon vill rösta nästa val.

  SvaraRadera