lördag 19 februari 2011

Era dumma jävlar...

Jag har skrivit några inlägg den här veckan om kön, genus och skolan i En ny skola behövsEtt värre genusexperiment sker dagligen och Utbildning och kompetens prioriteras inte och i vanlig ordning fått påhopp om att man inte ska försöka ändra barn till att vara något annat än till det kön de är födda till, eftersom de flesta ändå väljer att följa de traditionella val som följer med könet.

Även om det nu är sant, hur vi nu kan veta det om vi pådyvlar barnen könsroller från de är födda, så finns det framförallt ett antal som vill bryta normerna av sin fria vilja och exempelvis välja att bära "fel" färger eller leka med "fel" leksaker.

Konsekvensen av den attityden drabbade nyss en sexåring som blev knivstucken för att han bar rosa kläder...

Kom igen nu era dumma jävlar, på vilket sätt menar ni att ni kan rättfärdiga att en sexåring inte ska få ha vilken färg han vill på sina kläder?

Precis som Åsa Erlandson säger i Aftonbladet så vill jag Jämna skolan med marken och göra en ny skola för alla vuxna, främst de dumma jävla lärarna som reagerar mot att barnet väljer en färg som kanske kan göra honom mobbad, istället för att reagera mot de som mobbar. Vems sida ska ni stå på egentligen?

Rosa är en färg och en färgs innebörd är enbart något som är inlärt.

Läs även den eminenta texten av Nenna - barn är barn - inte deras kön. Så sant som det var sagt!


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Det är för jävligt att det här barnet ska behöva ha det såhär. Lärarna kanske behöver bättre verktyg att hantera liknande situationer. Kankse är det så att lärare behöver lite mer ryggrad så dom inte oroar sej över att "kränka" någon när dom säger ifrån. Men jag tror inte lösningen ligger i att skolan ska ta över en del av uppfostran på ett sånt sätt att dom tvingar alla till könslöshet. Det här ligger främst på föräöldrarna att uppfostra sina barn till tolernata människor och som vi vet är en del grupper extra dåliga på att uppfostra tolerans i såna här sammanhang.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad smickrad jag blir av att du länkar till mitt inlägg.

  SvaraRadera
 3. Kalle - Du förstår inte att det är människor med din åsikt som påverkar att såna här saker händer? Du ha r ju inte visat mycket förståelse för att barn inte alltid vill vara som normen hävdar att man ska vara utifrån könet? Barn är inte sitt kön först och främst, de är barn.

  Nenna - Jag tyckte du skrev en väldigt bra text om det hela! :)

  SvaraRadera
 4. Nej kära Jerker, nu vet jag inte hur du läste min kommentar. Jag vill mena att det snarare är personer med dina åsikter i andra ämnen, som din ansvarslösa syn på hur invandringspolitik ska föras, som aktivt importerar en intolerans vi inte har verktyg att bekämpa. Det i kombination med en slapphänt skola som du ivrigt försvarar är ett recept på katastrof. Lärare får inte längre ryta till mot sina elever utan man förutsätter att elever/barn ska ta ansvar innan dom lärt sej sunt förnuft. Jag måste fråga dej, anser du att etnicitet och religion hör till en människas identitet? Anser du att sexuell preferens har mer med ens identitet än den fysiska könstillhörigheten att göra?

  SvaraRadera
 5. Det är ju uppenbart att du inte delar de åsikter som säger att barn ska få vara klädda som de själva vill. Jag brukar ju säga att du sd och islamister och talibaner och andra religiösa extremister är mer lika varandra än olika varandra. Det är rätt tydligt även i den här frågan.

  Jag säger Ja på båda frågorna.

  SvaraRadera
 6. Vänta här nu, nu vrider du ju orden till något konstigt. Jag antar att det är det enda sättet du har för att kunna nå dina taffliga poänger. Tycker du att det är lämpligt att en pojke går klädd i rosa om det nu innebär en risk att han blir knivstucken? Det är ju ungefär som att säga att det är helt okej och bör uppmuntras att en pojke går klädd i honung genom ett par myrstackar. Resultatet är desamma, pojken riskerar att fara illa. Det är att börja i fel ände. Men det är inget ovanligt att personer i dina kretsar vill börja i fel ände. I det här fallet, med pojken som blev knivstucken, handlar det inte så mycket om vad han ska få eller borde få göra. Det handlar mer om gärningsmannen(pojken) och tankarna i dennes huvud samt var han har fått dessa tankar ifrån. Skolan kan försöka uppfostra hur mycket som helst men huvudansvaret ligger hemma på föräldrarna. Om inte föräldrarna uppfostrar samma tolerans som skolan försöker göra kommer det iunte att fungera. Det är ungefär av den här anledningen jag inte stödjer homosexuella till att få adoptera barn. Jag tror toleransen är för låg än sålänge, detta kommer dock att förändras om det får ta sin tid. Din extrema syn på hur invandring ska gå till öppnar dörren för en intolerans vi inte sett i Sverige på ett par hundra år. Du kämpar minst sagt i motvind om du tror att du kommer att kunna föra både en linje av tolerans och öppenhet i samhället samtidigt som du för en linje av vansinng ansvarslös invandrings/integrationspolitik.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är ytterst märkligt att barn kan bli knivskurna på förskolor överhuvudtaget och att det är ett mycket större problem. Du försöker ge offret skulden här trots att det handlar om ett litet barn som är på en plats där det ska kunna vara tryggt. Det är oerhört osmakligt till och med för att komma från dig.

  SvaraRadera
 8. Nä du Jerker, offret har ingen skuld alls i det här. Vi pratar om ett litet barn. Det är den politik du förespråkar som gör att den här pojken inte kan vara trygg på sin skola, det är din politik som har lett till väldigt många våldtäkter. Senaste tre-fyra pedofilfallen har varit din politik som haft ansvaret till. Jag är förövrigt rätt oroad över gärnings"mannen" i det här fallet. Börja med sånt här grovt våld redan så tidigt. Var tror du den ungen får sina värderingar ifrån? Ska vi slå vad om en månadslön vad det handlar om för etnicitet på föräldrarna?

  SvaraRadera
 9. Resonerar man som du så ger man offret skuld här. Hade min politik varit allenarådande så hade det snarast varit färre övergrepp mot barn. Värderingar kommer f ö från flera olika håll.

  SvaraRadera
 10. Det är ju fan för jävligt att man ska få en KNIV i nacken för att man gillar färgen rosa,jag menar herregud! Jag skulle vilja skylla på alla leksaks tidningar och kläd tidningar,som har gjort så att blått är maskulint och manligt men rosa är feminint! Jag tycker själv att om man gillar rosa som kille så ska man få göra det,utan en massa idioter som kallar en bög,samt att tjejer som gillar dom lite mer "grabbiga" färgerna ska slippa att bli diskriminerade för det. Helt åt helskotta är det!

  SvaraRadera