tisdag 9 februari 2010

Vilka valfrågor blir avgörande?

Diskussionerna inför valet går vidare, och igår skrev jag om Total panik, när några högerpolitiker försöker skapa en ny våg av kalla kriganda med hjälp av att försöka skrämma människor med ett mycket gammalt och trött kommunistspöke...

Nu påstås det att kriget i Afghanistan också kan bli en valfråga, där man kan läsa min åsikt i Ta hem soldaterna, men jag är ärligt talat tveksam till att det kommer att bli det.

Jag tror tyvärr att det för de allra flesta, som inte har sina barn på plats, är en fråga som är för långt ifrån Sverige och påverkar vår egen vardag för lite och att samhället, media och individerna av idag är lite för lite intresserade av människor utanför vår geografiska närhet, ja möjligen om det inte handlar om att skänka pengar till någon större naturkatastrof.

Oavsett vad man tycker om det politiska beslutet att skicka just svenskar dit så borde alla verkligen reagera skarpt på att de svenska poliserna är dåligt beväpnade, med sina vanliga tjänstevapen som inte alls är anpassade för den typ av attacker de riskerar där. Frågan är hur man alls kan välja att skicka dit människor utan tillräcklig med lämplig utrustning?

Demokrati och valfrågor nämnde jag också att jag knappast tror att feminism och jämlikhet blir avgörande frågor för de som tvekar över vilket parti de ska välja i de olika valen, även om Göran Hägglund gör vad han kan för att försöka få det till en valfråga.

Jag hoppas de få som ändå tvekar över det läser vad David Norlin och Johan Lundin Kleberg från Nätverket Pappor för individuell föräldraförsäkring skriver eller Eva-Britt Svensson från vänsterpartiet skriver i Ofrihet för vem Hägglund?Är det ofrihet för det barn som får tillbringa lika stor del med båda föräldrarna och således ges möjligheten att skapa en lika bra relation med båda?
Är det ofrihet för de kvinnor som slipper den lägre lön och lägre pension som en ensidig föräldraledighet leder till?
Är det ofrihet för de män som redan från början kan bli delaktiga i sina barn liv och slippa hamna utanför den känslomässiga relation som ett föräldraskap innebär?
Bra rutet Svensson! Det är väldigt tydligt att Hägglund och hans partikamrater inte alls är intresserade av att ha barnens bästa för sina ögon, för självfallet är det så att barnen har ett intresse av båda sina föräldrar, och att få en bra relation till båda två.

Nä, jag tror att det, som vanligt, mer handlar om hur mycket pengar folk får i plånboken och om man alls får ett jobb att få lön ifrån, i första hand. Förhoppningsvis så minns man att högersidan står i nära kontakt med de som gärna pratar om nollbud i löneförhandlingarna, men som gärna säger ja tack och amen när chefen ska ha högre lön, men som inte alls har så bråttom att öka skatten för att dina barns lärare eller fritidspersonal ska ha vettig lön eller dina sjuka föräldrars undersköterska ska få tillräckligt många arbetskamrater för att kunna sköta om de äldre på ett bra och humant sätt.

Att Sahlin har stöd av få företagare må vara hänt. Även om man inte vågar nämna vilka kommunalt och landstingsanställda har för sympatier så är jag rätt säker på att de håller åt vänster och det av en mycket förståelig anledning.

Till sist så läser jag om få åtal för hot mot politiker, vilket självfallet är beklämmande. Men när läser om sverigedemokraterna i Landskrona och deras problem, samt tänker efter om att de har ett par förtalsdömda politiker i toppen där, så blir man inte förvånad alls.

Förvåningen blir inte heller särskilt stor när Sd-toppen inte reagerar på problemen nu när de inte ens har orken att uppfylla sina löften om att ta bort dömda personer som politiker. Deras politik går i vanlig ordning inte att ta på allvar alls..

Edit Sannolikt har Bo Frank, kommunalpolitiker i Växjö, mest desperation av alla, som väljer att gå till torgs med sin åsikt om arbetsökande invandrare i Älmhults kommun, vars hälsningsseder avgjorts i Stockholm. Det vill säga oerhört långt ifrån allt som Bo Frank alls har att göra med som politiker...

Apropå den diskussionen, som jag tagit förr men inte ids eller hinner ta en gång till så rekommenderar jag den utmärkta Seder, bönder och latin.

Mer media dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd hd sds sds dag smp kb hd hd smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. hej,Till de somvill krig skickade mitt svar :-

  Hej, Jag håller med dig, Jag håller med dig..Men menar du att man ska göra det med ett stort krig som USA kör med nu??..Är det inte talibaner och Usama som fick USAs hjälp för att de ska göra slut på Rysslands ockupation av Afghanistan?..Hade Afghanistan kvinnoförtryck då? Ja eller Nej,snälla??
  Har araber rätt att anfalla USA om USAs kvinnor ber om hjälp mot något problem????.
  Har USAs kvinnor något problem,snälla??????...
  Vad är det för problem,snälla????
  Ska vi lösa problem med krigsbrott, förbjudna vapen och ockupation mot internationell rätt???
  Ska vi tro på dig eller på vad politiker själva säger ?????
  Vad gör FN??...Har FN gett USA rätt till allt detta????..
  Vet du vad ska hända om det blir krig på riktigt..????
  Du kan fråga Mona och alla andra som svikit Palme..Tack...MVH...OBS .Ta hem soldaterna , politiker ..De ska till deras familjer och arbeta för en säker framtid..Utan Krig med mera!!!....
  Skattefråga, Sverige i Nato och Palmes politik..Tack ..MVH

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nästan alltid krig är fel, och nej Afghanska kvinnor har aldrig haft det lätt, mig veterligen.

  SvaraRadera
 3. Största valfråga är Ta fram Olof Palmes politik, Mona..

  VIVA Sverige.....
  Hej, Nu är det nog..Ingen behöver dö orättvist och för ett orättvist krig för en del som vill ha bara mer makt, mer intresse, mer pengar och vill styra hela världen.Nu är det stopp , världen .Läs det här ,varsågoda:-
  Medias ansvar, moral och rättvisa ska tvinga alla journalisterna och författare att tänka, skriva och visa fakta och alla sanna nyheter åt alla folk och åt alla partier m.fl..
  Världens politik är ett stort område med olika människor , tankar , intresse, makt och olika mål..
  Medias arbete och medias ansvar och moral är att folket får det bästa , sanna, riktiga fakta och nyheter..Idag har man mycket olika media och mycket olika nyheter och olika händelser som kommer från olika håll och fort, men man kan ta dem också fort ..Media ska inte mörklägga ,förvränga eller ändra nyheterna och alla händelserna ..
  En stor del media gör det ...De medierna vill påvecka folk till fel fakta, fel införmation och till osant händelser för en viss intresse och för en viss politik och partier som tänker på val, makt, mer intresse och på mer stöd från folket..
  Palestinafrågan, Irakkrig, Gazakrig och allt vad som händer i Mellanöstern med krig mot terror och att kritisera Islam med arabvärlden har varit i en del media mörklagda och förvrängda av de som vill skydda den här politik eller det här land-makt-....
  Carl Philip bör vara rädd om Sveriges moral och rykte..Ta hem soldaterna ,politiker ..De ska till deras familjer och arbeta för en rättvis ,säker framtid utan krig och de alla mörklagda ,förvrängda fakta om en del stora frågor i politiken..Tack..MVH..

  SvaraRadera