tisdag 2 februari 2010

Inte lätt att vara liberal eller gravid...

Det är lite spännande att Birgitta Ohlsson blir eu-minister, trots motstånd från bland annat partiledaren Jan Björklund själv.

Man försöker släta över det som sägs om motståndet mot att hon ska få bli minister på grund av de gånger hon gått emot ledningen i partiet, som i bland annat FRA-frågan. Trots att hon gick in i fållan igen väldigt lätt och efter endast marginella förändringar i lagen ifråga och tappade trovärdighet i många väljares ögon.

Vad försöker man då släta över med? Jo att hon är gravid. Frågan är om det är särskilt mycket bättre? Det är mer än illa nog att förneka människor som är gravida, vilket inte är tillåtet på den vanliga arbetsmarknaden, att få ett jobb.

Oavsett vad som är sant i detta så är det illa nog att folkpartiet inte vill ha med människor som antingen är gravida eller som försöker att vara liberaler och det visar igen, precis som med centern, att vi har personval men det är inte tillåtet att som person tänka fritt ändå, vilket gör personvalet onödigt.

Edit Feminist som beundrar Pippi beskrivs Ohlsson som. Det kan behövas med Dolt kvinnoförakt hos maktens män, även om maktens män i artikeln syftar på poliser i första hand. Men det är trots allt politikerna som styr polisen i slutändan och även om hon inte sitter på en post som har med polisen direkt att göra så hoppas jag det blir viss påverkan ändå.

Fast med tanke på att hon redan blivit i viss mån tystad av alliansen så ska man inte hoppas för mycket på att hon kan prata hur fritt som helst... Så jag tror inte en sekund på att hennes påverkan blir stor. Hon lär smälta in i ledet och foga sig i ledningens krav på henne. Tyvärr.

Mer media dag dagdag  dag ab ab hd hd hd svd svd svd ab dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar