måndag 8 februari 2010

Demokrati och valfrågor

Naturligtvis tycker Sverigedemokraterna om demokratin, skrev jag för ett tag sen, och var lätt ironisk över hur deras väljare manipulerar opinionsundersökningar på ett sätt man sett åtskilliga gånger vid internernetundersökningar som de större tidningarna brukar ha.

Att de verkar ha problem även i verkliga demokratin med interna bråk, vars bråk utspelar sig i media visar tydligt på att de även lokalt har problem att få de olika medlemmarna att sköta sig enligt spelets regler. I normala fall borde det få väljarna att börja ifrågasätta vad deras politiker egentligen sysslar med, men många gånger så tycks all typ av kritik som sänkt både partier och politiker i andra fall konstant rinna av Sd.

Något jag tror i huvudsak beror på deras väljares ovana att tänka kritiskt mot partiet de hyllat.

Politik är dock roligt och inte bara när det är skadeglädje man känner, som i fallet ovan. Det är svårt att tycka det är lika roligt när Sd:s politik understryker det faktum att Nytt namn för invandrare ger högre lön eftersom det blir lättare att alls få ett jobb.

Det påstås ofta, både från Sd:s håll och andra att kvotering inte behövs och att statsfeminism är av ondo. Men någonstans tycks det vara oerhört tydligt att kvoteringen har en poäng och att det knappast är så att man får anställningar på grund av sina dugliga förmågor för arbetsuppgifterna enbart. Då hade man knappast behövt byta namn för att få anställning lättare... och finns det fördomar mot en grupp av människor, då lär det finnas fördomar som förhindra människor att få arbete även i andra fall.

Nu tror jag på intet sätt att feminism eller fördomar kommer att bli den stora valfrågan, men däremot tror jag att jobben kommer att spela stor roll, även detta valet.

Det borde göra att reglerna för arbetet bestäms av det svenska kollektivavtalen, där facken har en stor roll, för att slippa tappa jobb i Sverige till lönedumpande företag och kunna fortsätta driva runt Sverige med löner som folk verkligen kan överleva på, något som borde fortsätta driva vänsterpartiet framåt i opinionen. Det är inte bara ena sidan som ska kunna sätta spelreglerna på arbetsmarknaden, som utvecklingen varit under många år nu.

Det behövs mer tankar på de anställdas väl och ve också och ett konstaterande att privatiseringar inte är det samma som billigare och bättre, utan ofta innebär fördyringar på både lång och kort sikt...

Mer media sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar