måndag 25 januari 2010

Kan moderaterna verkligen vinna röster från feminismen?

Fortsatt stor rödgrön ledning, skrev jag igår och det är svårt att se att det ska förändra sig efter den första större debatten mellan Reinfeldt och Sahlin igår.

Det som dryftades var bland annat pensionerna, där regeringen i maktposition redan visat vad de står och går för, och frågan är hur många poäng man kan tro sig vinna på att välja att beskatta pensionärerna på det sättet regeringen valt att göra? Inte ens retorikexperten verkar tycka att Reinfeldt lyckas särskilt väl. Sen är väl, tyvärr, frågan om inte människor generellt sett tycker bättre om Reinfeldt som person än vad de tycker om Sahlin, vilket jag tyvärr fortsätter tro påverkar valutgången mer än den borde göra.

Men visst, om moderaterna fortsätter försöka hämta poänger från feminismen, något jag egentligen tycker är positivt och visar på fler poänger i vad många feminister påstår, så undrar jag om det gynnar dem själva och om deras potentiella väljare är intresserade av att höra? No offence, men antalet röster de kan stjäla från Gudrun Schymans F! torde vara mycket marginellt till antalet...

Kanske kan ett bra avsluta, från den katastrofala inledningen, av Saab-affären rädda regeringen, eller i vart fall Maud Olofsson och centerns dåliga siffror?

Sen ställer jag mig direkt frågande till att bara ha partiledarna för de två största partierna med. Inte nog med att det cemeterar känslan av att det bara existerar två partier att välja på, vilket självfallet inte stämmer. Det cemeterar dessutom den känslan av att partierna är de samma som sina partiledare.

Och det i ett land som har personval. Eller ja, som i teorin har det. I praktiken så har det mer marginellt med personerna att göra och det är fortfarande partipolitik det handlar om. Vilket gör att man borde slopa personvalet helt och hållet och lita på partiernas egen förmåga att välja ordning på de invalda. En åsikt jag har trots att jag lär hamna så långt ner på listorna i mitt parti att jag inte kommer bli invald i kommunfullmäktige av annan anledning än att jag får mer kryss än jag tror att jag kommer att få...

Det som jag tror till slut och huvudsak fäller regeringen är den direkt obehagliga hanteringen av sjukförsäkringen och jobben, något som mycket väl kan påverka i princip alla medborgare och som drabbar om än inte oss själva, så någon de flesta av oss känner.

Samtidigt borde alla inse att de regeringar, med högern i främsta ledet, som orsakat de nedskärningar bland personal på skolor och fritids och har en del av skulden i det faktum att unga inte känner sig sedda av vuxenvärlden, då det inte finns några vuxna att vända sig till när det blir jobbigt, vilket gör dem till lätta offer för dem som verkar vilja ge dem uppmärksamhet som riskerar att ge evigt liv på nätet.

Som några politiker säger i Hd så är upplevd otrygghet verklig otrygghet, vilket gör att man även behöver personal till fritidsgårdar. Behöver vi verkligen mer av den varan?

Likaväl borde man inse att djurplågeri i form av slakt också är något som dagens och gårdagens styrande politiker väljer att acceptera, istället för att lagstifta mot det.

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dag sds sds sds sds sds hd hd hd hd hd hd hd smp smp smp nsk

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Till Jerker & Mona Sahlin,

  Många i min generation som vuxit upp i det samhälle ditt parti skapat skulle aldrig falla sig in att rösta på dig.

  Tyvärr har du en stor skara väljare som är missnöjda med allt och nog aldrig kommer vara nöjda förrns hela landet är asfalterat och alla bor i en exakt lika stor kontainer, har lika många par skor och får vistas utomhus lika många timmar om dagen.

  Mona Sahlin, den extrema vänsterpolitik ditt parti står för har förstört livet för många hårt arbetande människor i Sverige. Företagare som blivit totalt överkörda av ditt parti och din Skattemyndighet, företagare som trots arbete sju dagar i veckan inte får ekonomin att gå ihop, företagare som inte kan sova på nätterna eller som spenderar tid på helt fel saker. Ditt parti är orsaken till många av dessa fall.

  Mona Sahlin, det samhälle ditt parti skapat i Sverige med stora klyftor, utanförskap, integrationsproblem, kriminalitet, våld i skolan, våld mot lärare med mera är inget ni borde vara nöjda med. Fråga hur många äldre som vågar gå ut på kvällen i det Socialdemokratiska Sverige? Trots dina bidrag och det du kallar trygghet så är missnöjet precis lika stort.

  Mona Sahlin, sen ditt företag tog makten på slutet av 1930-talet i Sverige har det inte startats ett enda nytt storföretag som fortfarande är Svenskt här. Ditt parti drev IKEA och Ingvar Kamprad på flykt till Holland och Schweiz, ni drev Tetra-familjen till England. De som finns kvar har ni gjort speciella skatteavtal med för att inte de också ska lämna landet. Samtliga sveriges 10 viktigaste företag räknat i antal anställda och underleverantörer startades innan Socialdemokraterna kom till makten. Ericsson, Volvo, Saab, ABB, Atlas Copco, Astra, Sandvik, SCA, Skanska, SKF, Scania, Electrolux.. alla.. ja alla startades de före ni Socialdemokrater tog makten i Sverige. Det enda ni lyckats med är att totalt förstöra ett av världens mest blomstrande företagsklimat.

  Så Mona Sahlin, för landets och framtidens skull, försök inte vinna nästa val. Ta ansvar för Sverige för en gångs skull och lägg ned ditt parti en gång för alla.

  SvaraRadera
 2. Sahlin och extrem vänsterpolitik?
  Det låter som om du syftar på företagare som har en dålig affärsidé för trots allt finns det och startas det relativt många företag i Sverige, och har gjort under de flesta år.
  Att företagen inte är svenska längre beror knappast på socialdemokraternas politik. Att det är flera olika ägare spridda över hela världen är ett fenomen som återkommer i princip alla västvärldens länder, inte minst USA.

  SvaraRadera