fredag 5 februari 2010

Det vore skönt att slippa dem...

Jag skrev om centern i Älmhult tidigare och hur de inte direkt rosar marknaden med förslag som i bästa fall kan kallas för otidsenliga.

För centern på riksplanet går det direkt baklänges också...

Att Saab-affären skadar dem råder det ingen tvekan om, att Carlgren retade upp båda sidorna i vargjakten drog inga röster alls och hur de drar sig för långt bort från grunden och kärnväljarna skrämmer bort även gamla trogna väljare till andra partier.

Inte nog med att det vore skönt med ett centerparti utanför riksdagen. Det vore dessutom skönt ur den aspekten att hur partierna sköter sig på riksplanet alltid avspeglars på något sätt på kommunal nivå. Sjunker centern i riksdagsvalet, så sjunker de garanterat även i stenhårda centerdistrikt som Älmhult. Och det vore oerhört skönt att slippa deras politik på flera plan...

Att de på lite sikt försvinner från riksdagen går definitivt att hoppas på. Men att de ska försvinna härifrån känns betydligt mindre troligt, då de är ett relativt stort och starkt parti. Men tappar de och de andra högerpartierna tillräckligt, så kan de åtminstone försvinna från den absoluta makten här också.

Jag känner mig definitivt tryggare hos vänsterpartiet, trots att jag i min mycket tidiga ungdom sympatiserade med centern och Fälldin, för att de var det enda partiet på den tiden som ens pratade om miljön.

Ett bra förslag från vänsterpartiet är det om 50-procentig bonusskatt på utbetalningar över 100 000 kronor.

Poängen är att komma åt de absurda utbetalningarna. Bankerna och bolagen får välja mellan att antingen skärpa sina avtal, eller börja betala tillbaka en del av samhällets kostnader för finanskrisen.
Tidigare har bland annat Hägglund uttalat sig kritiskt mot bonusutbetalningarna men inte kommit med något fungerande konkret förslag att få bort dem. Här kommer ett förslag som borde anammas.

Till sist något om att allt inte var nattsvart ändå, där SvD:s ledarsida försöker få fram positiva nyheter om regeringensförslag över sjukskrivningarna, och visar på att det finns de som kan jobba som sjuka.

Jag vet inte vad för nyhet det är att komma med egentligen, för ingen har väl sagt något annat än att det finns, och alltid har funnits, de som både kan och vill jobba en viss del av full tid, om de bara kan trots sjukdom?

Problemet är ju självfallet de som inte kan det och inte orkar och inte har möjligheterna...

Innehållet är viktigare än ramarna, även för att lösa sjukskrivningarna till det bättre. Men det gäller, som artikeln säger, att komma ihåg att fler faktist inte blivit sjukskrivna än innan, utan att det håller sig på samma nivå.

Mer media dn dn dn dn dn svd hd  hd hd ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. 50% skatt är ju lägre än nuvarande marginalskatt! Var ligger skärpningen?

    SvaraRadera
  2. Bonus beskattas som löneinkomst och som engångsbelopp. 50 % extra skatt förutom den skatt som redan nu tas ut på engångsbelopp skulle innebära att vid en årsinkomst på 384601 kr till 545200 kr blir skatten 103 % och på högre inkomster än så 108 %.
    Det låter ju som ett bra och riktigt genomtänkt förslag....

    http://www.skatteverket.se/download/18.58d555751259e4d661680009626/40331.pdf

    SvaraRadera