fredag 29 januari 2010

Undersökningarna duggar tätt nu...

I går kväll så skrev jag om Lågt stöd för regeringens idéer och nämnde bland annat att de rödgröna stod med en tydlig övervikt i opinionssiffrorna.

Men säg den glädje som varar. Idag så kommer en undersökning som säger tvärtemot. Jag får nog ändå säga att det är undersökningen som publiceras idag som får ifrågasättas, då det är den första på länge som kommer fram med att de rödgröna har något annat än en markant ledning gentemot allianspartierna.

Att män och kvinnor väljer olika är ingen nyhet, utan något som varit konstaterat i många år. Att män vill ha lägre skatter i högre grad är heller ingen nyhet, vilket kanske bland annat kan förklaras med att de i mindre utsträckning jobbar i kommunal verksamhet, till skillnad från kvinnor som är överrepresenterade inom exempelvis vård, äldrevård och barnomsorg.

Det är ytterligare en anledning till att jobba för att mer män kommer in i de kvinnodominerade områdena, för att få en faktiskt insyn i vad som behövs och inte behövs, och att det inte går att driva den typen av verksamhet på luft och ingenting, utan att skatterna finns för att de behövs.

Lägre skatter istället för bra äldrevård, som jag skrev igår, är ett faktum men borde självfallet inte vara så.

Men läser man om hur en moderat i Kristanstad säger att en kvinnlig vd med barn inte kan pendla så långt så inser man att det är jävligt långt att gå med jämlikheten.

Jämställdhet är en fråga om frihet läser jag. Tydligen så tycker inte alla moderater att den friheten inkluderar pendlande mammor som söker vissa jobb...

Vad det gäller centern så skriver Sydsvenskan om hur de är värda mer än så, men efter att konstant ha gjort bort sig i flera uppmärksammade frågor så är det ytterst tveksamt om de är det.

Carlgrens vargdröm kallas utopi och verkar tappat verklighetsförankringen helt när foskare visar att vargstammen är för liten och man försöker bortförklara med att deras beslut bygger på andra grunder...

Lyckligtvis finns det människor, även bland de som blir av med sina husdjur till rovdjur som reagerar sunt, som mannen vars katt togs av örn. Har man sina husdjur ute obevakade så utsätter man dom för en risk. När ska de varghatande jägarna börja resonera likadant?

Vargarna skrev jag om igår också och jag kan till den rekommendera Scaber Nestors inlägg Rovdjursutredaren Åke Petterssons jaktvårdsområde sköt en extravarg, som visar hur en av de som ligger bakom regeringens politik angående vargjakten inte ens kan hålla koll det jaktlag han själv ingår i och hur de ska undvika att skjuta fler vargar än de får.

Mer media nsk ab ab ab ab svd svd hd sds dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Läste du att Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund kräver sänkt skatt för pensionärerna, enligt Ekot?

    Intressant med ordet kräver. Frågan är om inte detta krav är ämnat för media och opinion snarare än krav riktade mot Borg och moderaterna. Moderaterna fortsätter som bekant att tala för en skillnad mellan jobbskatt och skatt på pension.

    SvaraRadera
  2. Anders - MIssade tyvärr att han sagt det. Jag tror inte heller det är ägnat Borg och kompani alls!

    SvaraRadera