måndag 4 januari 2010

Tillåtet idag, förfryst i morgon

Jag läser om hur rånarluvan är ett hett plagg nu när vi för andra året i rad (åtminstone i södra Sverige) får en ganska lång och framförallt kall vinter, med våra mått mätt, även om min tidigare rubrik ishavsklimat var en viss överdrift, i synnerhet om man jämför med hur de har det i norra Kina just nu.

Med tanke på hur vissa centerpartistiska politiker (samt andra lagt fram förslag om liknande för att stoppa demonstranter)  lagt fram förslag om hur de ska vara olagligt att täcka huvudet och ansiktet helt eller delvis så torde rånarluvan vara diskvalificerad.

I vart fall om man ska följa sättet lagarna brukar tas fram i demokratiska stater som Sverige. Det går inte att göra en lag som bara förbjuder vissa att ha en viss sorts huvudbonad, eller liknande, utan man får göra en lag som är generell och gäller alla. Vilket i detta fallet skulle förbjuda även alla oss som fryser att slippa frysa, vilket blir så lagom kul för en annans del som jobbar utomhus året om...

Att man gör på annat sätt i länder utan demokrati är knappast något för oss att ta efter...

I övrigt är jag glad åt bergvärmen lät installeras i våras, som räcker när det inte blir kallare än det är här, så man slipper ha rånarluvor och mössor på sig inomhus också, och att det är få väderlekar som det inte går att springa i. Det är än mer uppenbart där än någon annan gång att det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder. :)

Mer media dag smp kb nsk svd svd hd hd sds sds ab nsk nsk dn

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera