torsdag 28 januari 2010

Konservatism och straff

Kristdemokraterna vaknar till liv och verkar inse att man inte har många väljare kvar och kommer med några nya förslag.

Bland annat sänkt boendeskatt genom att skattebefria andrahandsuthyrning och sänka skatten på bosparande. Tidigare körde de med att slopa den enda rättvisa skatten ingen kan fuska sig ifrån, fastighetsskatten. Som visade sig dessutom bara försvinna till namnet, för att återkomma som en avgift som blev dyrare för alla, utom de med mest pengar och de med dyrast fastigheter. Vilket med andra ord gör det svårt att ge dem någon trovärdighet här...

Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin hört talas om någon som efterfrågat sänkta boendeskatter eller någon som på allvar tror att det hjälper. Det som behövs är naturligtvis hyresrätter och inte fler dyra bostadsrätter.

Det finns även de inom kd som driver på om hårdare straff och mer konservatism inom Kd, men frågan är hur de kan tro att de kan "överrösta" moderaterna som samtidigt går ut med samma budskap?

Det budskapet som moderaterna kommer med kan jag oväntat nog känna någon form av sympati för. Misshandel har verkligen för låga straff, med tanke på att det tydligare och snabbare borde ses som en grov typ av brottslighet.

Att hårdare straff inte heller här förhindrar särskilt många misshandelsfall stämmer dock även här, vilket borde få både moderaterna och Kd att tänka igenom sin alkoholpolitik, men någonstans måste man markera att misshandel av människor inte är acceptabelt och att det är betydligt värre än att exempelvis försöka smita ifrån CSN-fuskare. Fast det är klart, börjar det närma sig "bonusstölderna" så vet i katten om inte gränsen är passerad...

Supervecka inom politiken, påstås det att det varit. Men med tanke på att det nästan uteslutande handlat om de två största partierna så har det begreppet inte så mycket relevans ändå... Inte undra på att mittenpartierna försvinner, något jag även var inne på igår i Flirt med Sd-väljarna kanske.


Med media svd svd svd dn dn dn hd hd hd hd dag dag kb smp sds ab dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar