lördag 16 januari 2010

Att ta från de fattiga...

Jag skrev om Empatibrist och Tror fan att centern och alliansen med den faller i går, angående att opinionssiffrorna inte alls går alliansens väg, och att de agerar lika huvudlöst som de gjorde i inledningen av sin regeringsperiod.

Det är verkligen märkligt att läsa om hur ministrar tycks befinna sig på annan plats, både mental och rent geografiskt, jämfört med där de borde vara. Maria Larsson, som är kristdemokrat, tycks applådera fylla och den kriminalitet , inte minst misshandel i olika former, som följer i spritångornas spår, istället för att försöka agera för mindre liter alkohol per år för svenskarna, där en klen tröst är att gårdsförsäljningen tillfälligt förhindrats.

Eller Maud Olofsson som inte är hemma  utan på en privat utrikesresa, istället för att försöka styra de snart uppsagda biltillverkarna mot ett liv efter Saab. De har bara bistra tider att vänta, oavsett hur de marknadsförs, vilket jag hoppas drabbar även alliansregeringen och att centern gör sig av med en av de sämsta partiledarna de haft någonsin.

Naturligtvis kommer inte hon eller de drabbas av en kännbar sänkning av inkomsten som så många andra som får "äran" att tillhöra den ökade skaran som lever på socialbidrag.

Kapitalism eller roffarmentalitet? frågar sig Göran Skytte retoriskt. Jag tycker snarare den senaste tidens debatter och agerande både vad det gäller bonusar och sänkta skatter för de med höga inkomster och mindre pengar att röra sig för de med pensioner eller bland de som är arbetslösa eller sjuka tydligt visar på att skillnaden inte existerar.

Det tycks viktigare för bankerna att tjäna pengar, än att göra så att alla kan göra rätt för sig, vilket inte är lätt när de förhindrar folk att ens öppna bankkonto eller skaffa bankkort. Vilket till och med får annars så väldigt nyliberala skribenter på landets största morgontidning att ropa på lagstiftning, då det igen visar sig att roffarmentaliteten som den överdrivna och hänsynslösa kapitalismen och liberala ekonomin inte fungerar fortfarande.

Edit Ser att Smålandspostens ledarsida skriver en artikel om En kravmärkt alkohollag, som är oväntat eftertänksam, till en viss gräns. De tycks i vart fall inse att alkohol inte är en vara vilken som helst och att det nya förslaget till alkohollag tar hänsyn till baksidorna av drickandet också.

Vad för de fram som tar hänsyn till det då? Jo att den serveringsansvarige numera måste ha fyllt 20 år och att man måste avlägga ett prov innan att man har kunskaper om lagarna och att kommunerna måste ha en tillsynsplan på att reglerna efterlevs.

Visserligen tycker jag många gånger att kommunerna är för mesiga och snälla, så att få deras tillsyn att fungera som de ska efter hur de i mina ögon allt för snälla reglerna är skrivna är givetvis bra. Det borde varit självklart sen tidigare. Frågan är bara hur det kommer att påverka praktiskt när det väl gäller.

Att tro att de andra sakerna är en faktisk skärpning är direkt naivt. Antalet serveringsansvariga under 20 år torde vara milt sagt marginella till antalet i det här landet...

Mer media kb nsk nsk svd svd svd ab hd hd dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds smp smp smp dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar