söndag 17 januari 2010

Skrapa på ytan och du ser sverigedemokratens lögn

Sluta skylla på de mobbade skriver två debattörer och konstaterar att det bara är våldtagna och mobbade som ifrågasätts och får ansvaret lagt på sig, även om det är de som är de utsatta.

Det är definitivt illa nog att det är så, för tyvärr stämmer det de säger allt för väl vid många fall. För vem hör exempelvis talas om en berusad man som får skylla sig själv som var så full så att han blev rånad eller ännu vanligare blev misshandlad?

Jag vill nog gå emot skribenterna lite med att hävda att det är samma sak när det kommer till invandrare och invandring, där det stora kollektivet får försvara sig mot vad det fåtal invandrare som begår brott gör.

Ett exempel är från Danmark där man haft en stor och hetsig debatt om burkor, när det sen visar sig att inga danskor bär burkor och alla argument Sd:s kompisar haft faller platt till marken.

Ett annat exempel är från den som Carina och Stefans SD Blogg, om hur ett invandrat par får rådet att åka över till Norge och ta ett foto, för att komma utanför EU för att få ett uppehållstillstånd.

Man väljer att lyfta fram det som ett "unikt fall i Sverige".

På ett sätt  har de rätt, vilket de inget nämner om alls.

Att man ska behöva åka utanför EU för att söka uppehållstillstånd, trots att man har fast jobb i form av butikschef och inte ens får bidrag i form av barnbidrag, trots att alla tre barnen är födda i Sverige.

I sådana fall borde det vara självklart att man får stanna här.

Dessutom så flydde han på grund av hedersrelaterade hot, något som annars Sd hävdar att de vill bekämpa. Men i vanlig ordning så är de bara intresserade av att göra politik av det. Inte att hjälpa människor i behov av beskydd från varken hedersrelaterat- eller annat våld

Edit: Mer lögner får man se i den långa och välgjorda intervjun med en känd sverigedemokratisk bloggare och känd svensk fotbollsspelare, som även han bloggar på ett sätt som får som får sd:arna att krypa tillbaka in i hörnet han kröp ut från...

Media dt dag dag ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar