onsdag 17 augusti 2011

Dubbelmoral från alliansen

Det är möjligt att solidaritet inte är så sexigt idag, men vad vet vi om vad som kommer i morgon? Det är visserligen en klen tröst att det går i vågor vad som är avgörande för hur människor politiska ställningstaganden.

Men det gäller alltid att bygga för framtiden, oavsett vad eller vem det gäller...

Centerpartiets försök att föra en öppen debatt om vem som ska bli partiledare, även om den kritiserats på goda grunder, ger mycket mer media än vad det partiet, i skuggan av moderaterna, annars skulle fått. Som t ex Lööfs artikel om barnomsorg och att inte begränsa föräldrarnas valfrihet (men däremot säger hon inget om att barnens bästa hamnar i andra hand jämfört med föräldrarnas bästa, men solidaritet med väljare är väl viktigare än med barn?), samtidigt som de för en politik mot möjligheterna till att ha nattöppna dagis.

Inte heller så visar hon någon vilja att skapa en faktiskt mänskligare sjukförsäkring, något som i ett slag ökat både föräldrars valfrihet och barns hälsa.

Vänsterpartiet får ytterligare en partiledarkandidat i form av Rossana Dinamarca, men tyvärr tycker jag hon diskvalificerar sig själv via att vara emot ett delat partiledarskap.

Att bygga för framtiden och inte begränsa människors valfrihet, samt att känna solidaritet, måste självfallet gå till andra länder också, som i länder som Syrien med uppror och uppmaningar om att inte hjäpa regimen.  Fast det är ju inte så längesen som handelsminister Björling åt middag med diktatorn och hans hantlangare, så nog borde väl de redan vara fria? Som om det viktigaste där var att diskutera demokrati... Eller sätta press på dem om handeln när det gäller demokratiska processer för folkets bästa.

Precis Som Vänsterpartiets partiledarkandidat Hans Linde säger så är det dubbelmoral när ministrar besöker dikdaturer på allt för okritiskt sätt

Men hanteringen av den av Sverige tidigare misshandlade och utvisade egyptiern visa på hur både den här och tidigare regeringar verkligen skiter i demokratin i andra länder, om det finns pengar att tjäna.

Dubbelmoralen rör sig över så många olika plan.

Ett exempel är när Funktionsnedsatta plötsligt sägs behövas i den offentliga sektorn, när man samtidigt minskat den offentliga sektorn radikalt via utförsäljningarna, där bilprovningen blir nästa att säljas ut, som gjorts och när resurserna skurits ner för funktionsnedsatta och andra utsatta grupper, till förmån för skattesänkningar och jobbskatteavdrag. Kvar är snart bara kyrkan kvar att hjälpa människor som hamnat utanför.

Ett annat är den över hur Björklund ligger bakom lärarnas minskade löner, samtidigt som han nu vill höja dem, tvärtemot praxis i Sverige och offentliganställdas löner, som brukar förhandlas mellan arbetsgivar- och löntagarorganisationer eller varför inte regeringens rävspel kring Saab?

Lägg till det här en ekonomisk kris, som knappast gör att det blir mer pengar till det allmänna i vårt land, oavsett om det ska säljas ut eller skötas på annat sätt.

Vänsterpartiet behövs som en stark röst att blåsa på, för att försvåra för de värsta avarterna som drabbar oss som inte är rika och välbetalda. Därför behövs det två språkrör som människor lyssnar på och tror på.

media ab svd vd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp exp dag dag kvp skd skd skd nsk nsk nsk nsk nsk ab ab ab ab gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar