lördag 4 september 2010

Vad säger att du inte är nästa drabbad?

Det förvånar mig verkligen att allianspartierna får så höga siffror som de får i opinionsundersökningarna, eller är folk så egoistiska och självsäkra på att de aldrig kommer att bli drabbade av nedskärningarna.

Vad säger att den kvinnans som är Rullstolsbunden och på väg in på sjukhus men tvingas söka jobb för att hon blev utförsäkrad och lever nu på 3 000 kronor per månad, eller att du aldrig blir som Kent 61 år som får flytta hem till sin mamma efter att ha blivit utförsäkrad, aldrig kommer att bli ditt öde?

Fler nior får sämre betyg, trots Jan Björklunds satsningar på skolan under fyra år. Som en lärare konstaterar så säger inte betygen allt, utan det finns andra saker som är viktiga i skolans uppgifter också.

Det är självklart att allianspartierna tycker att skolan är viktigast. Men vad fick dem att vänta i så många år? De har haft fyra år på sig att göra den bättre och ändå verkar de vara allt annat än nöjda...

I övrigt noterar jag nya opinionsundersökningar och Krassman skriver en bra kommentar till det, och vem undrar inte varför det inte står något om felmarginalen denna gången? Han hittar dock svaret i en gammal undersökning:

"En förändring är statiskt säkerställd om den för partier med ca 35% stöd är större än +/- 4,2 %, för partier med ca 25% stöd större än +/- 3,8%, för partier med ca 10% stöd större än +/- 2,6 % och för partier med ca 5% stöd större än +/- 1,9%." Om det nu är dessa siffror som gäller även i denna mätning som nu kavlas ut kommer den att vara snarlik de flesta andra mätningar vi tagit del av den senaste tiden. Förändringarna är inte inom den statistiska felmarginalen, för något parti.


Till sist så noterar jag en bra nyhet från de Rödgröna som vill beskatta företag som använder vikarier för lång tid.

Det låter som en lysande idé när det finns gott om historier om arbetsplatser som går runt på vikarier så länge att de måste anställas, men sen gör sig av med dem innan de blir inlasade.

I övrigt så rekommenderar jag Skatteresan

Mer media gp skd ab ab ab svd svd svd dn dn dn hd hd gp gp skd kb nsk sds sds dag exp kb exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 3 september 2010

Vänsterpartiet Kronobergs landstingskandidater presenteras

I morgon presenteras Vänsterpartiets landstingskandidater klockan 12 på Storgatan i Växjö, vid Vänsterpartiets valstuga i höjd med Askelyckan.

Det finns mer info hos vsodrasmaland.se och framförallt så finns den rödgröna valplattformen för Kronoberg läns landstingsval.




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Rödgröna framgångar

I morse skrev jag Nu vänder det och konstaterade att det känns som medvind för de rödgröna igen.

När tv dessutom på bästa sändningstid får ut läkaren som ville arbeta 75% men inte fick enligt de nya sjukreglerna så hoppas jag verkligen att många tänker efter ett tag efter de tagit in följande:


Jörg Teichert arbetar som läkare men drabbades våren 2006 av en stroke. På hösten började han arbeta igen, först på 25 procent och senare, med hjälp av rehabilitering, 75 procent.
I vintras blev han av med sin ersättning för de 25 procent han inte kan arbeta och ansökte då om sjukersättning på deltid. Han fick avslag eftersom hans arbetsförmåga inte ansågs vara så nedsatt att han inte skulle klara andra heltidsjobb, jobb på Samhall eller med lönebidrag. Han begärde omprövning men fick nej igen.
Sverige är dessutom ett land med brist på läkare, vilket mer än något visar att man inte kan ha den här typen av regler eftersom de hela tiden får fel konsekvenser.

Här drabbar det visserligen någon som är välbetald, men i slutändan så kan det bli en läkare mindre, och vem tjänar på det?

Jag noterar att Lars Ohly fick ovanligt bra frågor hos SvD. Undrar om det är mina fördomar som spökar möjligen, som trodde det skulle vara rent trams enbart?

Trams från SvD är däremot gnället på att Svt använde läkaren som även S använde för att visa på den absurda sjukskrivningsreglerna.

Ledarsidan tycks ha glömt att deras retorikexpert var folkpartistisk politiker, till skillnad från läkaren som inte är politiskt aktiv alls.

I övrigt undrar jag fortfarande vad för bidragsgivare moderaterna har som de skäms över. Det verkar vara mer kontroversiella bidragsgivare än en Saab-försäljare som stödjer partiet.

Mer media ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dag dag dag exp exp exp hd hd gp kb smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kan ni läsa den här intervjun är ni snälla?

Ni vet att jag inte gillar sverigedemokraterna och så.

Jag ska inte säga något mer än så.

Men kan ni göra mig en tjänst?

Kan ni inte läsa intervjun som Smålandsposten har med förstanamnet på sverigedemokraternas lista i Älmhult?

Den finns här och heter Vi vill bevara det svenska.

Vill ni får ni gärna sprida intervjun vidare och tala om vad ni tycker om den.

På andra ställen så noterar jag att ytterligare sverigedemokrater hoppar av efter att ha visat sin rätta sida i politiken, och skrivit direkt rastiskt trots att partiet inte ska vara rasister...

Visst är det märkligt att partiet reagerar först när media skriver om det, trots att partikamraterna naturligtvis vet om bloggen?

Mer media dag dag dag gp dn sds hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Nu vänder det!

Nu tror jag ärligt talat att det kom en vändning i opinonssiffrorna, när de rödgröna knappar in på alliansen och Vänsterpartiet får de högsta siffrorna på länge.

Det har varit segt och svårt att lyfta exempelvis sjuk-, a-kasse- och vårdfrågorna i debatten, men nu verkar det ha lossnat lite.

Reinfeldt var i tv igår och hade uppenbara problem med att klara av att försvara en del av regeringens politik, som gör fattiga ännu fattigare och försämrar möjligheten att inte bara bli friska utan även att kunna klara sin ekonomi under sjukdomar. Det är skamligt att han säger sig vara nöjd med sjukreformen som slagit så orättvist, och även påverkar de sjukas barn negativt. Läs gärna GP:s Vaga besked av Reinfeldt.

Han lyckades inte  heller vara särskilt tydlig om sd och ett eventuellt samarbete, vilket förvånar med tanke på att det finns gott om grov rasism på deras kandidaters bloggar.

Däremot så var han tydlig med att pensionärer får fortsatt högre skatt, vilket är att bestraffa de som redan har gjort rätt för sig, vilket i sig är lika märkligt som att en partiledare ger sig in i debatten om löner på ett sätt som liknar ministerstyre...

Jag noterar också att, lite oväntat, ateisten Lars Ohly gick bra hem hos troende i Vårdgårda, där publiken i huvudsak var frireligösa.

Frireligösa brukar annars vara rätt trogna kristdemokraterna, enligt min uppfattning. Vilket, med facit i hand från denna mandatperioden, är ett felval.

Även om Vänsterpartiet är det mest ateistiska partiet på många sätt, så är det definitivt det partiet som är mest för att hjälpa andra människor, både i och utom landet, och det förvånar mig att det inte är fler som kan förstå och ta in det budskapet.

I övrigt så rekommenderar jag mitt blogginlägg om missionsbåten Elida och om hur ingen, inte ens Göran Hägglund och kristdemokraterna, försvarade dem, utöver Vänsterpartister, när de fick det svårt att vara kvar när kinesiska ledare passerade för att träffa alliansföreträdare.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn exp exp gp gp hd hd smp gp gp  dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 2 september 2010

Vänsterpartiet i Växjö har fler saker att tala om

Vänsterpartiet i Växjö har alltid imponerat på mig, både för att de är relativt stora, i synnerhet om vi jämför med lilla Älmhults lokalavdelning.

Men även för att de lyckas bra i valen och får betydligt mer än i riksdagsvalet. Jag vet inte exakt vad det beror på, men de syns i vart fall ofta i media.

Nu senast är det Anders Mårtensson som vill sätta stopp för överutnyttjade tolktjänster och om det verkligen finns ett överutnyttjande så kanske han kan ha en poäng i det.

Sen tycker jag frågan är om man måste vara så perfekt i svenskan för att klara av sitt vardagsliv med jobb och liknande, att man inte kan göra sig helt förstådd i kontakten med exempelvis sjukvård och för sina barns skola, eller övriga myndigheter? Där det är riktigt viktigt att man verkligen förstår så ser jag inga problem med att använda tolkar.

Men Vänsterpartiet i Växjö har mycket goda saker på sin agenda, där några av sakerna värda att se närmare på finns i Youtube-filmerna nedan.

Filmerna finns även på Vänsterpartiet i Växjös hemsida.










Mer media smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Tröttsam Linda Skugge

För det första vill jag säga att det naturligtvis finns idioter på alla sätt och vis.

Det innebär att det självfallet finns de som inte vill jobba heller.

Men de är ett mycket litet fåtal människor. Det märks om inte annat av att färre och färre jobb annonseras ut på Arbetsförmedlingens Platsbank, eftersom de jobben som många kan söka blir överhopade av ansökningar.

Nu är det visserligen ett antal år sen jag var arbetslös någon längre tid. Men jag minns fortfarande ansökningar jag skickade så tidigt som 2001 som jag fick meddelande om att de fått in 1800 ansökningar på 30 jobb i Malmö hamn och 800 på 10 jobb på ett centralt lager för DHL.

Lägg till det mängder av ansökningar som "bara" hade strax under 100 människor som skickade ansökningar.

Linda Skugge har helt enkelt fel som anser att ungdomar är för bekväma och lata.

Däremot ska man inte glömma att det är lätt, inte minst som ung, att ge upp hoppet när man försöker och inte kommer någon vart med sina strävande efter att bli vuxen och komma vidare i livet.

I själva verket odlar Skugge myter som inte finns, utan de skitjobb som människor som är desperata väljer att ta har så dåliga villkor att ingen svensk vill ha dem.

Jag tycker att alla ska fundera över villkoren som de Thailändska bärplockarna förväntades jobba under och fundera på om ni fortfarande tycker det är såna jobb som ungdomar ska ha som första jobb?

Jag tycker inte det är fel att plocka bär som jobb. Men det är fel att möjligheten finns att utnyttja människor och att det tycks svårt att få bukt med problemen.

Det är även en myt att facket är för starkt. Vore de det, så skulle den här typen av jobb inte alls existera.

I själva verket så mister unga anställningsskyddet. Är det den typen av arbetsvärld ni vill skicka era unga till?

Mer media ab ab smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ett demokratiskt parti?

Det är skönt att bo i ett land med demokrati, men frågan är hur mycket demokrati det handlar om när Sverigedemokraterna springer och gömmer sig och inte alls tycks ha någon faktiskt partiorganisation, när inte en enda vill ställa upp för intervju, och istället hänvisar till människor som bor i andra kommuner?

Med sd i riksdagen så kommer den här typen av politik att fortsätta och det kommer att bli ännu fler grupper som kommer att ratas av samhället, som läggs till de som redan råkat illa ut under alliansregeringen, oavsett om det gäller unga utan anställningsskydd, arbetslösa, sjuka eller gamla.

I övrigt noterar jag att vissa försöker ondgöra sig över att Reinfeldts privatekonomi används som slagträ. Synd bara att medierna redan visat runt vad politikerna tjänar, utan att någon protesterade då och att vi bor i ett land där det är offentliga handlingar vad man tjänar per år.

Även om risken finns att allians finns kvar vid makten nästa mandatperiod så finns det ingen anledning att ge upp än! För hur många vill egentligen att rika ska få ännu mer pengar och de som behöver hjälp än mindre?

Mer media svd svd hd smp nsk hd dn dn dag exp skd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inkonsekvent resonemang

 Facket har naturligtvis rätt att söka upp sina medlemmar på sina arbetsplatser, som i vilken demokrati som helst, vilket man knappt tror när man läser hur företagsföreträdare konstaterar att Partipolitisk aktivitet hör inte hemma på jobbet.

I övrigt noterar jag i media att partiledarna för alliansen åker runt till olika företag.

Varför är inte det ett lika stort problem som att facket agerar för sina medlemmars bästa?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Undrar vad moderaterna och kristdemokraterna är rädda för?

Det är märkligt att medborgarnas internetanvändning och telefonsamtal ska övervakas konstant, även om vi inte är misstänkta för något brott.

Det är också märkligt att medborgarnas bidrag hela tiden prövas hårt och blir svårare och svårare att få, även om man är sjuk.

Men att försöka gå EU:s antikorruptionsenhet till mötes och visa att det inte finns någon korruption hos moderaterna, kristdemokraterna och regeringen vill man inte göra.

Frågan är vad man är rädd för? För att bli avslöjad att man för en politik som gynnar de som ger pengar till partiet?

Läs gärna miljöpartisten Peter Erikssons inlägg på DN-debatt idag, Oanständigt av Reinfeldt att hålla partibidragen hemliga och mina gamla inlägg i ämnet Lite svårt att förstå och De moderata skandalerna.




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 1 september 2010

Maxtaxa är ett mycket bra förslag!

Jag är glad att läsa att det är dags för de rödgröna att föreslå maxtaxa på dagis, vilket gör det 600 kronor billigare för en familj med två barn.

Frågan är varför regeringspartierna är förvånade över det förslaget? Det går inte att prata jobbpolitik hela tiden, oavsett om man anser att regeringen lyckats eller misslyckats med den. Men det är svårt att kalla den för helt lyckad när antalet arbetslösa har ökat...

Även om jobbpolitik eller skattesänkningar inte är allt,  som bland annat flera av Aftonbladets läsare är inne på, så är jag tyvärr fortfarande övertygad om att det har skett en viss förändring i den svenska mentaliteten, tråkigt nog, där mycket fler är mer intresserade av låga skatter än att få något bra för pengarna vi betalar i skatt.

För mig som Vänsterpartist är det omöjligt att förstå att man inte vill ha trygghet och säkerhet före man vill ha pengar att lägga på andra saker.

Några korta saker till:

Centern har tappat vart tredje väljare och det blir, precis som för kristdemokraterna, svårare att ha kvar en kärnväljartrupp. Kristdemokraternas dör ut av hög ålder och centerns försvinner dels för att det är färre lantbrukare och dels för att partiet snarast fjärmat sig från kärnväljarna. Många som driver lantbruk idag är egna företagare och står naturligtvis närmare moderaterna.

Kristdemokraterna pratar om kamphundar i förorterna (strunt i alla oss som blir bitna av vanliga raser på landsbygden) och fastighetsskatten (som döptes om till avgift och blev dyrare för de flesta, utom de rikaste).

Även om de har stödröster från moderater att vänta, enligt en valforskare, så är jag tveksam till om de i längden kan hålla sig flytande med det.

Jag har hela tiden tippat att de kommer att åka ur riksdagen vid valet om fyra år.

Almega, som är part i diskussionen om rut, tycker inte att Kommunal tar till vara på sina medlemmars intressen.

LO förklarar på sin hemsida varför de är emot rut:

Lena Westerlund som är chefsekonom på LO är kritisk till RUT-avdraget.

- Skatterna ska vara så neutrala som möjligt mellan olika branscher. Men RUT-avdraget är en permanent sänkt skatt för just branschen hushållstjänster.

- Teknologisk utveckling och effektivitet ska vara avgörande för vilka jobb som växer fram, inte skatteavdrag, menar hon.

De rödgröna vill i stället utöka ROT-avdraget, och göra det till ett tillfälligt skatteavdrag för ombyggnad och reparation av bostäder. De har föreslagit att ROT-avdraget ska gälla även för renovering av hus med hyresrätter. Det ska också innehålla en speciell klimatbonus för den som bygger om miljövänligt. 

- ROT-avdrag som en tidsbegränsad åtgärd är effektivt för att skapa jobb. Att sätta i gång ett byggprojekt genererar nya arbeten i byggsektorn, men även jobb i andra branscher eftersom det behövs till exempel material. Hushållsnära tjänster har inte alls en lika god sådan effekt, säger Lena Westerlund.

Lena Westerlund tycker även att det finns en fördelningspolitisk aspekt på RUT och ROT. Medan ROT-avdraget är ett tillfälligt konjunkturstöd för att skapa fler jobb så är RUT-avdraget ett skatteavdrag som främst går till de som tjänar allra mest.

- Det är en liten grupp höginkomsttagare som främst använder det här. Cirka 15 procent av de som tjänar mer än en miljon kronor om året använder avdraget.

- Det är en väldigt skev fördelningspolitik. Skatter bör tas ut efter bärkraft och välfärd fördelas efter behov, säger Lena Westerlund.

Mer media ab ab dn dn dn dag kvp kb svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ett demokratiskt parti?

Jag noterar att Växjö kommunfullmäktiges sverigedemokrat sitter i karantän för att partiledningen anser att han mest säger dumheter.

Bortsett från att det knappast är demokratiskt att inte låta en invald person få prata så är ju frågan om partiledningen inte borde låta alla sitta i karantän, eftersom det oftast kommer dumheter från sd:arnas munnar...

Vem vet, kanske kan han göra som sd:are ofta gör när de inte får som de vill, stämma någon?

Mer media sds smp smp gp svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kristdemokraterna är farliga

Jag skrev nyss om Vårdnadsbidraget, som jag tycker är en skamfläck i svensk politik, precis som jag tycker om utförsäljningen av Apoteket som riskerar ge fler skador av receptfria läkemedel. Allt är en politik som kristdemokraterna står bakom.

Det vore bättre att de satsade på en hälsosammare livsstil, och större satsningar på exempelvis tullverksamheten för att slippa få in lika mycket droger som nu, före en utförsäljning av apoteken, om deras omsorg verkligen vore att få fram en bättre folkhälsa.

Att Hägglund inte är någon feminist har jag inga som helst problem med. Men att han inte bryr sig mer om sjuka och att ge dem möjlighet att rehabiliteras gör mig betydligt mer irriterad.

Mer media ab ab svd svd hd dn dn smp smp exp gp gp gp hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Apropå vårdnadsbidrag och 15-timmarsbarn

Ett litet tillägg till vad Smålandsposten skriver om mig i dagens tidning:

Det går att lägga till en sak till det som jag säger i intervjun om vårdnadsbidraget. Det är att de som utnyttjat vårdnadsbidraget mycket är invandrarkvinnor som redan nu har få kontakter med det svenska samhället, vilket gör att även barnen riskerar få för få kontakter. Färre möjligheter till pedagogiskt lärande drabbar självfallet alla barn och sociala kontakter, utöver de närmaste släktingarna och vännerna, som också är viktigt under ett barns uppväxt.

Det går att läsa om detta i en artikel hos Dagens Nyheter, Vårdnadsbidraget ökar i invandrartäta förorter.

Jag var även med i dagens Smålänningen, apropå bloggen som verktyg inför valet. Som vanligt finns inte deras artiklar online, vilket självfallet är synd.

Däremot så tycker jag fortfarande det är oerhört obekvämt att se sig själv på bild i tidningen, trots att jag inte bryr mig här eller på facebook. Åsikterna får de däremot skriva hur mycket de vill om...

Läs gärna mer om Vänsterpartiets vallöften inför valet i Älmhult.

I övrigt är det en skam att bo i en kommun där man inte ens kan välja landstingsägda vårdcentraler...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 31 augusti 2010

Konsekvenser av allianspolitiken

Det är lätt att som Göran Hägglund tidigare gjorde, försökte saluföra apoteksutförsäljningen som bra, eftersom det säljs mer produkter.

Inte ett ord om att fattiga människor utan kreditvärdighet får svårt att betala sin medicin, trots att den är nödvändig. Inte ett ord om att även "harmlösa" receptfria mediciner ökar risk för sjukdom, om man tar dem på fel sätt.

Valfrihet är många gånger bra, men inte när de som är utsatta är de som får betala för att vi andra ska få det bättre.

Med det nya hårdare Sverige, där fler och fler hamnar utanför, både i form av problem att betala medicin och genom utförsäkringar, kommer att fortsätta om opinionssiffrorna inte förändras.

Igår hoppades jag att kärnfrågorna skulle förändra opinionsvinden, men det lilla jag läst om valmanifestet så här långt, tror jag inte räcker.

Via Björn Johnsons (han med den viktiga boken Kampen om sjukfrånvaron som visar hur bristande rehabilitering var orsaken till ökningen av sjukskrivna) blogg, Stardusts blogg, så hittar jag ett klipp som visar tydligt hur hårt det går att sätta åt regeringen Reinfeldt, som inte lyckas förklara hur de hårdare sjukskrivningsreglerna bara gett ett mycket litet fåtal sjukskrivna nya jobb på arbetsmarknaden, till en mycket hög kostnad.

Lyssna noga drygt 29 minuter in i sändningen:



Som Johnson skriver så är det viktigt för de rödgröna att verkligen lyfta fram den här typen av information, som inte hörts alls mycket i debatten så här långt. Regeringens satsning på hårdare nypor mot sjukskrivna fungerar inte på något sätt.

Att sd är utanför riksdagen är visserligen tröst, precis som en liten ökning av Vänsterpartiet. Men att alliansen fortsätter vara störst är inte bra alls, så det gäller att fortsätta jobba vidare.

Mer media svd svd svd svd dn dn dn dag dag exp exp exp exp gp gp ab hd hd hd sds skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 30 augusti 2010

Inkonsekvens

Jag noterar att en jurist på länsstyrelsen i Södermanland lägger förslaget om att dna-testa alla män för att förhindra våldtäktsmän.

Jag konstaterar också att moderaten Henrik von Sydow säger blankt nej, precis som alliansregeringen,  med motivet att det är kränkande och att man inte vet vad ett sånt register kan användas till i framtiden.

Konstigt nog så var det exakt samma argument som användes mot fra- och ipred-lagarna. De var moderaterna för.

Ärligt talat så tror jag att en dna-testning av alla män fått mer betydelse för möjligheten att straffa än vad fra- och ipred någonsin kommer att få.

(Och nej, jag är inte för dna-testning av alla människor. Däremot av ett konsekvent resonerande :)
)


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kärnfrågor

Jag ser verkligen fram mot de rödgrönas valmanifest och att det ska ge ett välbehövligt lyft i opinionssiffrorna!

Även om en del har läckt ut, och en del till kommit idag, så hoppas jag fortsatt på att människor tänker efter på vad de faktiskt tycker och hur de sen röstar.

Bloggen Storstad har en väldigt bra bild som visar hur alla, oavsett parti, verkligen kan tänka sig att betala mer skatt till skolan, sjukvården och pensionerna. Hon skriver dessutom att en majoritet av befolkningen inte vet om att vård, skola och omsorg är vad 90% av vad kommunerna och landstingens budgetar går till.

Den vetskapen hade definitivt kunnat påverka fler människor att inse att de kärnfrågor som de rödgröna har och värnar om, är kärnfrågor för en majoritet av alla människor i landet. Vem kan vara emot satsningar på kärnfrågor i ett samhälle där bara en av fem missbrukare hjälp och där socialbidragen ökar kraftigt tack vare regeringens politik?

Men det är naturligtvis inte så lätt med gamla sossar som sågar partiet, när de befunnit sig i den privata affärsvärlden tillräckligt länge för att inte vilja stödja sina gamla partikamrater längre.

Vem kan egentligen ha något emot gratis tandvård för de upp till 24 år? Ett bra förslag med tanke på att så få jobbar innan dess och tjänar egna pengar.

En annan allvarlig sak som rör vården är behovet av donationer. Men trots brist på organ att donera så vill Hägglund inte ändra lagarna för att få fram fler möjliga donatororgan.

Jag har verkligen inget emot att man försöker agera för att få mindre antal aborter, som brukar vara en av kd:s hjärtefrågor. Men varför är det plötsligt så oviktigt att rädda liv när det handlar om döende människor i behov av livsviktiga organ?



Jag skrev igår om Folkpartiet - Antiliberalerna och konstaterade att det är och förblir ett förbudsparti framför ett liberalt parti.

Intervjun med Björklund igår underströk det faktumet, inte minst med tanke på vad Björklund fortsatte säga om burkaförslaget.

Birgitta Axelsson Edström från Kalmar, som sitter i Vänsterpartiets styrelse sammanfattar det hela bra:

  1. Han har sagt att heltäckande slöja inte hör hemma i skolan och ska kunna förbjudas av rektor. Hade han varit det minsta intresserad av att hjälpa barn som kommer från strikt religiösa hem att få en god start in i det svenska samhället borde han stoppa religiösa för- och friskolor i stället. Flickor som inte får gå ut utan slöja blir med Björklunds förslag hänvisade till sådana friskolor och blir alltmer isolerade. Det kallar jag varken frihet eller valfrihet utan rent tvång.
  2. Föräldrar till speciellt stökiga barn ska enligt Björklund kunna tvingas av kommunernas skolnämnder att sitta med i klassrummet. Tvång är naturligtvis ingen lämplig metod för att lugna ner stökiga barn. Grunden till problemen med stökiga barn finns ofta i en oharmonisk hemmiljö. Att tvinga de föräldrarna att delta i skolarbetet kan leda till värre svårigheter. Däremot är det bara positivt med föräldrar som frivilligt deltar i skolan på olika sätt, men att tro att disciplin och straff är en lösning på skolans stökproblem är naivt.
  3. När det gäller skolk pekar Björklund ensidigt ut eleverna och vill därför skriva in skolket i betyget. Men skolk har många olika orsaker. Det kan vara stökig hemmiljö. Det kan vara skolan i sig som inte kan intressera eleverna för undervisningen. Det kan handla om en skola som brister i kontakterna med föräldrarna. Sådana problem måste kunna lösas på annat sätt än att slå ner på barnen. Att man ska behöva lida för skolk i årskurs sju 10-20-30 år senare när man söker jobb och visar sitt grundskolebetyg är ganska grymt.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd dn dn dn sds sds sds hd hd hd hd dag gp skd nsk smp smp exp exp gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det är dags för byte av styre kommunen

Det är verkligen dags att byta styre i Älmhults kommun. Det är den enda slutsatsen som går att få efter att ha läst att tre miljoner ska sparas hos socialnämnden.

Mest undrar jag hur man ska kunna införa saker, som det inte ens har tagits några beslut om och som dessutom kostar mer pengar...

Det är att jämföra med den kommun i landet som går bäst... Fagersta som styrs av Vänsterpartiet är kommunen med störst vinst i landet.

Det går också att läsa hur Mer pengar går åt i kommunerna och hur socialbidraget ökar med nästan 16%, något som är en konsekvens av regeringens politik, som lämpar över människor som slängts ut av socialförsäkringssystemen till kommunerna.


Ordföranden i socialnämnden, som är centerpartist, borde vända sig dit och fråga sig varför regeringen inte vill skjuta till mer pengar, som de rödgröna lovat att göra, för att kommunerna ska få en chans att orka med det regeringen inte vill ta ansvar för.


Även smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 29 augusti 2010

Minns ni vår webcamförsedda fågelholk?

Minns ni vår webcamförsedda fågelholk? Den plockade vi ner idag, även om den inte varit online på någon vecka nu (men det ligger filmer och stillbilder kvar på hemsidan fortfarande).

Bilderna nedan är från innehållet. Verkligen imponerande hur fint de lägger innehållet så det blir både mjukt och isolerar mot både sol och kyla.

Som vi såg och misstänkte så tryckte verkligen honan ner en av ungarna i bomaterialet, för en bit ner i det så låg en förtorkad unge, som det tydligt syntes på att det var en talgoxunge. Möjligen lite obehagligt för någon, men det är intressant att se naturens gång, även om jag inte helt förstod den här. Det försvann ju några fågelungar till, men vart de tog vägen vet vi inte alls.




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Folkpartiet - Antiliberalerna

Jag ser hur Peter Andersson kallar folkpartiet för dubbelnatur, som både har "batongpolitik" från Björklund och Birgitta Ohlssons mer socialliberala sida i ett och samma parti.

Jag vågar påstå att det inte är en slump att Ohlsson är portad från inrikespolitiken och att det är Björklunds åsikter som styr rikspolitiken för det partiet. Något liberalt parti är de inte sen länge och något socialliberalt parti är de definitivt inte, och hur man än vänder och vrider på det så är Birgitta Ohlsson i fel parti.

Jag tycker fortfarande att, vilket jag inte bara är positiv till, att socialdemokraterna är det mest liberala, och antagligen även mest socialliberala partiet, i landet och att hon skulle passa bättre där, eller möjligen i miljöpartiet.

Ett parti som i huvudsak gör rubriker på förbud går aldrig att kalla för liberalt. Märkligt nog är det enda partiet med ordet "liberal" i partinamnet snarare ett konservativt och bakåtsträvande parti...

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd sds gp hd hd dag exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Jag är inte så förvånad egentligen...

Undersökningarna står som spön i backen och en lite märklig sådan är att Bodström är populärare än Ask.

Nu är jag egentligen förvånad att Bodström är populärare än någon, eftersom jag upplever honom som mindre pålitlig än många andra potentiella socialdemokratiska ministrar.

Men det är klart, ställs man mot Ask som sagt och gjort så fantastiskt många konstiga saker under nuvarande mandatperioden så blir det till sist logiskt ändå.

De mer traditionella väljarundersökningarna säger inte så mycket, sett till förändringar, utan det verkar ligga stabilt på en viss övervikt för allianspartierna.

Dessvärre har de artiklar jag hittat inte specificerat särskilt noga hur bra eller dåligt det går för de mindre partierna, vilket är minst lika intressant.

Det vore dock illa om alliansen verkligen får helt egen  majoritet och naturligtvis är det inte roligt om det blir med sd som vågmästare heller, snarare tvärtom.

Men än så länge har det tre veckor kvar, och skam för den som ger sig.

Jämnheten mellan partierna får mig mindre förvånad över att många kan tänka sig att stödrösta. Nu är jag i och för sig med ett så litet parti att det inte finns något att överväga stödröstning på för min del. Men vore jag inte aktiv politiker så hade jag definitivt kunnat överväga att göra det, då ett tapp på ca 4% blir märkbart oavsett vilket block det gäller.

Nu tror jag i och för sig inte att Folkpartiet är på väg att radera ut sig själv under detta valet heller. Men helt klart är att de på sikt kan göra det, om de fortsätter att tjata om euro, som jag upplever få svenskar vara positiv till.

Men visst, med ytterligare fyra år med allianspolitik så kan det mycket väl bli euro som valuta, utan någon mer omröstning.

Visserligen är det illa nog med euro istället för kronor, i synnerhet efter de senaste årens kris för hela samarbetet kring euro där långt ifrån alla länder varit intresserade av att uppfylla de krav som funnits, men det är än mer illa att behöva få fyra år till med rubriker som allt fler handikappade förlorar rätten till assistans eller om hur Alf Svensson beklagar sig, indirekt, över regeringens politik. Läs gärna igenom hur de vardagliga och naturliga behoven ifrågasätts för den som är utan armar och ben och fundera på om det verkligen är en politik som är vettig att driva?

Apropå sd, så läser jag att det tar sju år som medianvärde för en invandrare att få jobb. Tänk så mycket billigare, trots att invandringen hos sd bara tas upp som en kostnad, det är än att bekosta ett barn genom sjukvård, förskola, skola med mera upp tills barnet ifråga är minst 20 år och i många fall närmare 30 också.

Någon bemötte mig med att man ska tänka på kostnaden deras föräldrar drar på sig också, men så räknar man knappast om det gäller ett barn med missbrukande eller långvarigt sjuka föräldrar, utan varje individ räknas för sig självt.

Annars brukar våldtäktsstatistiken användas som argument mot invandringen. Men mannen som tidigare hette Blogge, visar hur fel sd resonerar, med tanke på att Island, som i princip inte har någon invandring, har högre våldtäktssiffror än Sverige och hur Tyskland som har haft mer invandring än Sverige har lägre.

Han avslutar med, precis som jag också varit inne på innan, hur man likaväl kan dela upp förövarna i andra grupper och hålla dem som ansvariga, oavsett om man kallar dem för arbetarklass eller socialgrupp 3. Det är ur de grupperna sd hittar de flesta av sina väljare.

Billström pratar om hur en arbetslinjen är grund för integration, men glömmer bort hur kortsiktigt alliansen tänker på utbildning jämfört med de rödgröna. Det är direkt svårt att se någon större skillnad på alliansens integrationspolitik, även om Billström försöker få det att låta så. Ja om man inte menar hårdare regler skapar något annat än omänsklighet...

Uppdaterat Ser nyss att de rödgröna vill ordna bättre levnadsförhållande för de äldre, bland annat med bättre hemtjänst till lägre taxa. En typiskt viktig och vettig satsning. Jämför med rut-avdraget, som gynnar människor som både har praktisk möjlighet själva att städa och i de flesta fall ekonomisk möjlighet att klara av att betala om någon annan ska städa.

Det är och förblir betydligt viktigare för skattepengarna att gynna de som behöver hjälp, inte de som helst smiter undan skatten...

Mer media dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd hd smp skd skd kb sds sds kb ab dag dag dag svd svd svd svd svd exp exp exp exp exp dag gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!