lördag 5 februari 2011

Hoppas nyheten stämmer!?

Jag är fortfarande lika orolig för fortsättningen i Egypten som jag var i morse när jag skrev morgonens inlägg om Egypten.

MEN om det stämmer som det påstås att det ledande partiets ledning avgår så är det ett stort steg framåt. En liten risk är det att Mubarak försöker få det att stilla protesterna för att själv kunna sitta kvar, men nu undrar jag om han kan sitta så många veckor eller dagar till.

Vad tror ni?

Expressen hade för en kort stund nyheten om att Mubarak avgått, men tyvärr stämde det inte...

Mer media ab ab svd dn dn dn dn dn smp gp gp dag dag dag skd skd skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk nsk nsk hd svd svd svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Utan självförtroende och utan riktning

Politik bör tas på största allvar och Se den lilla människan har jag bland annat tagit upp centern och socialdemokraterna och deras oförmåga att dra röster till sig och deras förestående partiledarbyten.

Medierna fortsätter idag att spinna vidare på båda partiernas framtid, främst Centern, idag.

Även om de är en minoritet, så är det ändå en stor minioritet som vill att Maud avgår redan till hösten, inom centerpartiet. Precis som med mitt eget parti, Vänsterpartiet, så tycker jag det är bättre att avgå så snart som möjligt för de partiledare som bör bytas ut, för att kunna bygga upp något nytt under en längre tid.

Centerns problem tror jag ärligt talat är större och värre än de är för Vänsterpartiet, eftersom vi i V har en stor yta att röra oss på, om vi bara får fram en bra politik med bra synliga ledare. Centern är för illa klämt mellan de stora moderaterna och de andra mindre mittenpartierna.

Desperationen tycks också betydligt större med halstarrig vargpolitik, som kritiserats av många och berör få och en vilja att börja diskutera invandring. Något jag själv betvivlar att de klarar av, med tanke på deras bakgrund, som är rätt solkig och som inte alls är så liberal som de tidigare försökte saluföra sig som.

Det känns numera som ett område Folkpartiet har mutat in med alla sina konstiga utspel, nästan lika hårt som de mutat in de märkliga turerna kring skolan där allt byggs kring betygen och ordningen eller som moderaterna och skatterna (som de sen ändå behåller)...

Det är som sägs i HD ett centerparti som saknar självförtroende och inte vet vilken väg de ska gå.

Mer media ab ab smp smp gp gp gp skd skd nsk nsk dn dn exp svd svd hd hd hd dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Om Sundström blivit skadad av svensk vapenexport - Vad hade hänt då?

Jag skrev för ett par dagar sen om dubbelmoralen i det direkta och indirekta stödet till Egypten från västvärlden och igår om hur västvärlden först nu börjar vakna till liv och vågar kritisera en diktatur de borde kritiserat sen långt tidigare.

Själv undrar jag mer och mer varför landets ledarsidor varit tysta i åtskilliga år kring det faktum att vi inte bara de facto indirekt stödjer genom att inte kritisera och genom att välja att skicka människor, med CIA:s hjälp, till tortyr, utan även genom att inte bara ha en utvecklad export och turism till diktaturer, utan även genom att sälja krigsmaterial till dem? Vi får vara glada att media i vart fall publicerar andras texter...

DN publicerar även en utmärkt debattartikel av landets ärkebiskop i Vapenexport - Inget verktyg för dialog med diktaturer och GP publicerar en av Svenska Freds- och skiljedomsföreningen i Sluta sälja svenska vapen till diktaturer.

Är det bara jag som har tänkt tanken kring om hur det skulle påverka alla inblandade om det visade sig att Bert Sundström, SVT-reportern som blev skadad och fortfarande anses vara svårt skadad, hade blivit skadad av svenska vapen eller kulor?

Det hade blivit en mycket märklig och helt ohållbar situation om det visat sig att svenska representanter för media, och indirekt några som hjälper till att både i Egypten och Sverige, och övriga världen, hålla  uppe demokratins förmåga att kunna granska och ifrågasätta de som har makten, blivit skadade och kanske dödade av svenska vapenindustri och dess export.

Det finns med andra ord mycket goda anledningar att ifrågasätta hela den svenska vapenexporten, i synnerhet den som går till krigförande länder och diktaturer.

Journalister ska inte behöva vara levande måltavlor och Sverige ska inte på något sätt vara inblandad i dödandet av dem. Än så länge är det "bara" inhemska journalister som dött och det ger aldrig samma genomslag i media, tyvärr...

DN skriver om Tre tänkbara vägar efter Mubarak och vad som kan hända efteråt.

Jag är oerhört osäker på vad som kan hända och vågar inte sia om något utfall, men det är en viss tröst att det det som hände efter revolutionen i Iran verkar vara så svårare att genomföra eftersom det inte finns någon ledare i exil, som med Ayatholla Kohmeini, som kan ta över.

Artikeln hänvisar till att exemplet Rumänien, som fick ett indirekt stöd av att bli knutna till EU inte finns som en möjlighet, av uppenbara skäl. Frågan är om det här inte är ett tillfälle där det hade varit oerhört viktigt med ett starkt och neutralt, utom mot en demokratisk process, FN?

Som jag själv skrev igår och som Svensson skriver om idag, så är det knappast en bra början att USA vill ha en tidigare säkerhetschef som tillfällig ledare eftersom det finns tillräckligt med blod på hans händer för att han ska behöva genomgå en rättsprocess efter landet har demokratiserats.

Precis som Svensson säger så är risken stor att diktaturen, om än kosmetiskt förändrad, kan behållas, vilket går emot det alla protesterande kämpat mot.

Uppdaterat Det kommer ett försvar om felaktigheter i debatten kring vapenexporten till Egypten. Likväl så konstateras det att man säljer reservdelar till tidigare sålda vapen i Tunisien och den privata användning som påstås för en del av exporten går naturligtvis att använda vid andra tillfällen också, så jag har svårt att se att ens de sakerna skulle exporteras.

Uppdaterat 2 En av de sämsta repliker jag sett någonsin finns att läsa i Kyrkan stöder redan vapenexporten, för att man skickar präster som deltar som stöd åt soldaterna. Det är naturligtvis soldaternas mentala hälsa med stöder och det är lika absurt att påstå att de läkare som följer med också stöder vapenexporten för att de hjälper skadad och sjuka människor...

Mer media ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp exp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag dag hd hd hd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sd-politiker går emot sitt partis politik

Pinsamt med en sd-politiker, som den danska sd:arna från Eslöv, som går emot sitt eget partis strävande: Att slänga ut alla som inte själva förstår att de måste kunna det svenska språket för att fungera i samhället.

Här är det oerhört tydligt att han inte fungerar i sin roll som politiker och man undrar ju hur han tänkt kommunicera med väljarna? Med teckenspråk? Det fungerar möjligen på enklare arbetsplatser på än en arbetsplats/uppdrag där kommunikationen är nummer 1.

F-n vet om inte han också borde slängts ut?

Mer media hd




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 4 februari 2011

Lena Nyman död

Även om Lena Nymans död inte är så oväntad som exempelvis Per Oscarssons död var i slutet på förra året så berör den mig personligen betydligt mer och känns tragisk, trots att jag är medveten om att hon varit sjuk i flera år.

Lena Nyman, tillsammans med Hasse och Tage, var en av de första humoristiska skådespelarna jag har ett tydligt minne av från unga år, när SvT sände deras olika revyer och filmer.

Det roligaste jag kan komma ihåg med henne, så här på rak arm, är hennes roller i Fröken Fleggmans Mustasch, som jag håller som en av de roligaste föreställningarna jag har sett någonsin. Bättre än så kommer inte svensk humor att bli, som både kan blanda humor och samtidigt relatera till verkliga händelser.

Vila i frid Lena!













Helsingborgs Dagblad har klipp från fler filmer med Lena Nyman.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp dag dag dag dag skd nsk hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Politik bör tas på stort allvar

Politik ska vara roligt? Det får det gärna vara, men främst borde det vara något som är taget på stort allvar, i synnerhet när man ser hur andra dör för att få en demokrati, som nu i Egypten och flera andra diktaturstater.

Det måste det vara så att man kan föra en politik som tar itu med konsekvenser som drabbar en grupp, kvinnorna, hårdare  än männen.

Visst är det väl självklart att Sverige är jämlikt och att alla tar lika stort ansvar hemma? Ändå är det märkligt att det är kvinnorna som är hemma mer med sjuka barn än vad män är och att fördomarna frodas i media.

Det samma gäller när politiken riskerar slå sönder familjer, istället för att, som så många partier säger sig göra, värna om familjen och barnen. Men så fort det gäller invandrare så tycks det intresset vara som bortblåst och inte bara från det väntade partiet längst ut på den extrema högerkanten, utan även från resten av allianspartierna.

Vad som sen kommer att hända framöver inom politiken står skrivet i stjärnorna, men jag har fortfarande ett stort hopp till att en stark, varaktig och bra S-ledare kommer att få genomslag i inrikespolitiken på många sätt, jämfört med idag när jag fortfarande tycker att oppositionen är för snäll och märks för lite.

Det behövs en opposition som tydligare driver på för de sjukas och de arbetslösas skull och inte främst för direktörernas intressen.

För centerns framtid däremot är jag mer tveksam att det finns en räddning, vad de än tar sig för vad det gäller både politik och partiledare.

Mer media svd svd svd dn dn dn dn dn gp gp skd skd nsk nsk hd ab ab ab ab ab dag exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Slösa inte bort mina pengar för att andra ska göra klipp!

Det är omöjligt att förstå resonemanget kring att staten väljer att sälja en stor mängd Nordea-aktier nu.

Jag förstår naturligtvis varför man inte vill äga aktier när man är ett parti eller en allians där man som princip har att staten ska äga så lite som möjligt och privata intressen så mycket som möjligt. Det finns någon logik där, som jag själv inte delar.

Men att välja sälja när det är fel tillfälle, är bara en enda sak: Slöseri med skattepengar, något alliansen påstår sig vara emot när det gäller alla andra saker som kan påverka skatten så att den inte kan sänkas ännu mer.

På radion idag var inte bara oppositionen emot det hela, utan även helt opolitiska ekonomer tyckte det var fel tillfälle och inte ett tillfälle där man kan få som mest för sina aktier. Och att sälja ut större poster påverkar dessutom kursen negativt och det vore självfallet vettigare att pytsa ut mindre poster under längre tid.

Som en av ekonomerna sa på radion tidigare så är det svårt att försvara att  man väljer att lösa in lån som staten har nu, eftersom räntorna på de lånen är väldigt låga, samtidigt som att kursen kan förväntas bli bättre framöver.

Var snäll och slösa inte bort mina pengar på att andra ska få göra klipp! Varför inte satsa på att tänka långsiktigt?

Inte bara jag, utan även Vänsterpartiet i stort är emot det hela.

Ett bra förslag kommer, om man nu alls ska sälja aktierna, i att dela ut pengarna till folket, vilket skulle ge 6 700 kr per person i landet. Väljer man dessutom att ta bort de 25%, eller kanske tom 50%, av befolkningen som tjänar mest i landet så vore det än mer välkommet och kunnat påverka ekonomin positivt.

Mer media svd svd svd svd hd dn dn exp hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Pengar finns - men inte viljan

Anna Franssons debattartikel, Sjukvården stänger inte klockan 17.00!, som främst berör landstinget, tar upp det faktum att arbetsgivarna förväntar sig att de anställda ska kunna jobba dygnets alla timmar.

Socialdemokraterna driver frågan om ökad möjlighet till barnomsorg på obekväm arbetstid där även nattomsorg ska erbjudas. Vi är övertygade om att behovet finns och kommer att växa framöver. Ansvaret för barnomsorg ligger på kommunen. Tyvärr får vårt förslag inget gehör av borgerliga kommunpolitiker. I stället är budskapet från det moderata kommunalrådet att ”ensamstående småbarnsföräldrar ska inte jobba nattetid”. Ordföranden för Skol- och Barn-omsorgsnämnden i Växjö, Patrik Svensson (FP) var i höstas till och med beredd att politiskt utöva påtryckningar på privata och offentliga arbetsgivare att erbjuda dagarbete och helst avskaffa nattarbete för småbarnsföräldrar.
Som landstingspolitiker och ansvarig för en verksamhet där en stor andel av våra medarbetare just jobbar kvällar och nätter anser jag att möjlighet och rättighet till barnomsorg på obekväm arbetstid borde vara en självklarhet.
Givetvis måste man kunna kombinera arbetsliv med familjeliv även om man är ensamstående, utan att behöva förlita sig på bekanta eller släktingar för att klara vardagen. Politikens uppgift måste vara att ge förutsättningar och möjligheter att klara både förvärvsarbete och småbarn. Det är en arbetslinje värd namnet!
Även jag ställer mig bakom hennes debattartikel, att det är självklart att en kommun ska ha barnomsorg som är på de tider man förväntas jobba. Det gäller inte bara landstinget, som även jag är aktiv inom, utan även ett antal andra tjänster inom både kommun och privata arbetsgivare.

Läser man på annat håll i dagens Smålandsposten så kan jag konstatera att det finns gott om pengar i Växjö för att finansiera det hela, med tanke på att man verkar tycka att man har råd med skattesänkningar.

Min egen kommun är en lågskattekommun och även där finns uppenbarligen pengar över.

Det lustiga är att även allianspartierna, som är emot det hela, borde kunna uppskatta det hela. Det blir fler människor som kan sköta sina jobb utan problem, vilket jag tycker borde gå hand i hand med deras satsningar på att så många som möjligt ska jobba.

Och då har jag ändå inte räknat in de extra tjänster som uppstår inom de nattöppna barnomsorgsavdelningarna...

Uppdaterat Bo Frank, kommunalråd i Växjö, ger svar på tal i Ska kommunen sköta allt? Om samhället inte ska sköta om nattöppen barnomsorg så är det läge att han påverkar sina vänner i regeringen så att de inför lagar som gör att arbetsgivarnas förväntningar på anställda ligger i nivå med vad han tycker att kommunen ska sköta om till medborgarnas omsorg. Pengar finns som sagt...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Desperationen ökar hos de med makt

Jag skrev ett långt inlägg igår om hur jag var rädd att det som började som en oblodig revolt skulle kunna spåra ut och att det uppenbarligen finns de som har mycket att tjäna på om man får behålla sin diktator och diktatur.

Med tanke på att man numera ger sig på även svenska journalister, vilket på både kort och lång sikt snarast gör sitt eget strävande en otjänst, eftersom mycket få känner någon sympati för den som förhindrar sanningen och nyheter att komma fram. Det visar dessutom på hur hårt pressad man är från diktaturens anhängare. (Och då behöver jag inte nämna något överhuvudtaget om att det är värre att vara en egyptisk representant för media och att det självfallet är värst för den som blir drabbad av våldet).

Personligen har jag oerhört svårt att tro att det här inte är sanktionerat av högsta ort, för innan revolten så fanns det inga tecken som tydde på att Mubarak och hans parti skulle vilja släppa makten ifrån sig inom en snar framtid, vilket han påstår nu.

Snarare tvärtom, för vem trodde att det skulle gå så snabbt och att man som ledare, med nästan hela västvärldens länder bakom sin rygg, inklusive Israel, skulle behöva avgå när man fanns i en så bekväm sits? Det kaos han påstår sig vara rädd för är här redan idag, så vad blir skillnaden?

Det återstå att se under dagen vad som kommer att hända under dagens stora demonstration. Men det är svårt att se, om inte västvärlden ytterligare en gång, väljer att stödja diktaturen. Men det ska de väl ändå inte våga nu?

Men vem vet, när USA väljer den f d säkerhetschefen som ledare, en säkerhetschef i en diktatur som är känd för att ligga bakom tortyr? Det känns i mina ögon som det sista och inte det första valet, utan snarare som en person som skulle vara en av de första att dömas när landet blir en demokrati. Hyckleriet fortsätter med andra ord...

Väst fortsätter i vanlig ordning att bli avslöjade med byxorna nere efter valen att stödja vissa diktaturer när de hårt kritiserar andra och det jag saknar är konsekvensen att kritisera alla diktaturer.

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp gp gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd hd hd dag dag dag dag dag dag dag dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 3 februari 2011

Stöd diktaturernas fall mot demokrati

Som jag nämnde i morgonens första inlägg så händer det mycket så fort man vänder ryggen till omvärlden och att jag är positiv till ATT det händer saker som för diktaturer närmare att bli demokratier och förhoppningsvis åtminstone sätter en riktig demokratisering i rullning.

Diktatorerna i arabvärlden faller en efter en och jag hoppas att det fortsätter att inspirera fler till aktioner!

Men jag blev, för första gången sen stenen började rulla i Tunisien, besviken, ledsen och lite rädd för att det kan gå åt helvete rent, när den tidigare så lugna revolten i Egypten visar sig kunna bli blodigare än jag trodde.

Ärligt talat, varför vill man behålla en diktator som så många så tydligt visat att man inte är intresserad av att behålla? Varför vill man inte, både för sig själv och sina landsmän, istället ha en möjlighet att i högre grad själv bestämma över sig själva och sitt land?

Naturligtvis så har Mubaraks mobb saker att förlora för egen del, inte minst makt och pengar, något annat går inte att tro.

Där är det tydligare än i många andra länder att det finns en klasskamp att plocka upp för att skapa mer jämlikhet och jämställdhet mellan fattig och rik, för en bättre värld och bättre länder.

Uppenbarligen går det, med rätt förutsättningar, att försätta diktaturer till demokratier och med tanke på misslyckandet i Afghanistan så borde det mana till eftertanke hos alla länder, även Sverige, USA och EU, att istället för att stödja Egypten och använda sig av militära lösningar i mycket mindre utsträckning.

Demokratierna som har hållit Mubarak om ryggen borde skämmas och istället be om ursäkt för att de verkat så ointresserade av demokrati där så väl som på hemma plan och istället se till att stödja revolten och se till att grundförutsättningarna för en fredlig förändring även i andra länder kan komma till stånd.

Läs gärna Det är ord och inte handling som räknas, av Carl Cederström som är en tidigare UD-medarbetare inom mellanösterenheten:



Även Egypten har haft ett associeringsavtal med EU sedan 2005. Inte heller här har Bildt varit drivande inom EU för att riva upp avtalet. Att gå från ord till handling är inte Bildts väg i relationen till diktaturerna i Nordafrika.
Sverige saknar därtill ambassad i Tunisien och vi har mycket resurssvaga ambassader i övriga Nordafrika. Nedmonteringen av utrikesförvaltningen innebär försämrade möjligheter att följa den politiska utvecklingen i regionen, vilket gör Sverige till en svag förhandlare i såväl Bryssel som i diskussioner med regimerna på plats. Vårt anseende bland demokratikämparna sänks.
I fallet Vitryssland är det annorlunda. Där har Sverige gått från ord till handling och drivit fram EU-sanktioner och öppet arbetat med den vitryska oppositionen. En ambassad har öppnats i Minsk. Att ”Sveriges utrikespolitik ska medverka till frihet, fred och försoning...” beror alltså helt på. Vem du är och var du är.

Det är en mycket märklig strategi att man ondgör sig så mycket mer över Vitryssland, men totalt varit tyst om de här länderna. Det samma gäller SvD:s ledarsida som senast i måndag verkade tycka att Vitryssland är mer viktig att skriva om.

Självfallet ska Vitryssland och belysas, men frågan är varför man är så ensidig? Det gäller inte enbart Kina, vilket blir uppenbart nu. Är det möjligen Egyptens betydelse för den svenska ekonomin och svenskarnas semestrar som är en bidragande orsak?

Själv har jag varit en av få som fortsatt ha rätt stor tro på Obama, men det fega agerandet nu får mig att mer och mer tycka att det är läge att även där tydligt be om ursäkt för sitt tidigare agerande och agera med tydligare kraft nu när det behövs.

Moral är bra, men dubbelmoral är inte dubbelt så bra och något annat än dubbelmoral för ett flertal västländer går inte att se.

En av få saker jag saknar är att media inte bevakar Egypten enbart, trots att jag förstår det då det varit ett stort turistland för Sverige. Rapporteringen från Tunisien känns direkt bristfällig, men jag försöker glädja mig åt att Jemen får lite media idag.

Vet någon något bra alternativ för rapportering från Tunisien så säg gärna till.

Mer media  svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp exp dag dag dag dag dag ab ab ab ab ab ab hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp exp skd nsk gp gp gp



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Att döma hunden efter håren

Även om jag bortser från att jag inte tycker det stämmer, spelar det någon roll om Svenska kvinnor klär sig som män?


Är inte risken till och med större att man som kvinna, som lägger ner för mycket på hur man ser ut i ett affärs- eller jobbsammanhang tappar synen på vad man faktiskt utför som är värt något?

Naturligtvis är det lika fel att döma någon efter utseende eller kläder, oavsett vad för typ man har förutfattade meningar om, men frågan är om det inte är kompetensen som ska vara avgörande och inte vad ögonen kan lura en att tro att man har att göra med.


Mer media ab ab ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Se den lilla människan

Jag nämnde Eskil Erlandsson tidigare i morse och nämnde den märkliga retoriken om att man inte kan ha för bra lagar för djuren eftersom det blir svårare att tjäna pengar på dem då...

Nästan lika märkligt blir det när Maud resonerar om elpriserna och vill reglera dem, efter att förra veckan ha argumenterat för att tilläggsisolera istället, trots att det för de flesta personerna tar oerhört lång tid att få igen de satsade pengarna. Trots rot-avdrag som ska hjälpa alla så mycket...

Maud kommer med ett relativt trovärdigt resonemang i sin debattartikel hos DN, där hon konstaterar att centern förlorade mycket på att försvara alliansens politik i alla väder, snarare än stå på den lilla människans sida.

Men frågan är hur mycket liberalism, som de åtminstone innan verkat vinna några röster på, det finns kvar hos dem om de inte vill låta marknaden styra elpriserna på allvar?

Jag tror personligen att centern i längden har mer att vinna på att se mer till den lilla människan som ofta blir orättvist behandlad och att de egentligen har mer möjlighet att dra till sig vanligt folk, istället för stureplansliberaler, än vad kristdemokraterna någonsin kommer att ha.

Risken finns dock, för båda de partierna, att det är försent redan och att de kommer att ha svårt att motivera något existensberättigande alls i längden.

Demokratiskt sett är det dåligt med färre partier, men det måste också vara lite skillnad på partierna om demokratin ska gynnas. Det är det svårt att se att det är idag.

Men så länge svågerpolitiken frodas så lär det stjäla mer uppmärksamhet från demokratins nödvändighet...

Det viktigaste, oavsett parti, är fortfarande arbetspolitiken, men det blir mer och mer uppenbart att regeringen inte vill att alla ska ha jobb för en politik som ger massarbetslöshet trots positiva siffror är en politik som inte går i rätt riktning.

Naturligtvis så har företagarna också ett ansvar att inte enbart och kortsiktigt tänka på högsta möjliga vinst, åtminstone på längre sikt. En konsekvens av att inte ha det, och av regeringens politik, är den som jag noterat att många raljerar över, det faktum att unga har sämre arbetsmoral.

Frågan är bara varför de unga ska visa en bättre moral och bry sig om sin arbetsgivare när färre och färre arbetsgivare är intresserade av att anställa unga människor direkt och på tillsvidaretjänster och istället använda sig av bemanningsföretag? Ge de unga tryggare anställningar så är jag övertygad om att de tar mer ansvar för sitt jobb och får en chans att känna sig på allvar sedda och behövda.

Då slipper vi dessutom fler skuldsatta unga.

Det finns massor att göra för oppositionen också och jag hoppas framförallt att sossarna kan komma igång så snart de fått en ny partiledare.

Mer media ab ab dn svd svd svd svd dn hd hd hd smp skd skd skd skd nsk nsk dag dag gp gp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Regionfrågan för Kronobergs Län

Jag noterar att Regionfrågan diskuteras igen och om Kronobergs Län ska tillhöra Skåne eller Östergötland och Linköping.

Jag har svårt att se något annat än att lilla Kronoberg ska gå åt samma håll som resten av Småland, åt Östergötland och Linköping.

Oddsen att man ska kunna hävda sig i en rätt sammanhållen storstadsregion med Köpenhamn, Malmö och Helsingborg i söder känner oerhört små. På vilket sätt skulle särarterna och det som definierar Kronoberg, med trä- och möbelindustri, kunnat påverka och synas i ett Skåne där Malmö är en av landets till befolkningen sett mest ökande städer?

Lägg till det att Skåne är ointresserade. Vem vill försöka bli tillsammans med någon som egentligen klarar sig bäst utan dig?

Markaryds kommun är möjligen en kommun jag kan tycka lite synd om, för de kan mycket väl ha mycket mer gemensamt och mer samarbete både med de skånska och halländska kommunerna i deras grannskap.

Frågan är om det för deras del inte vore bättre att bryta sig ut och knyta an till dem istället?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Är vi verkligen bäst i världen på djurhållning?

Jag läser om hur Katt varit fastbunden i toalett under en lång period och att ägaren redan tidigare fått påpekande från Länsstyrelsen om att en katt inte får sitta fastbunden under en längre tid.

En av de märkligare sakerna är att Länsstyrelsen "överväger" att ge ägaren djurförbud. Det hävdas ofta, inte minst av vår landsbygdsminister Eskil Erlandsson, att det inte går att ha hårdare lagar för djur i Sverige eftersom det ger våra djurproducenter sämre konkurrenskraft mot övriga EU och världen. Det vill säga samma argument som används för att inte vilja att vi ska kunna se varifrån köttet kommer.

Men kan man inte ens ha en regel som konstaterar att en djurägare som en andra gång gör samma sak man en gång fått påpekande om är felaktigt och plågar djuret, så finns det definitivt mer att göra.

Sen undrar jag hur det är med de som har hundar i rastgårdar? Jag tror personligen inte det är så farligt, under förutsättning att de får en möjlighet att vara flockdjur flera gånger varje dag, men att ha dem konstant instängda kan knappast ge dem heller förutsättningar att agera lika naturligt som katten i artikeln ovan förhindras att göra.

Mer media exp dn hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Nästan en månad sen sist

Nästan en månad sen sist, eller i vart fall lite drygt tre veckor sen, senaste blogginlägget, men bättre sent än aldrig så är det dags att börja ta tag i det igen.

Det märkligaste av allt som hänt under den senaste tiden, för min egen del, är att det lyckats hända så mycket både i Sverige och världen i övrigt, inte minst händelseutvecklingen i Tunisien och Egypten, som till viss del lovar gott för demokratiseringen av diktaturer världen runt.

Det har i vart fall funnits mycket att fundera över och ha en åsikt om och inte ens politiken i Sverige har legat stilla och åtminstone jag har fått en liten liten förhoppning, trots alla negativa opinionsundersökningar, om att det finns något som börjar röra sig som tyder på att det finns fler som inte tycker politiken av idag i landet går att driva så mycket hårdare än den har gjorts under allt för många år nu.

Men mer om det senare.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!