lördag 19 februari 2011

Håll stenen rullande

I det, så här långt, sista inlägget om Egypten, från i måndags skrev jag om hur jag önskade att stenen skulle fortsätta rulla.

Och det har det verkligen gjort sen dess, med rörelse, revolution och våld i LibyenJordan, Bahrain och många fler länder, med sedvanliga nedstängningar av internet.

Jag är inte mycket för att militärt stödja, som i Afghanistan, eller kriga mot någon annat än som rent försvar. Men utöver humanitärt så vore det mycket önskvärt att se till att västvärldens länders företag inte får möjlighet att exportera teknik som ger dem möjlighet att övervaka exempelvis internet.

Varför inte istället göra som diverse radio- och tv-sändningar över gränsen in till östblocket förr, men med internet, att ge åtminstone så långt det är möjligt att få in möjligheten att använda mobilt internet över ländernas gränser?

Något behövs definitivt göras, inte bara för att stoppa regimernas våld och försök att stoppa människors frihetssträvan, utan också för att ge en möjlighet att kommunikationerna ska fungera så att man kan samlas för att protestera och för att man mer ska få veta vad för motdrag som regimen gör.

Det behövs också betydligt fler kontroller över var diktatorernas pengar tar vägen och en förändrad banksekretess, så att det inte finns möjlighet att gömma undan pengar, oavsett om det är västliga skattesmitare eller diktatorer som bokstavligt talat rymmer med statskassan.

De händelserna borde inspirera även i Sverige, där Rädslans kultur breder ut sig, där meddelarfrihet i alla typer av företag borde vara lika självklart som yttrandefrihet ska vara i alla länder.

Samtidigt så är det naturligtvis tveksamt vad vår regering kan bidra i de här sammanhangen, med tanke på deras vurm för FRA-lagen som mycket väl kan bli en exportvara till valfri diktatur.

Egypten är på väg, som Flamman skriver, mot Den sanna revolutionen. Jag hoppas så att resten av länderna som är i gungning nu kan följa efter!

Men tystnaden från EU är monumental..

Precis när jag ska skicka det här inlägget så ser jag att Bahrains armé drar sig tillbaka. Hoppas det är för gott och för att det faktiskt finns en vilja till diskussion för en demokratisk framtid!

Media svd svd svd svd svd svd svd  dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag dag ab ab ab ab hd hd hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Djurskyddet behövs ses över


Miljövänligt med naturskinn påstås i artikeln om den stora pälsauktionen i Danmark, Kopenhagen Fur. Det stämmer definitivt inte eftersom de garvas med kemikalier, som exempelvis krom som är giftigt i stora mängder.

Men självfallet är det också som någon säger, det är inte särskilt trevligt hur svenska höns och kycklingar har det. Jag var på anställningsintervju på en kycklingfarm som födde upp värphöns åt ett känt äggföretag för tre år sen och det finns inte en chans i världen att den trängslen i de burarna de bodde i kan vara i närheten av bättre än vad exempelvis minkarna har det i sina burar.

Det var säkert sandbad och sittpinne, som sägs på vissa äggförpackningar, för dem. Men hur ska man kunna utnyttja det när det var packat med höns i varje liten bur så att man knappt kan röra sig?

Naturligtvis tackade jag nej till jobbet och fick ett annat ett kort tag senare och sen dess så väljer jag aldrig att köpa de absolut billigaste äggen, utan försöker välja de som förhoppningsvis har lite bättre förutsättning att få ett mindre dåligt liv än majoriteten av höns och kycklingar har det, även i Sverige.

Men i Sverige är det i princip tillåtet att plåga djur, oavsett hur det görs, för tillsynen hinns inte med, vilket blev värre sen regeringen Reinfeldt, med Eskil Erlandsson i spetsen, valde att lägga ner Djurskyddsmyndigheten och lät Jordbruksverket ta över verksamheten...



Jag noterar att många i GP tycker att det är sjukt att tidelag är tillåtet.


Det håller jag verkligen med om, men om lagarna inte följs idag som ska skydda djuren, vad gör då en lag till för skillnad eftersom polisen knappast får mer resurser att följa upp anmälningar om tidelag?


Frågan är hur mycket de bryr sig om att vargarna slås ihjäl med trubbigt föremål? Uppenbart är att det inte finns mycket omtanke hos vissa människor i Sverige heller, vad det gäller djuren...


Det är ingen omtanke om sina egna hundar heller att slå ihjäl vargar. Det är som alla vet vanligare att de blir påkörda och vore det om omsorg av dem så skulle de vara kopplade istället.


(Och nej, jag bor inte i en storstad utan på landet där vargen har passerat flera gånger och jag är mycket i skog och mark, även när vargen var här, utan att vara rädd...)


Media skd gp gp gp dn hd hd  dag svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Era dumma jävlar...

Jag har skrivit några inlägg den här veckan om kön, genus och skolan i En ny skola behövsEtt värre genusexperiment sker dagligen och Utbildning och kompetens prioriteras inte och i vanlig ordning fått påhopp om att man inte ska försöka ändra barn till att vara något annat än till det kön de är födda till, eftersom de flesta ändå väljer att följa de traditionella val som följer med könet.

Även om det nu är sant, hur vi nu kan veta det om vi pådyvlar barnen könsroller från de är födda, så finns det framförallt ett antal som vill bryta normerna av sin fria vilja och exempelvis välja att bära "fel" färger eller leka med "fel" leksaker.

Konsekvensen av den attityden drabbade nyss en sexåring som blev knivstucken för att han bar rosa kläder...

Kom igen nu era dumma jävlar, på vilket sätt menar ni att ni kan rättfärdiga att en sexåring inte ska få ha vilken färg han vill på sina kläder?

Precis som Åsa Erlandson säger i Aftonbladet så vill jag Jämna skolan med marken och göra en ny skola för alla vuxna, främst de dumma jävla lärarna som reagerar mot att barnet väljer en färg som kanske kan göra honom mobbad, istället för att reagera mot de som mobbar. Vems sida ska ni stå på egentligen?

Rosa är en färg och en färgs innebörd är enbart något som är inlärt.

Läs även den eminenta texten av Nenna - barn är barn - inte deras kön. Så sant som det var sagt!


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 18 februari 2011

Märkligt om etanolbilar


Jag läser en intressant debattartikel av en miljökonsulent på svenskan, Dödsstöt eller renässans för etanolbilen:






Miljöminister Andreas Carlgren förklarade nyligen att regeringen tänker slopa nedsättningen av förmånsvärdet på etanolbilar. I fortsättningen ska den schablonskatt den betalar som försetts med en etanolbil av sin arbetsgivare relateras till bilens hela försäljningsvärde, inte, som idag, till bara 80 procent av detta värde.
De nedsatta förmånsvärdena har varit helt avgörande för etanolbilarnas framgång. När nedsättningen nu slopas blir det sannolikt dödsstöten för den svenska etanolbilsmarknaden.
Ändå ska nog regeringens nya linje inte tolkas som en omvärdering av vare sig etanolen eller etanolbilarna. Etanolbilens kollaps är istället dels paradoxalt nog en konsekvens av dels ett EU-direktiv vars syfte är att främja förnybara drivmedel, dels traditionell svensk bilindustriprotektionism.
Enligt det s k RES-direktivet, antaget i december 2008, måste minst 10 procent av den energi som används i transportsektorn i varje EU-land senast 2020 vara förnybar. Sverige är redan halvvägs mot målet, vilket förklaras av att våra järnvägar drivs med förnybar el, att biodrivmedel sedan sju år är skattefria och av olika skatteförmåner för etanol-, gas- och elbilar.
Problemet är att ju större andel av drivmedlen som är skattefria, desto mera påverkas statens finanser i form av uteblivna skatteintäkter. Miljönyttan av alla etanolmorötter är inte heller självklar. Skattefria biodrivmedel sänker kostnaden för bilkörning, vilket driver upp körsträckor, bränsleförbrukning och utsläpp.


Allvarligt talat är det få med mer insikt i det här som tror något annat än att elbilar eller biodiesel är något annat än en tillfällig lösning också.


I synnerhet elbilar... Vi har redan en högre elförbrukning än någonsin förut och den behöver snarast gå ner och hur blir det om ett antal procent elbilar ersätter andra bilar?


Lösningen blir antagligen flera olika lösningar och etanolen hade varit om än inte slutgiltig, så i vart fall en bra lösning för en liten peng, under en övergångsperiod. (Jag tror f ö att biogas har längre framtidsutsikter)


Själv kör jag etanol sen i augusti förra året och jag förvånas över regeringens hantering och att fler människor inte väljer etanol nu och under de senaste åren. Om inte annat för att det trots allt går, för privatpersoner och med en bil med några år på nacken, går att köra inte bara lite miljövänligare utan även lite billigare.


Däremot hade jag tyckt att man kunnat dra ner skatterna mer på etanolen, eller den delen bensin som blandas i etanolen, för att mer försöka främja de som har möjlighet att köra på etanol idag.


Men istället för bra idéer som påverkar  miljön positivt i högre utsträckning, så får vi förslag som påverkar ytterst lite som importerats från diktaturer, i ett land där polisen knappast kommer att prioritera eller ha möjlighet att jaga nedskräpare av mindre mått, när de inte får tillräckligt av skattepengar av regeringen för att jaga större skurkar och när sjukvården behöver mer sängar för sjuka.

Uppdaterat Läs även Naturvårdsverkets text Hur miljövänlig är etanol?

Detta varierar stort mellan olika typer av etanol. Det finns etanol som snarast är värre än bensin, och det är framför allt amerikansk majsetanol från fabriker där man använder fossil energi för destillationen och där processen i övrigt är ineffektiv. Sådan etanol används inte i Sverige där vi har etanol av klimatskäl till skillnad från USA där det mest handlar om försörjningstrygghet.
Svensk spannmålsetanol är av samma skäl bra ur klimatsynpunkt – man har sett till att bygga smarta processer där energieffektiviteten hålls så hög som möjligt. Den mesta etanolen i Sverige fås från brasilianskt rörsocker, och dessa fabriker har en mycket effektiv process.
Om den svenska etanolen har en ”klimatverkningsgrad” på cirka 80 procent, det vill säga att klimatpåverkan per liter är 80 procent lägre än för bensin, så har brasilianska etanolen oftast ett värde på över 90 procent. Och ibland upp emot 100 procent (det finns inga exakta värden – det beror på varje enskild odling, varje enskild fabrik, samt hur man väljer att räkna).
En faktor som har uppmärksammats mycket på senare tid är utsläppen av klimatgaser vid förändrad markanvändning, det vill säga att obrukade marker ger ifrån sig klimatgaser när man börjar bearbeta den. Dessa effekter är till en del med i de ”klimatverkningsgrader” som anges ovan, men ny forskning visar att de troligen har större betydelse än vad man tidigare har trott. Skillnaden när de nya rönen inkluderas i beräkningarna är dock sannolikt begränsad. Detta är också i huvudsak ett framtida eventuellt problem. Hittills har odlingarna mest skett på gammal jordbruksmark, till exempel på gamla kaffeplantager i Brasilien respektive befintlig åkermark i Sverige.


Mer media skd nsk



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Utbildning och kompetens prioriteras inte


Jag skrev för några dagar sen om Ett värre genusexperiment sker dagligen, om att män får fördelar framför kvinnor och män i många yrken. 


En bekräftelse på det hittar jag i Kompetens inte viktigast när sportchef utses, utan istället är det den som Det går att konstatera att inte ens när det i princip bara är svenska män, som är potentiella att anställa som sportchefer i diverse större fotbolls- och hockeyklubbar, verkar vara så att det är den som är mest lämpad som får jobbet.



Varför sitter Håkan Mild i IFK Göteborg och Håkan Loob i Färjestad på sina chefsstolar? Finns det strategi bakom eller är de bara namn, frågade sig eleverna.
De valde att kartlägga hur rekryteringsprocessen går till och besökte sju elitklubbar, två i elitserien och en i allsvenskan i ishockey samt två i allsvenskan och två i superettan i fotboll.
Resultatet av studien var inte oväntad. En av sju sportchefer i klubbarna hade en akademisk utbildning.
– De viktigaste kvalifikationerna för jobbet var ekonomin ansåg fem intervjuade, men ändå hade bara en sportchef ekonomisk utbildning. Det tyder på en dubbelmoral. Klubbledarna ansåg den idrottsliga erfarenheten som tyngst med tanke på att sportchefen ska vara klubbens ansikte utåt, berättade Christian och Johan.
Studien fann att det fanns ingen strategi bakom rekryteringsprocessen. Det handlar om speciella fall för jämnan vid anställningarna.


Hur blir det då när det är ett jobb där det finns fler kvinnor och/eller invandrare? Det lär inte vara någon risk att kompetensen är det enda som gäller den gången heller, när man så tydligt väljer bort människor med utbildning i de här fallen.

Media exp



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 14 februari 2011

Ett värre genusexperiment sker dagligen

Jag ska med en gång klargöra att trots att jag är Vänsterpartist så är jag inte för särbehandling till vissa yrken om det  handlar om att man sänker antagningkraven för någon eller några av grupperna.

När det gäller de strikt fysiska kraven för exempelvis militären eller brandmän så tycker jag det är orimligt, så länge det gäller tjänster där den fysiska styrkan är viktig.

Men nu när de två kristdemokraterna försöker göra politik av det hela ovan så kan jag ju påpeka att det är betydligt värre och vanligare att män får fördelar på grund av sitt kön, alldeles säkert även i yrkena ovan, just för att det mest är män där.

Frågan är vad de vill göra åt det faktum att man på grund av könsrollerna får förutfattade meningar om vem man är som person redan från skolan och långt innan man ens hunnit göra några tester varken för de här typen av jobb eller andra?

Jag är övertygad om att jag skulle ha lättare att få något av jobben ovan än exempelvis någon av de kvinnor jag träffat genom åren som är fysiskt starkare än mig. Det tycker jag är ett större problem än undantagen ovan.

En genusneutral skola frågade jag efter tidigare idag och det behövs verkligen börjas från början med det tänket, så att alla blir behandlade som människor med samma möjligheter.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

På väg mot något bättre?

Det är inte bara En ny skola som behövs, som jag skrev tidigare i morse. Det är en ny ledning, en ny politik och nya politiker som behövs först och främst.

Jag hoppas att sossarnas självkritik är lite mer genomtänkt och realistisk än innan när den mest verkat vara överslätande och ursäktande och tytt på fortsatt mycket dålig självinsikt.

Jag är däremot osäker på om det räcker, men nu känns det åtminstone som ett parti som är något på spåret som kan utvecklas till det bättre, istället för konstant till det sämre.

De behöver dock, precis som vi i Vänsterpartiet, en ny partiledare och ett större utbyte i partitoppen för att få in nytt blod och nya ansikten, som förhoppningsvis kan få fler väljare att inse att vi på den röda sidan är ett bra och möjligt val!

Jag har ett visst hopp, vad det gäller S, både för Veronica Palm och Lena Sommerstad, som inte verkar så fantastiskt och fanatiskt nyliberala så att de lika gärna kan klassas som moderater. En viss risk för en riktigt bra socialdemokratisk partiledare kan jag dock känna, eftersom en icke omtyckt vänsterpartiledare kan göra att V tappar väljare till S.

Men med tanke på de senaste opinionssiffrorna så har den vandringen inte börjat än...

Bankernas vinster ökar, samtidigt som räntorna knappast blir lägre för de med lån och det trots all den hjälp bankerna fått, elpriserna blir värre, trots att de är bland de högsta i Europa, samtidigt som pensionssystemet kan haverera till stora delar vid en lågkonjunktur.

Det hjälps inte upp av en utförsäljning som är på väg mot samma håll som det är i USA, där det känns som om det börjar komma en backlash om att det inte enbart var bra att låna exportera så mycket tillverkningsindustri till Kina...

Och det är inte lättare att skapa ett mer hållbart och rättvisare samhälle när statsministern inte tror på hyresrätten i innerstan, trots att det behövs ett stopp för bostadsrätter och möjlighet till hyresrätter i högre utsträckning, nu när samhället blir mer och mer skiktat mellan fattig och rik.

Läs istället Lars Ohlys eminenta svar på hur viktig hyresrätten är:


- Det är anmärkningsvärt att statsministern inte ser allvaret i boendesegregationen. Så talar bara den som gillar större klyftor i samhället, säger Lars Ohly (V).
- Hyresrätten är framtidens boendeform. Den är oerhört viktig för en flexibel och rörlig arbetsmarknad, säger Lars Ohly. Det är dessutom den enda boendeform som kan fördelas efter behov och kötid, och som inte ökar hushållens låntagande.
- I regeringsförklaringen från oktober förra året stod det att "fler bostäder behöver byggas och hyresrättens ställning stärkas". Det är uppenbart att det bara var tomma ord. Vad regeringen egentligen menar är att det ska löna sig att spekulera och att storstädernas innerstäder ska vara ett överklassreservat.
- I stället borde byggandet av hyresrätter stimuleras. Vänsterpartiet vill stoppa omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter, ge subventioner för byggande av hyreslägenheter och bygga bort bostadsbristen. Mot detta står uppgivenhetens politik som Fredrik Reinfeldt ansvarar för, avslutar Lars Ohly.

Det mest akuta är dock att få ordning på alla de kränkande förslag som slagit sönder både ekonomi och tillvaro för de som är sjuka i så hög grad att de väljer att försöka ta livet av sig. Att Försäkringskassan inte ens kan godkänna olyckor som sker under betald arbetstid utan att det överklagas är en skam.

Centerpartiet har börjat reagera, men det är dags att ta ansvar på riktigt för den politik som förts och den politik som bör vara istället på de här områdena.

Media ab ab ab ab ab ab exp exp dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn svd svd gp e24 e24 hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vargen vinner?

Rubriken Vargen vinner stämmer inte riktigt... Även om det blir en stackars varg som klarar sig undan att bli skjuten, trots att de borde få vara ifred och skyddade, så är det knappast så att vargen som art klarar sig bättre i Sverige med den rovdjurspolitik som förs...

Men med stödtrupper från Expressen som tycker att man måste få jaga vargen, trots alla vetenskapliga bevis för att det behövs en mer än tiodubblat antal vargar så lär det inte hända...




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En ny skola behövs

Att låta Unga slippa press i skolan på samma sätt som de slipper det i idrottslivet skrev jag om igår och kritiserade den allt annat än genomtänkta utbildningsministern...

Han har tidigare uttalat sig om hur han vill ha tidigare betyg. Men läser man artikeln Mollys klass har bytt lärare 72 gånger, så blir det klart varför det inte fungerar eller är särskilt viktigt:

– Vi har haft massa vikarier som inte känner oss, men ändå ska de sätta betyg på oss, säger Molly Hermodsson till Expressen.se och fortsätter: 
– Jag hade MVG i engelska i åttan, nu låg jag på IG. Det var samma i musik, men där hade läraren blandat ihop mig med någon annan. 

Det vore bättre att Björklund satsade på bättre förutsättningar i sig i skolan för att få lärarna att vilja stanna kvar länge nog att hålla reda på vilka eleverna är och få dem att lära sig något.

Sen är det dags att skolan blir mer genusneutral, vilket den verkar ha problem med i och med att barnen behandlas olika beroende på kön... Men att där ska hända något är kanske för mycket att hoppas på?

Media hd hd hd skd nsk nsk svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Må stenen fortsätta rulla

Jag skrev igår om hycklarna kring diktaturerna och inser att jag glömde bort att nämna staten Israel, som ofta påstås vara "mellanösterns enda demokrati".

Jag vet inte om det är det epitetet som gör att de är Chockade över Obamas svek mot Mubarak, när han efter, som bekant, allt för lång väntan uttalar sig positivt om att Egyptens diktatur är i gungning.

Uppenbart är att de inte vill ha en demokratisering av fler länder, för normalt sett är inte en demokrati något att frukta.

Naturligtvis kan jag förstå att de hellre ha kvar en diktator som de vet vad de har, istället för ytterligare ett land som kan kritisera dem, men att gå så långt att man väljer att föredra en diktatur är knappast värdigt något som ska vara en demokrati.

Behovet av uppror finns överallt i arabvärlden och en demokratisering i fler länder där skulle definitivt ge hopp för framtiden.

En skam för USA och EU, inklusive Sverige finns och bör finnas ett bra tag att bära, precis som Skånska Dagbladet och Norra Skånes gemensamma ledartext konstaterar i Svagt EU inför egyptenrevolten:

De ansvariga ministrarna i EU, Carl Bildt och hans kollegor, har inte haft någon lätt uppgift i att kanalisera unionens alla motstridiga och korsbefruktade viljor. Men givet EU:s värnande av demokratiska rättigheter får inte utrikespolitiken svaja så betänkligt som den gjort i fallen Tunisien och Egypten.
Det är inte förvånande att demonstranterna på Kairos gator uttryckte att de kände sig motarbetade – inte hjälpta – av EU och USA i att få till stånd flerpartisystem, fria val och fria medier.
Dessa ideal, som bär upp demokratiska samhällen, är alltför viktiga för att åsidosättas i något sorts realpolitiskt maktspel. När Mubarak nu avgått måste någon medlemsstat, gärna Sverige, ta bladet från munnen och kräva ett förtydligande av EU:s utrikessamordning. Helst innan nästa uppror briserar – i Jemen, Jordanien eller kanske Marocko.
Det är annat än moderaten Gunnar Hökmarks brist på självkritik...

Jag hoppas dock att de skärper till sig när diktaturerna fortsätter falla och att de i betydligt högre grad ger dem sitt stöd för en demokratisering.

Media svd svd svd svd svd svd svd svd nsk svd svd hd hd hd dag dag dag dn gp gp gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 13 februari 2011

Efter diktaturerna tar vi hycklarna i stödtrupperna

Jag skrev igår om Idag Egypten - I morgon resten av diktaturerna och jag skrev en del om hur kungahuset, rika miljardärer och många fler väljer att gynna diktaturen Kina, vilket fallet med Egypten visar snarare cementerar förmågan för diktaturen att hålla kvar sig vid makten.

Med ett annat tankesätt så hade diktatorns sista timmar kunnat komma betydligt tidigare och städningen hade sen länge varit klar.

Än så länge är naturligtvis inte demokratin klar och det är gott om utmaningar kvar innan de har ett på riktigt folkvalt styre och det finns gott om länder kvar som behöver uppror för förändring av maktfördelningen.

Att regeringen vill stödja Egypten är bra, även om det som sagt är senkommet och att det med facit i hand, som konstaterat igår, så borde det kommit långt tidigare, istället för att låta skicka människor till diktatur. En sån handling visar om något att man stödjer diktaturen. Naturligtvis ska man inte låta skicka någon människa till en diktatur mot sin vilja, i synnerhet inte när de riskerar tortyr.

En annan märklig sak är hur Svd:s ledarsida först nu skriver om Egypten som diktatur.

Till ledarskribentens text om Egyptens folkliga revolt öppnar för dominospel får jag en mycket märklig reklambild, nämligen den här nedanför:



Ett påpekande i kommentarsfältet till artikeln Utfiskning på skattebetalarnas bekostnad, om att tidningen själv får skattefinansierade bidrag och att de bidragen dessutom ger dem möjlighet att tjäna än mer pengar på en diktatur, via sina Kinaresor hos SvD Accent, gör dessutom att kommentaren tas bort, trots ett hövligt tilltal.

Jag tycker inte om utfiskningen och att skattebetalarna får stödja det. Men det är knappast bättre att SvD stödjer världens största diktatur...

Som sagt så är det konstaterat att fler som vågat vara kritiska mot Egypten hade fått diktatorn att falla tidigare. När ska högerskribenter vara på allvar intresserad av att låta bli att stödja Kina?

Och "Kulturresa till Kina"? Allvarligt talat så undrar jag vilken kultur man då får se? Den diktaturkultur som gör landet till det land som avrättar fler människor än vad alla andra länder gör tillsammans och som varit över 5 000 per år som mest?

Nä allvarligt talat så tycker jag det är dags att rensa utanför sin egen port innan man börjar raljera över andras misslyckanden.

Själv låter jag bli att gynna diktaturer så långt det går, vilket är omöjligt när det gäller kläder och elektronik. Men att göra direktreklam för landet och dess turism tycker jag är långt över alla anständighetens gränser.

Egyptens folkliga revolt öppnar för dominospel skriver ledarskribenten hos SvD. SvD:s smutsiga hyckleri öppnar för en ökad acceptans för diktaturen i Kina.

När ska SvD leva som de försöker lära oss att leva?

Uppdaterat Läs även Jan Guillous utmärkta debattartikel om samma ämne som jag skriver om: USA:s kontroll över Egypten hotar av demokratiskt styre

Media ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp skd skd hd hd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Låt unga slippa press även i skolan

Jag läser en utmärkt debattartikel om hur man bör Låt unga idrotta utan press, som visar att unga gärna stannar kvar i idrottsvärlden om de slipper pressen att vara bäst.

Frågan är, och den har jag ställt mer än en gång, varför det idrottsliga livet för barn och unga går mer och mer mot att man ska låta alla få vara med oavsett deras förmåga, och att de ska slippa slås ut tidigt på grund av elitisering och för hårda krav, samtidigt som man mot barn i samma åldrar går i motsatt håll i skolvärlden med fler test och tidigare betyg och kategorisering?

Det går inte ihop sig någonstans och med den skolministern vi har lär det aldrig förändras heller...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!