lördag 11 september 2010

Vänsterpartiet går bra!

Nej, jag tror inte det är så illa som centerstyrda ledarsidor försöker få det till, att S spelat ut sin historiska roll.

Även om jag inte är sosse, utan Vänsterpartist, så är det svårt att se på samhället efter fyra år med de borgerliga och läsa om uteliggare även i mindre samhällenSolidaritet och ansvar, om barnens bästa och en tolerans för arbetslösheten och konstatera att det kommer att fortsätta åt det hållet i ytterligare fyra år om det blir borgerlig valseger igen. S behövs för att förhindra det.

Visserligen är jag glad att just Vänsterpartiet tycks gå oväntat bra, och rapporteras vara fjärde största parti, men det räcker knappast.

Jag undrar tyvärr om nya bra förslag om utföräljningslagar, som ska förhindra att offentligt ägd egendom säljs ut för billigt, som i moderatstyrda Täby, drar så många röster, hur vettig det förslaget än är? Det förvånar mig att inte fler svenskar reagerar över att deras skattepengar ges bort till företag som inte ens vill betala skatt i Sverige...

Vinsterna ska ge pengar tillbaka till den egna skattefinansierade verksamheten.

Sahlin har en tuff resa framför sig, men det finns, som jag sa igår, ingen anledning att ge upp än så länge det finns röster att slåss om när över en miljon kan tänka sig att byta block.

Mer media svd svd svd svd dn dn dag kb hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Piratpartister och F!:are borde byta till Vänsterpartiet

Jag läser om hur Piratpartiet och F! kämpar i tuff motvind med sina frågor, rörande upphovsrätt, integritet och feminism.

Det märkligaste är att båda två egentligen hade passat bäst hos Vänsterpartiet och därigenom hade haft bäst möjlighet att påverka mot sina strävanden. (Möjligen undantaget för kommuner och/eller landsting där de faktiskt kan komma in av egen kraft).

Vänsterpartiet röstade nej till Ipred, har samma inställning som PP i fra-frågan och vill ha digitala bibliotek, som ska fungera som dagens bibliotek sett till ersättningarna till upphovsmännen, för det som går att ladda ner.

Att Vänsterpartiet är feministiskt är knappast någon nyhet, så jag rekommenderar intervjun med Josefin Brink från DN, som är ny talesperson i de här frågorna.

Frågan är varför ni vill skänka bort era röster så att de blir ett stöd för partierna och åsikterna ni står längst ifrån? Jag menar, tror ni att moderaterna är intresserade av era frågor?

Även om jag läser att Mp ska vara extremisternas bästa vän, så tror jag snarare det är alla de som väljer att inte bara rösta och agera för extremisterna direkt som är vän till dem.

Tyvärr tror jag även att de som inte alls röstar eller som röstar så att rösten inte får någon påverkan alls är större vänner än de egentligen vill vara.

Vem vill ha in partier som, lika religösa extremister, vill förbjuda religionsfriheten?

De som inte vet vad de ska rösta på, får helt enkelt välja det minst dåliga alternativet hos de som kan få reell makt.

Läs även Irriterande med all gratisreklam (för sd)

Mer media ab hd exp dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 10 september 2010

Det finns ingen anledning att ge upp än

Det finns naturligtvis ingen anledning att ge upp än, i synnerhet inte när det är så skiftande opinionssiffror och när det är våra väljare som är svårast att få till valurnorna.

Jag satt och kollade på hur antalet röstande fördelade sig i Älmhults kommun förra valet och konstaterade att det finns all anledning att göra vad man kan för att få med sig de som har mest att förlora på ytterligare fyra år med en borgerlig regering.

Sahlin och sossarna visar hur Sjukförsäkringen måste göras om och Ohly visar igen på hur miljarder försvinner ut med vårdbolag utomlands till skatteparadis, där bolagen i Sverige gör vinster på att inte ge bra sjukvård. Eller i detta fallet inte ge någon sjukvård alls på fyra dagar...

Räcker inte det för att ha något att kämpa vidare för?

Uppdaterat Jag konstaterar att medierna idag skriver om hur många kan tänka sig att byta block och att det gäller flest borgerliga väljare. Med andra ord finns det många röster kvar att kämpa för och det låter som om det kunde vara gamla S-väljare, som behöver övertygas om att de och samhället i stort i länden har mest att vinna på en rödgrön seger.

Mer media ab ab dn exp sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Irriterande med all gratisreklam

Jag vet inte vad som är värst, en kristdemokratisk ledare som inte ser skillnad på Vänsterpartiet och Sverigedemokraternapolitiker som ger sd gratisreklam eller människor som bråkar och skapar martyrer, där det bara finns vanliga rasister...

Det bästa sättet enligt mig att hantera sd på är att ignorera dem och låta dem fortsätta vara det enfrågeparti som de är och kommer att förbli att vara. Ett parti som inte ens har en utrikespolitik går inte att ta på allvar.

Uppdaterat Inte blir bättre av att det hävdas att sd:are blir nerslagna. Om det nu stämmer så vore det mindre skadligt om personerna ifråga hade röstat på sd istället för att slå ner deras kandidater och ge ännu mer reklam för dem...

Och då har jag inte ens nämnt det faktum att det är, utöver vid möjligen direkt självförsvar, totalt oförsvarligt att slå ner andra människor.

I vanliga fall så brukar sd och deras anhängare uppröras över kristna fanatiker som vill bränna biblar och flaggor. Men de är knäpptysta när kristna fanatiker vill bränna koranen. En oerhörd dubbelmoral.

Läs även Jonas Sjöstedts kloka ord i ämnet.


Mer media ab ab ab svd svd svd dn dn dn exp exp exp exp skd skd kvp kvp kb kb hd hd hd hd dag gp sds sds dag dag smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 9 september 2010

Två fantastiskt bra inlägg




Jag läste lite om Maria Wetterstrand, vars dag det är i Svt idag, men kom inte på något att säga överhuvudtaget. 

Så istället rekommenderar jag två fantastiskt bra inlägg, med helt olika avsändare, men delvis liknande budskap.

Den första är Ali Esbatis Tio miljarder per år till välfärdskapitalisterna, som konstaterar att de tre miljarder som vårdföretagen kan dela ut till sina aktieägare lika gärna kunde ha kommit välfärden i Sverige till godo, istället för att hamna i redan rika människors fickor och att valfriheten haltar eftersom det inte blir mer vård där den behövs.

Ett bra inlägg från ett lite mer oväntat håll än Esbatis är det från VD:n på Dipart Entreprenad AB, som är ett byggföretag, som skriver om hur Vi kan aldrig konkurrera med de oseriösa företagen.

Han sätter fingret på några saker som jag alltid hävdat, företagare anställer om det behövs inte om det blir pengar över och att sänkningar av arbetsgivaravgiften funkar inte så bra, när de oseriösa företagarna inte betalar någon alls.

Han ger några mycket bra förslag om hur man kan komma tillrätta med problemen:

Det finns idag för mycket pengar att tjäna genom att fuska och risken att åka fast är liten. Och de ”företagare” som faller för frestelsen om snabba pengar går inte att bekämpa med blanketter. De har för länge sedan valt bort den delen av sin administration.
Jag har som byggare ett par önskningar:
• Vi byggföretagare ska redovisa våra inbetalda arbetsgivaravgifter på individnivå istället för i klump som vi gör idag. Det skapar inte ens ökad administration, då vi redan idag exakt räknar ut arbetsgivaravgiften för varje anställd.
• Skattemyndigheten ska få tillåtelse och direktiv att göra oannonserade kontroller ute på byggena för att kontrollera att de som jobbar har fått sina arbetsgivaravgifter inbetalda av sina arbetsgivare. Den här kontrollen bör fungera på liknande sätt som operation Krogsanering.
• Att någon av statsministerkandidaterna ställde sig upp och sa ”Svartjobben ska bekämpas på alla vis, de är förödande. Det är mitt viktigaste vallöfte!
Det måste skapas en annan attityd mot att lämpa över sina skatter på andra människor, det vill säga jobba svart. Första steget mot den attitydförändringen är att samhällets ledande personer slutar att tyst acceptera svartjobben och istället bekämpar dem med alla till buds stående medel. Det är en förutsättning för en allmän moral där svartjobb inte är en accepterad del av vardagen. Detta skulle inte bara generera tusentals nya vita jobb, utan även ge rättvisare villkor för de anställda.

Det som är mest förvånande är att en VD för ett byggföretag låter som en Vänsterpartist...

Josefin Brink har skrivit om liknande problematik tidigare, även om det då inte handlade om just byggbranschen, utan andra branscher, men det är i princip sak samma. 

Läs Brinks och Vänsterpartiets åsikter i Agera mot svartsektorn och läs även vad Marie Engström för Vänsterpartiet har att säga i Vänsterpartiet efterlyser fler åtgärder mot skattefusk.

Vi andra kan konstatera, tvärtemot vad som är företagsvänligt, att allianspartierna snarare har minskat på resurserna och möjligheterna för att kontrollera de företagare som inte är seriösa.

Ett exempel på oseriösa byggare som bygger för kommunala skattepengar finns i Vellinge just nu.

Mer media sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!





Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Lars Ohly i Växjö 9 september 2010

Jag har egentligen aldrig direkt tänkt på om Lars Ohly var en bra eller dålig talare förut.

Men efter att ha hört honom hålla ett brinnande tal på Storgatan i Växjö vid Vänsterpartiets stuga, eller "V-boa" som någon lustigt nog döpte den till, så är jag direkt imponerad.

Lite imponerad var jag dessutom över att det var bättre uppslutning än jag hade förväntat mig en vardag mitt på eftermiddagen.

En i övrigt kul dag då jag och sambon körde ut flygblad i Älmhult under drygt fyra timmar, var i Växjö i samband med Ohly en dryg timme och sen tillbaka till Älmhult igen för att lyssna på Radio Kronobergs sändning av debatt med lokala politiker, med bland annat Vänsterpartiets ordförande Predrag Jankovic.

Bilder från Växjö 20 september 2010:

Lennart Värmby:


Anders Mårtensson:




 Lars Ohly:



Fanny Battistutta och Ohly:


Sist men inte minst, Jag och Ohly (som avslöjade att han kände till bloggen):





Torget i Älmhult med Marcus Sjöholm från Radio Kronoberg, Bodil Hansen (m) och Predrag Jankovic (v):




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Alliansen ignorerar svaga grupper

Jag kan konstatera att dementa behandlas felaktigt, för att inte säga illa i moderaternas Sverige. Trots påståenden om att de rödgröna riskera svika pensionärerna, så handlar sveket från moderaterna med om skatterna. Frågan är varför de inte tycker att demensvården är viktigare än att de med höga inkomster får lägre skatter?

Vänsterpartiet har reagerat på det här och skriver bland annat följande i sitt pressmeddelande:


- Kvällens uppdrag granskning visat på två tydliga behov. För det första det behövs mer personal inom äldreomsorgen. Det är helt oacceptabelt äldre demenssjuka människor blir inlåsta och lämnas ensamma på natten grund av för lite personal. Lika oacceptabelt är det med så lite personal kvällstid att de äldre inte får den omsorg och hjälp de har rätt till..Därför är mer pengar till kommuner och landsting Vänsterpartiets viktigaste fråga i det här valet, säger Eva Olofsson.
Men det räcker inte menar Eva Olofsson.
- Det är dags att fastställa tydliga riktlinjer för vilken bemanning som behövs för en god äldreomsorg. Socialstyrelsen har nyligen kommit med riktlinjer för demensvården, men där finns frågan om vilken bemanning som är lämplig inte med. Det går att fastställa riktlinjer för en god vård och omsorg om demenssjuka vilket en utredning från Äldrecentrum i Stockholm har visat, säger Olofsson.

I Älmhults kommun driver Vänsterpartiet att man ska separera på dementa och andra äldre på vårdinträttningarna där dementa finns, för att kunna ge dem relevant vård.

Vad det gäller föräldrarförsäkringen, som få utom Vänsterpartiet vågar driva något om, så skriver en krönikör i Aftonbladet intressant, om hur hon och pappan tänkte på pengarna, men att man kanske istället skulle tänka lite längre än näsan räcker. Istället borde man tänka på vad som är bäst för barnen. Utöver när barnen ammas, vilket normalt sett handlar om ett halvår, så borde det vara självklart att välja att dela på föräldraförsäkringen. Det handlar inte nödvändigtvis om vad föräldrarna tycker är bäst, utan vad som är bäst på sikt för barnen.

Jag är glad att se att mp vill blocka ut sd, om de blir vågmästare, men frågan är om det måste till samarbete med alliansen för mp:s del? En liknande diskussion försöker SvD:s ledarsida få igång med hur gärna S vill samarbeta med några av mittenpartierna om det blir ett jämnt val. Det gäller att vänta tills valet är över och se hur det hela ser ut när alla lagt sina röster.

Men framförallt så gäller det för partitopparna att tänka efter på att de flesta av deras gräsrötter, både inom Mp och S, föredrar den vänstra sidan framför den högra.

Jag läser även om hur lettiska arbetare jobbar för 16 kronor i timmen i Sverige! Ändå så handlar det om en skattefinansierad skola och ändå kommer inget tillbaka till skattebetalarna i form av jobb eller skatteinbetalningar för lönerna. Lägg till det hur man får jobba på ett icke människovänligt sätt. Inte undra på att det är svårt för unga att få riktiga anställningar...

Dagen skriver idag om hur Ungdomar i livskris sviksfolkpartiet överger barn som har det svårt, att alla barn inte får hjälp med läxorna av föräldrarna och ändå så är det betyg som alliansen hävdar är viktigast...

Det är fortfarande mycket jämnt mellan blocken och det finns all anledning att diskutera med alla i sin omgivning som inte redan är rödgröna och fråga om det är ett egoistiskare samhälle de vill ha?

Det är ingen slump att unga röstar rödgrönt, eftersom de har hjärtat kvar och inte enbart tänker på sig själva och sänkta skatter.

Till sist så noterar jag att mittenpartierna har svårt att hålla sams. Jag är inte förvånad, för de rödgröna känns stabilare än alliansen.

Mer media ab ab ab ab ab sds sds sds hd hd hd hd hd hd hd hd hd dn dn dag dag exp gp gp gp gp skd kb nsk nsk svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Borgerlig media förnekar sig inte

Jag läser i Expressen om hur socialdemokrater i Huddinge misstänks för valfusk och att det i den lilla faktarutan till höger står om tidigare fusk från sossarna.

I inlägget De moderata skandalerna så tar jag upp hur moderaterna valfuskat, och många andra saker, som Expressen inte alls är intresserade av att nämna varken i artikeln eller ens i faktarutan... Undrar varför?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 8 september 2010

Vallöften Vänsterpartiet Älmhult

Först några av de första vallöftena vi lade:

Tryggare barn i Älmhult - Ett löfte från Vänsterpartiet  - om hur vi ska se till att förskolorna alltid har minst två personal som jobbar. För barnens och personalens trygghet, både förebyggande och när olyckan är framme. För att få män att bli mer intresserade av att jobba med barn. För att minska risken för övergrepp mot barnen. För ökad pedagogik.


Upprusta alla kommunens motionsspår - För att främja folkhälsan via motionsspåren, så att så många som möjligt kan utnyttja dem. Fungerande elljus i de motionsspår som inte har det idag, för att kunna använda dem under vinterhalvåret, bättre underlag så att även de med barnvagn eller rullstol kan utnyttja dem problemfritt.


Läs gärna genom de två löftena ovan i sin helhet inför valet 2010 genom att klicka på länkarna ovan.


Vi lovar också:


- Att låta 15-timmars barnen få bli 30-timmars barn, där föräldrarna själva får välja när barnen ska vara på förskolan.


- Högre lärartäthet i skolorna, både för ökad trygghet och ökade möjligheter till lärande.


- Fler personal inom äldreomsorgen. För förändring inom äldrevården, så att man har separata avdelningar för dementa för att de ska få relevant vård.


- Fler intraprenader, där anställda inom kommunen får större ansvar över sin verksamhet. Det behåller vinsten hos skattebetalarna, till skillnad från utförsäljningar där vinsten inte kommer invånarna till godo.

- Fler allmänna lekplatser för barnen.

- Flytta Stena utanför centrala Älmhult. Tillsätt en grupp med människor från både EU, nationell och lokal nivå som kan leta efter pengar för en flytt. Det finns redan en tomt som är tilltänkt för ändamålet.

- Öka satsningarna på en miljövänligare kommun, utan att för den skull göra vansinnessatsningar som med spårbilar, som andra partier vill ha. Till och med stora enheter som Region Skåne och Stockholm med alla sina invånare tackar nej till det för att det är för dyrt och ett oprövat osäkert kort.

- Bra välfärd utan vinstintressen.

Jag är även aktiv inom landstingsgruppen för Vänsterpartiet.

Utöver det som går att läsa om Vänsterpartiet i landstinget och vad de rödgröna vill i landstinget Kronoberg, så kommer jag att driva på om större satsningar på psykiatrin och mer samarbete mellan landstinget och kommunerna.

Som det är nu så finns det allt för många exempel på hur människor trillar mellan stolarna när de är färdigvårdade av landstinget, men inte friska nog att klara sig själva hemma i sin egen bostad. Det måste finnas hjälp att få direkt.

Inom psykiatrin vill jag ha mobila bilburna team att fånga upp människor i deras hem för att se till att de kan få vård, som exempelvis sjuka eller anhöriga kan vända sig till. I Malmö har funnits liknande och det fungerade oerhört bra.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult
2:a namn i kommunvalet i Älmhult och 5:e namn till Kronobergs läns landstingsval.
















 











SMP smp smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En sak som förvånar mig lite...

Det förvånar mig uppriktigt sagt att konstatera att folkpartiet lyfter av sina utspel, med tanke på att det knappast handlat om särskilt genomtänkta utspel inom skolan, som inte är på något sätt vetenskapligt bevisade, eftersom att man inte vinner särskilt mycket på att skaffa betyg och hårdare bestraffningar, då det snarast är mer personal som spelar roll.

Att antalet anställda per elev, både inom förskola och skola har minskat under det borgerliga styret borde vara så allmänt känt att jag förvånar mig att inte fler gör kopplingen till hur illa Björklund skött skolan så här långt? Varför skulle han göra det bättre, i synnerhet när han sitter i knät på moderaterna, som vill fortsätta spara på barnen?

Jag får trösta mig med Centerns konstanta kräftgång nedåt, som mycket väl kan innebära att de helt åker ur.

Valfrihet är en paroll hos de borgerliga partierna, men frågan är hur mycket valfrihet det är att välja mellan 191 utövare av hemtjänst för de äldre? Uppenbarligen finns det för mycket pengar att tjäna och som alla vet så tjänar man även pengar på att dra ner på kostnaderna, vilket knappast gynnar vårdtagaren.

Till sist noterar jag hur många medier i dag på morgonen väljer att ljuga. 3.5% övertag för alliansen är knappast ett klart övertag för alliansen. Det är inte ens statistiskt säkerställt. Däremot visar det mycket tydligt hur de borgerliga medierna styr informationen till att se ut som något annat än vad den faktiskt är.

Mer media svd svd hd hd hd dn sds dag dag smp nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 7 september 2010

Maud gillar bara riktiga kommunister

Att Maud inte sätter sig i samma regering som en "kommunist" må vara en sak.

Men i själva verket krävs det riktigt hårdföra kinesiska kommunister för att hon ska kalla dem för vänner och vilja umgås med dem.

Läs Mängder av år sen jag skrev en insändare sist och tala om för mig varför det är bättre att vara en fjäskande och undfallande vän med en så hårdför diktatur som Kina än med Lars Ohly, som jag skrev mer om igår, som inte ens anser sig vara kommunist?

I övrigt är jag övertygad om att hon tackar Ja om det är enda alternativet till att komma nära makten.

Kan hon inte ta sin vän Federley i örat istället vad gäller hans vurm för laglig prostitution? Något som är betydligt farligare för samhället är vad Ohly klarar av att vara... Det är verkligen olika typer av "frihet" och "jämställdhet" som centern och Vänsterpartiet propagerar för. Det är skönt att se hur Ohly nu får en hel del stöd för förändringar av dagens föräldraförsäkring.

När jag läser om Internetoperatörerna måste skyddas från upphovsrättsindustrin så slår mig en sak. Maud och centern var för övervakning med diktaturdoft, i och med deras acceptans för Ipred- och Fra-lagstiftningen.

Den enda frågan jag undrar är varför det är Ohly som sammankopplas med diktaturer när det är centern som tycks ha mer gemensamt med dem?

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd dn dn sds sds exp gp dag dag dag gp gp hd smp gp gp kb


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Märkligt om skola och betyg

Det är en märklig debatt om skola och betyg.

Utan djup skriver Svenska Dagbladet, och lärarförbundets ordförande saknade, vilket även jag gjorde, en diskussion om de minskade resurserna och antalet lärare i skolan, och hur det påverkat negativt. Istället fastnade man istället i betygsdiskussionen, trots att det behövs lärare och andra vuxna som inte bara kan lära ut, utan även naturligtvis rätta alla de prov och tester som ska ligga till grund för betygen.

Ibland luras man att tro att Björklund tror att betygen både bedöms fram och skrivs av sig själva...

Jag försöker dock vara lite glad för att Björklund anser att bonusar inom skolan är fel. Hoppas bara han inser att höga betyg alltid riskerar att hamna fel när det gäller skolans värld, inte minst på grund av den elevpeng som följer med eleven. För vilket försäljningsargument är bättre än höga betyg, oavsett om de är motiverade eller inte?

Ett tydligt exempel på hur illa alliansens politik slår mot fel grupper är från Lund, där Sydsvenskan idag berättar om hur Utsatta skolor förlorade på alliansens skolpeng.

Antalet elever har inte minskat i skolorna, men däremot har sjuttio lärartjänster försvunnit. Vilket visar att det inte fungerar med skattesänkningar i samma klass som med de gamla moderaterna...

Det är inte bara skolan som råkar illa ut, utan även demensvården som döms ut, vilket ger katastrofala effekter för de drabbade. Frågan är om vi vill göra det här i fyra år till mot våra barn och gamla?

Mer media ab ab ab ab ab ab svd dn dn dn dn dn dn exp exp exp exp gp gp svd hd hd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 6 september 2010

Politik och demokrati

Jag skrev igår kväll att Ohly klarade sig utmärkt och det verkar, utöver hos några få borgerliga kommentatorer, ha varit en allmän uppfattning att så var fallet, bland annat eftersom han hade svar på allt.

Det är skönt att se att sossarna mer profilerar sig och sätter hårdare åt vad det gäller de anonyma moderata partibidragen än tidigare, för det är naturligtvis inte värdigt en demokrati att mörka vilka som ger större summor pengar i bidrag. Om partierna inte lyder de frivilliga överenskommelserna så är naturligtvis en lag det enda rätta.

Det gör att det känns som ett skämt att läsa inlägg som Lo:s roll ett demokratiproblem. LO och sossarna hymlar inte med deras samband och naturligtvis så finns det de som inte tycker om det, som har alla möjligheter i världen att välja bort att vara medlem i facket. Jag själv är som bekant inte sosse, men tycker likväl att det är självklart att vara både medlem och aktiv. Som aktiv har jag möjligheter att påverka det jag inte tycker om, och åt det hållet jag vill ha facket.

I Göteborg konstaterar man att korruption kostar. Frågan är varför det inte någonstans skulle kosta med den moderata tystnaden?

Nu är det inte så långt kvar till valdagen, men jakten på röster fortsätter, och vi i Vänsterpartiet i Älmhult står i startgroparna för att börja dela ut flygblad i postlådorna. Förhoppningsvis så ska de vara klara idag eller i morgon. Sen är jag tveksam till exakt hur mycket skillnad de gör. Men jag tycker likväl att våra tre konkreta förslag är bättre än vad som i många fall ser ut som allmänt tyckande, vad det gäller våra motståndare.

Det återstår dock att se hur bra det går, men det finns ingen anledning att ge upp än, även om det finns visst motstånd på riksplanet. Förhoppningsvis måste det inte alltid innebära att det påverkar vårt valresultat negativt.

Till sist vill jag säga att det var skönt att se hur det verkliga miljöpartiet gav det fejkade miljöpartiet en match och klädde av centern för att få dem att se ut som vad de är: Onödiga.

Mer media svd svd svd svd svd svd svd svd svd dag dag exp exp exp exp exp exp gp ab ab hd hd hd sds sds smp exp gp gp skd kb kb kb kb nsk dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kristdemokratisk politiker bär sig mycket illa åt

Det är verkligen beklämmande att någon kan tro att bara för att en kille är snygg så är det det samma som att alla tjejer vill kyssa honom, som beskrivs i kd-politiker anklagas för att inte ta sextrakasserier på allvar.

Jämför det med våldtäkten i Bjästa, där killen som våldtog påståtts både ha sett bra ut och varit trevlig enligt många. Det är naturligtvis inget som säger att man inte kan begå grova fel, för att inte säga grova brott, oavsett utseende.

Naturligtvis bör arbetsledaren och pastorn inte bara be om ursäkt utan även bli av med sin roll som både pastor och arbetsledare.

Mer media svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 5 september 2010

Utmärkt Ohly!

Jag tycker att Lars Ohly klarade sig utmärkt i partiledarutfrågningen och var ärlig med att Vänsterpartiet ibland står lite vid sidan om hos de Rödgröna.

Det är möjligt att Lena Mellin hos Aftonbladet faktiskt har rätt i att han var bättre för Vänsterpartiet än för de rödgröna, men å andra sidan, det som är bra för Vänsterpartiet är bra för de rödgröna också :)

Att han försvarade Afghanistanpolitiken ger märkligt nog störst rubriker, trots att jag inte upplever det som en så särskilt stor fråga för särskilt många människor.

Sen är det en annan sak om den inte borde vara större? Fram tills nu har Sverige inte varit i krig på nästan 200 år, vilket bara det borde vara en anledning att hålla sig undan, i synnerhet i ett land där så många andra gått bet, som andra länder nu lämnar och där det behövs mer humanitära insatser i första hand.

Mer media svd svd svd dn dn dn dn dag exp hd hd ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Märkligt resonemang

Egentligen är det rätt märkligt. Moderaterna ger korta svar om att det inte är så viktigt att tala om varifrån deras bidragspengar kommer, som jag skrev om i Att inte alltid tänka på sig själv, som jag skrev om i morse.

Men plötsligt är det oerhört viktigt att få svar från de rödgröna på frågor som alliansen anser vara obesvarade, trots att de själva uppenbarligen inte svarar på alla frågor heller...

 Frågan om varför de tycker det är bra att Sverige, till skillnad från alla andra seriösa länder, inte tycker det är nödvändigt med en lagstiftning som tvingar partier att redovisar bidragsgivare hade onekligen gett moderaterna och Kd ett mer seriöst anseende.

Naturligtvis undrar jag också varför det är viktigare med skattesänkningar än fler förskolelärare och lärare än det är idag.

Var inte barnen viktigast av allt?

Ett mer populistiskt förslag, som känns som den gamla konservativa moderata inställningen igen, är den om ökade straff för flergångsförbrytare.

Det trots att det finns rätt tydliga spår bakåt om vilka som löper risk att bli förbrytare (både bruk och missbruk och bokstavskombinationer osv). Men självfallet är det lättare att låsa in folk, och hemskt nog antagligen billigare också på kort sikt, än att försöka förebygga problemen från tidiga år.

Som exempelvis genom fler vuxna människor under barnens uppväxt, i skolor och förskolor.

Men ett parti kan aldrig ändra sig helt och hållet, hur gärna de än försöker, när de behåller gamla konservativa uvar i ledande ställning.

Bättre är det, att som Vänsterpartiet, satsa på välfärd utan vinstintresse som en av huvudfrågorna.

Jag noterar för övrigt att Eskil Erlandsson var på besök både i min hemkommun och min gamla bostadsort. Det är lite synd att jag inte hade möjlighet att träffa honom igår, eftersom jag var i Växjö för landstingsvalet. Det hade funnits flera frågor som varit intressant att ställa honom mot väggen för... Inte minst om mat- och missbrukspolitiken, där Erlandsson lägger ogenomförbara förslag inför valet.

Mer media exp exp hd hd hd hd gp gp skd svd svd dag skd kb


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Att inte alltid tänka på sig själv

Vad säger att du inte är nästa drabbad? gör jag vad jag kan för att lyfta fram att vi alla kan råka illa ut, utan egen förskyllan och att samhället borde värna om de som bäst behöver hjälp i första hand.

Men tyvärr känns det som att man främst flirtar med de som har det bra eller väldigt bra, även från socialdemokratiskt håll, åtminstone på riksplanet.

Det är likväl märkligt att man väljer att falla för de Reinfeldtska locktonerna om att "sjuka inte ska jobba", trots att det finns så många exempel på människor som verkligen råkat illa ut.

Ursäkten att det inte finns några perfekta reformer, borde istället inneburit eftertänksamhet och ett konstaterande att man behöver jobba mer med reformerna så att det blir mindre luckor mellan stolarna att falla mellan.

Även om det ser fortsatt mörkt ut i opinionssiffrorna för de rödgröna, så finns det ingen anledning att lägga sig ner för att självdö.

Någon måste helt enkelt fortsätta stå upp för omtanke om alla medborgare, och inte bara för de som är lagom gamla, friska och har jobb.

Jag noterar att några moderater är ute med polisen för att kontrollera om alkoholreglerna följs. Synd bara att de under mandatperioden jobbat för att underlätta för alkoholförsäljning, snarare än att minska den, trots att kostnaderna kring den och alla samhälleliga insatser för dyra pengar den drar med sig. Vore det inte bättre med mer vård till de som är sjuka?

För några dagar sen undrade jag, vilket inte var första gången, om varför moderaterna och kristdemokraterna inte vågar redovisa sina bidragsgivare.

Utöver det mest självklara, som jag varit inne på, att det är bidragsgivare som man direkt ser att deras politik gynnas av, så kan de plötsligt få samma problem som S har med pengarna från LO, att det blir mycket kritik överhuvudtaget med några få stora bidragsgivare.

Tyvärr tror jag att det blir som med alla de tidigare moderata skandalerna jag skrivit om, att det rinner av på ett ytterst märkligt sätt för att gälla ett politiskt parti.

Jag tycker dock att alla ska läsa Pengens särintresse, som är en ypperlig ledartext från Dagens Nyheter, som till skillnad från alla andra borgerliga ledarsidor också vågar kritisera det som är fel, även om det är från "deras sida" i politiken.

Mer beklämmande är en stor del av kommentarerna till artikeln, som talar om att det är ett problem att DN springer socialdemokraternas ärende. En bra ledarsida ska självfallet kunna kritisera vem eller vilket problem som helst.

Även när det gäller partier som agerar som om de befann sig i en bananrepublik.

I övrigt så undrar jag hur man får bättre ordning med betyg i de lägre årskurserna. Är det bara jag som kan se att det snarare blir värre med elever utan hopp? Varför inte satsa på fler vuxna som kan göra skolan lugnare? Alla har inte det så bra förspänt att föräldrarna kan hjälpa till mer hemma, vilket är resultatet med färre vuxna i skolan.

Frågan är om inte Björklund vore mer rädd om han får det han frågar om, ett mer ideologiskt val? Då tror jag inte att folkpartiet fått några röster alls. Men det är klart, hans partikamrater i Landskrona som samarbetar mer tydligt med sd, hade mått bra av både betygssättning, hårdare tag och mer liberalism, framför främlingsfientlighet...

Jag får erkänna att den lokala politiken i Älmhult och i landstinget Kronoberg är mer intressant och spännande.

Det sägs att skolfrågan är viktig även här. Frågan är bara hur den blir viktig, sett till hur rösterna faller? Maxialliansen är klart splittrad, eftersom centern ställer sig åt sidan, just vad det gäller skolorna i kommunen där de vill rädda så många små skolor som möjligt, till vilket pris som helst.

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dag exp exp gp gp gp gp gp gp kb hd hd skd kb kb kb exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!