söndag 10 april 2011

Mig övertygar ni inte

Dagen efter valet så skrev jag ett inlägg som heter Demonstrationer är fel väg att gå, apropå de demonstrationer som snabbt drogs ihop för att demonstrera mot sd:s intåg i riksdagen.

I många fall så tycker jag verkligen att demonstrationer är rätt väg att gå, för att visa att det är många som har en specifik åsikt och är för eller emot något.

Men i det här fallet, angående sd, oavsett om man demonstrerar mot sdu:s demonstration eller mot deras inträde i riksdagen, så blir jag inte övertygad om att det är rätt väg att gå. Även om man är aldrig så mycket emot dem.

Hade det varit rätt taktik, så hade de inte varit i riksdagen idag.

Jag ser det enbart som att det spär på deras offermentalitet, som onekligen är en starkt bidragande orsak till dess popularitet.

Bättre är att totalt ignorera deras demonstrationer, men däremot bemöta deras politiska åsikter på alla plan, från riksdagsdebatter till din granne eller arbetskamrat som säger saker som du vet inte stämmer.

Om en Sverigedemokrat som agerar illa skrev jag om för några dagar sen. Men det finns som väntat fler som gör det...

Hans blogg är fylld av hatrasism och uthängningar, men själv så tål han inte en mustasch... Även om jag, som jag sa tidigare, inte tycker det är lämpligt, så tycker jag också att man får tåla lite mer, i synnerhet när man själv väljer att hänga ut människor med namn på sin egen blogg.

Med tanke på att det rapporterats att nazistorganisationerna stått på samma sida som sdu stått under dagens demonstration, så tycker jag det en gång för alla visar på hur nära sd och nazismen fortfarande står varandra.

Mig övertygar ni inte om motsatsen.

Läs även Jimmie Åkesson ljuger.

media ab svd svd dn gt gp gp gp gp gp hd hd gt dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

46 kommentarer:

 1. Fredrik Andersson10 april 2011 23:52

  Kommunisterna och socialdemokraterna demonstrerar på samma dag år efter år men ingen brukar kalla sossarna för kommunister eller kommunisterna för sossar. I alla fall inte av den anledningen.

  SvaraRadera
 2. Fullkomligt bisarrt hela den här grejen. Jag ser verkligen inte vad som är det rasistiska. Jag ser det inte!
  Och deras "bidragande orsak till deras popularitet" beror på att "ni" aldrig aldrig någonsin kan bemöta oss med sakliga argument, bara påhittade känsloargument osv. Precis som den här artikeln om rasism i ett blogginlägg som någon grävt fram från 2009. Eftersom vi fortfarande har fria val i det här landet, så per definition kan flödet av sympatisörer bara gå mot SD, eftersom ni aldrig övertygar någon att "komma tillbaka". Ni må bromsa ner tillflödet tillfälligt som med sånt här trams, men aldrig stoppa det, utan att släppa handväskan och börja argumentera.
  Det finns inget rasistiskt i det blogginlägget. Enda möjliga felet är att det ska vara "en överväldigande majoritet" istället för "uteslutande".
  Tycker sånt här är så jäkla lågt, det gör mig så förbannad. Jag är inte rasist! jag har ju förbövelen haft ett förhållande med en Iranska nyligen, och nu har inte hon rösträtt men ungefär samma åsikter som jag. Vilken relevans det nu har..

  SvaraRadera
 3. Det går inte att argumentera som om det enbart är utländska män som begår brott eftersom det inte stämmer.

  SvaraRadera
 4. Det man kan fundera lite över är vilka som itutar och uppviglar de s.k. ”motdemonstranterna” att agera som de gör; gapa och skrika, beskylla demonstranterna för ”rasism” (som i och för sig är som papegojor som efterapar alla nyhetsjournalister och deras beskrivningar av SD och deras sympatisörer, dvs. ”främlingsfientliga och rasistiska”, utöver beskrivningar som ”allmänt begränsade” och eftertraktande ”offerrollen”), och agera som ”vansinniga demokratiförstörare” i största allmänhet?
  VARFÖR förklarar ingen för dessa ”hysteriska motdemonstranter”, att DE SJÄLVA kan ordna en demonstration, med plakat och högtalare, godkänd av polis, där DE SJÄLVA kan påtala och YTTRA vad DE SJÄLVA vill ha sagt, och förhoppningsvis BLI LYSSNADE PÅ?
  VILL DE SJÄLVA, när de själva anordnar en demonstration, bli störda av en pöbel som skriker, kastar ägg och väsnas, så att DERAS ÅSIKTER OCH BUDSKAP inte kan höras?
  VARFÖR tillåta och försvara dessa OLAGLIGA MOTDEMONSTRATIONER, som ju enbart undergräver och förstör demokratin, och det demokratiska samtalets möjligheter att kunna leva och existera?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte det är lämpligt eftersom man spelar sd i händerna och ger dem mer näring till sin offerroll.

  Men däremot så ser jag inga demokratiska problem utöver det. Man måste få demonstrera mot något och någon annans åsikt och svara emot det också.

  Utöver att man inte får kasta saker på någon så är det inte olagligt att ha en motdemonstration, inte ens om man inte sökt tillstånd för den.

  SvaraRadera
 6. Kan ni inte släppa det här med "offerrollen" och "de vill vara martyrer" ? Det är ju ett argumenterande som saknar grund, och f.ö. är vidrigt och dehumaniserande.

  När den första SD:aren blir mördad för sina åsikter kommer ni sitta och gnida er vid datorerna och påsta att SD nu har fått sin Horst Wessel som de ville, och att alla är nöjda.

  Är det några som saknar respekt för männskliga rättigheter och demokrati så är det våldsvänstern.

  Fridens Liljor!

  Erik H

  SvaraRadera
 7. Jerker

  Alltså står Vänsterpartiet nära AFA eftersom en av era riksdagskandidater hellre samarbetar med de än polisen?Dessutom,Stig Bergling var väl medlem i ert parti?

  SvaraRadera
 8. Du övertygar inte mig heller genom att censurera mina inlägg och ej bemöta mina argument!
  Om hur vida det är lagligt eller ej att störa en demonstration spekulerar jag inte i. Det får jurister göra. Men tycker du att det är bra eller dåligt för demokratin om alla hade stört alla andra så fort man ska säga sin åsikt?
  Tex om jag hade stått och överröstat dig med "Inga kommunister på våra gator" om och om igen tills du ger upp och går därifrån? Är det ett sådant samhälle du vill ha?
  Och var är mitt inlägg jag gjorde tidigare?

  SvaraRadera
 9. Men borde inte någon förklara för dem, att demokratiska principer kräver att de som vill yttra och förmedla ett budskap, bör och skall har rätt att göra så, utan att utsättas för förstörande och överröstande gap, skrik, ljud och skrän, så att deras budskap (hur illa man än tycker om det) inte KAN föras fram?
  De som tycker sig "ha rätt" att protestera mot budskapet, som tycker att det är så fel budskap som det bara kan vara, vill dessa "motdemonstranter" verkligen SJÄLVA INTE bli lyssnade på, OM de själva skulle anordna en demonstration?
  DE UNDERGRÄVER JU ENDAST DEMOKRATIN när de gör som de gör.
  De FRÄMJAR INTE samhällets möjligheter att kunna föra civiliserade samtal, där var och en får uttrycka sin åsikt.
  Därmed FÖRSTÖR DE OCKSÅ FÖR SIG SJÄLVA, vilket de väl inte egentligen vill, om de tänker efter grundligt.
  JB

  SvaraRadera
 10. Att inte kunna se några demokratiska problem med att försöka tysta en laglig demonstration genom gapiga, skrikiga och skräniga motdemonstrationer, är lite sorgligt.
  Om man säger sig vilja försvara demokrati, vill säga.
  Att inte kunna se att man med sådana aktioner undergräver det demokratiska samtalet, och försöker hämma eller begränsa yttrandefriheten, är att ha en begränsad syn.
  Nästa gång, som motdemonstranterna kanske själva vill demonstrera för de egna åsikterna, och de i sin tur utsätts för försök till att tystas, överröstas och bekämpas, vem tjänar då på det?
  När det är deras tur att vilja demonstrera och tala om sina åsikter, tankar och tyckanden i olika frågor vill de väl i sin tur bli lyssnade till?
  Därför tjänar ingen i längden på aktioner som i praktiken endast undergräver demokratins möjligheter att föra demokratiska samtal i det offentliga rummet.
  JB

  SvaraRadera
 11. Erik H - Du "glömmer" bort av någon anledning att vänsteranhängare och homosexuella redan dödats av högerextrema i Sverige. Men det är inte så viktigt antar jag?

  Alex - En svala gör ingen sommar.

  Installment - Det finns ett regelverk för kommentarerna i vänstra spalten som du inte följde i och med att du länkade till ställen som jag inte vill göra reklam för.

  JB/Josefina - Jag håller med om, som jag säger, att de förstör för sig själva. Det är inte det samma som att det inte är tillåtet med motdemonstrationer.

  SvaraRadera
 12. Okej, jag trodde inte youtube klassades som suspekt. Men okej jag köper det ändå. Om vi bortser från länken då? Kan du inte bara sudda bort den.
  Och ditt svar om att vänsteranhängare och homosexuella mördas av högerextrema. Jag begriper aldrig det här med höger och vänster fullt ut, men du kan ju inte syfta på några Sverigedemokrater, eftersom det inte är SD som utför morden eller överfallen, i alla fall inte i större utsträckning än personer med kopplingar till alla andra partier, finns ju massor av sossar, moderater OCH vänsterpartister som sysslat med sånt, inte belastar jag dig eller ditt parti för det. Och du, verkar bortse från att SD attackeras av vänster"extremister i tid och otid, som Issa Issa i göteborg till exempel. Och nu senast i söndags.
  Men jag känner att hela min dags kommenterande här på din blogg inte resulterat i en enda mer kommentar än att du förklarar varför du censurerade ett utav dem. Jag är intresserad av att debattera med dig, men det får gå åt bägge hållen annars får det va.

  SvaraRadera
 13. Det beror ju på vad som finns på Youtubelänken och inte Youtube i sig.
  Jag har tyvärr tagit bort hela inlägget och jag tror inte ens innan det finns möjlighet att sudda bara delar av inlägget.

  Nu svarade jag på en kommentar till som du postat idag, i ett annat inlägg.

  Nej, jag använder mig av samma retorik som i princip alla sd:are som kommenterar här gör med vänstern: Jag drar alla till höger över en och samma kam.

  Och jag tycker självfallet inte våld eller hot om våld är ett lämpligt sätt att föra politik på oavsett vilken meningsmotståndare vi talar om.

  Och som sagt så tycker jag att du får igenom nästan alla dina kommentarer här utan allt för stora problem, utöver när du länkar till ställen och inlägg jag inte vill länka till.

  SvaraRadera
 14. Okej, dra du alla SD:are över en kam om det känns bättre och om du tror att du får några sympatier för det. Jag har redan berömt dig för att du släpper igenom mina kommentarer, jag är inte alls van vid det i sådana här enväldigt modererade medier. Du ska ha all heder för det.

  Mitt misstag om youtube-länken.

  Ett av dom största problemet här är att du tror att vi är rasister/främlingsfientliga/what-ever, vilket vi inte är. Så debatten hamnar per automatik i en evig loop.

  Och du har dessutom inställningen "mig övertygar ni inte" redan innan debatten börjar, vilket rent ut sagt känns sådär.. Jag skulle uppriktigt bli glad om någon gav mig insikt att revidera mina övertygelser oavsett vad det gäller. Men jag hör aldrig något annat argument än "extremhöger", "rasist","främlingsfientlig". Ponera att vi inte är det, hur har du då tänkt att vi ska lära oss den rätta läran?
  Och en rent allmän fråga, som jag ser som oerhört relevant: Kan man, enligt dig, tycka att vi ska ha en mindre invandring än vi har till Sverige utan att vara vare sig rasist eller främlingsfientlig eller något annat suspekt, utan en vanlig människa?

  SvaraRadera
 15. Jerker

  "En svala gör ingen sommar"

  Är det din kommentar till att en landsförrädare varit medlem i ert parti och att en annan väljer att samarbeta med AFA?

  SvaraRadera
 16. Det felaktiga eller olagliga är inte motdemonstrationen i sig utan metoderna som användes. Tyvärr kommer det endast att förstärka SD:s offermyt.

  SvaraRadera
 17. Install - Tack! :) Jag tror problemet är att det är så oerhört få av anhängarna och politikerna som ens är nära att argumentera på ett icke-rasistiskt sett. Inte ens riksdagsledmöterna klarar av det i alla sammanhang, så hur ska då deras väljare klara det? Det säger dock mkt tycker jag om vilka åsikterna är för partiet.
  Jag tycker att man kan ha en åsikt om att invandringen ska vara mindre utan att vara rasist.

  Alex - Ja, och jag utgick från att du förstår innebörden av talesättet?

  Proleten - Instämmes!

  SvaraRadera
 18. Jerker

  Det finns ju flera exempel.Lars Ohly har ju gått i samma demonstrationståg som personer som bär plakat där det står "Krossa Israel" och "Död åt judarna",det är ytterligare en svala,hur många behövs det för att det ska vara en sommar?

  SvaraRadera
 19. Jerker

  "Jag tycker man kan ha en åsikt om att invandringen ska vara mindre utan att vara rasist"

  Vilka skäl är "giltiga" i dina ögon?

  SvaraRadera
 20. Referens på att han gjort det? Och framförallt en referens på att han visste om att det fanns de som gick med den typen av plakat, tack.

  Det är lättare om du säger ett antal så kan jag fundera på det.

  SvaraRadera
 21. Jerker

  Om man anser att invandringen är en ekonomisk belastning och bidrar till en negativ utveckling när det gäller brottslighet,är det skäl som gör att man slipper rasiststämpeln?

  Lars Ohly har själv medgivit att haft en halsduk där Israel är utplånat,den bar han i en demonstrationståg.Detta går att läsa om i SVD.I Journalisten hänvisar han till en antisemitisk blogg när han utnämner sin favoritlektyr.Lägg det till Pia Ortiz-Venegas och Stig Bergling,nog kan man väl fundera på hur demokratiska Vänsterpartiet är?

  SvaraRadera
 22. Beror på hur den uttrycks och hur man tänker när man får veta att mediantiden för att invandrare får jobb är på 7 år och relatera det till att få svenskar jobbar innan de fyllt 20 och ibland knappt ens 25...

  Har något vagt minne av det, även om det vore bättre om du gav mig länkar. Jag vet inte om han visste vad halsduken stod för? Du har hittat två personer som kanske sagt något de inte borde. Hur många tror du jag kan leta upp om Sd?

  SvaraRadera
 23. Jerker

  Om man uttrycker det precis som jag gör,är man då rasist?Att du sedan hänvisar till att få svenskar jobbar innan de fyllt 20 är ju rent löjligt.

  "Du har hittat 2 personer som kanske sagt något de inte borde"

  Nej, de har gjort mer än så.En av era kandidater till riksdagen samarbetar med AFA,en annan medlem är en landsförrädare,partiledaren har en halsduk där Israel är utplånat.Ser du verkligen inga problem med detta?

  "Hur många tror du jag kan leta upp om SD?"

  På vilket sätt gör det ditt parti bättre?Tror du inte det går att hitta fler fall i Vänsterpartiet?

  SvaraRadera
 24. Jerker

  "Jag vet inte om han visste vad halsduken stod för?"

  Kom igen nu,hur skulle du reagera om Jimmie Åkesson burit en halsduk där Auschwitz hyllades?Skulle du tro på honom om han sade att han inte visste vad den stod för?

  Eftersom alla svenskar är arbetslösa i drygt 20 år gör det alltså ingenting om alla invandrare är arbetslösa i 15 år efter att de kommit hit?Säg att du skämtar och att det inte är ett seriöst argument......

  SvaraRadera
 25. Okej då är det tre enligt dig. Det med halsduken minns jag med de andra sakerna är dina påståenden.

  Jag ser problem med samarbeten med icke-demokratiska organisationer, men där går det ju att slänga skit på fler partier, inte minst sd.

  Klart jag skulle tro på honom om den stod på ett språk där han inte ens förstått alfabetet, som det var med halsduken. För mig sen den typen av skriftspråk ut som mönster snarast.

  Självfallet är det bättre om de får jobb tidigare, men strikt ekonomiskt så går det inte att hävda att invandringen kostar fantastiska mängder med pengar när man inte räknar in de ekonomiska fördelarna.

  Apropå seriösa argument...

  SvaraRadera
 26. Jerker

  "De andra sakerna är dina påståenden"

  Du känner alltså inte till vad Stig Bergling gjort?Eller att Pia samarbetar med AFA?

  "Det går inte att hävda att invandringen kostar fantastiska summor när man inte räknar in de ekonomiska fördelarna"

  Jan Ekberg har ju räknat både på fördelar och nackdelar,och summan är en nettokostnad på ca 40 miljarder kr/år,den summan räcker till mycket inom välfärden.Är du av åsikten att vi gynnas ekonomiskt?

  SvaraRadera
 27. Nej inte alls innan du sa det, men Bergling är ju många år sen han var på tapet så det kan jag glömt och henne kände jag inte till öht, lika lite som jag tror du känner till alla på den här gamla listan: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11070818.ab eller som du känner till alla som tillkommit på den listan sen den gjordes...

  SvaraRadera
 28. Jerker

  Om vi nu koncentrerar oss på Stig Bergling,vad tycker du om att han blev medlem i ert parti?Ni tar emot en landsförrädare,tycker du det är okej?Tycker du att det är demokratiskt riktigt att Pia samarbetar med AFA,en organisation med kraftiga våldstendenser?Har du någon kommentar till summan 40 miljarder kr/år?

  SvaraRadera
 29. Jerker

  Angående listan,vet du om att Sverigedemokraternas politiker är mindre brottsbelastade än övriga partiers?

  SvaraRadera
 30. Alex - Jag tycker att dömda brottslingar ska få vara med i valfritt parti men han var så vitt jag vet inte aktiv politiker.

  Vad tycker du om att f d nazister är sd-politiker? - http://www.dn.se/nyheter/politik/fore-detta-nazist-representerar-sd

  Jag tycker inte det är lämpligt att samarbeta med organisationer som är kriminella. Tycker du det samma när sd-anhängare gör det?

  SvaraRadera
 31. Jerker

  "Jag tycker att dömda brottslingar ska få vara med i valfritt parti"

  Då är det väl inga problem med brottslingar i SD?Har du någon kommentar till att de är färre än i övriga partier?

  "Jag tycker inte det är lämpligt att samarbeta med organisationer som är kriminella"

  Fast det verkar bara vara ett problem när det handlar om SD.Jag hoppas att de i SD som gör det utesluts,tycker du Pia ska uteslutas ur ditt parti?

  SvaraRadera
 32. Det var väl iofs du som tog upp den frågan nu ;)

  Det är hela tiden du som hävdar saker om henne och AFA, inte jag. AFA är så vitt jag vet ingen sammanhållen organisation, vilket gör att det är svårt att kritisera hela organisationen, när det snarare är individer som gör saker under AFA:s flagg.

  SvaraRadera
 33. Jerker

  "Det är du som hävdar saker óm henne och AFA"

  Det finns fakta om henne på nätet,inga problem att hitta.

  "Det är snarae individer som gör saker under AFA:s flagg"

  Ja,det finns alltid en undanflykt när det gäller ditt parti.Märker du inte själv hur ihåligt ditt resonemang är?


  Hade du någon kommentar til att SD:s politiker är minst brottsbelastade?

  SvaraRadera
 34. Och du orkar som vanligt inte länka till det som faktiskt är fakta?

  Nix, men jag har för mig att det är så AFA fungerar, eller hur?

  Det var 2006 det påstods. Har du inga relevantare siffror?

  SvaraRadera
 35. Jerker

  Du kan väl googla på Pia Ortiz?Då får du reda på det jag pratar om,sedan kanske du kan svara på om du tycker det är lämpligt att hon representerar ditt parti.

  "Jag har för mig att det är så AFA fungerar"

  De har ju ganska mycket på sitt samvete,de måste ha stor otur med sina individer....

  "Har du inga relevantare siffror?"

  Du kanske kan kommentera de som finns?

  SvaraRadera
 36. Jag gjorde det och hittade inte fantastiskt mycket, mer än någon högerextrems blogg, om jag inte minns fel.

  Jag hänvisar till Robert Aschbers kommentar i ExpresseN: http://www.expressen.se/debatt/1.417780/vi-i-sd-ar-inte-mer-kriminella-an-andra

  SvaraRadera
 37. Jerker

  Expo har själva erkänt att SD inte är mer brottsbelastade än övriga partier,det finns att läsa om man vill(det vill inte du).

  "Jag hittade inte fantastiskt mycket"

  Det första som dyker upp är en artikel från Aftonbladet......

  SvaraRadera
 38. 7 år gammal artikel och det enda av e g kritik jag hittade...

  Robert Aschberg, en av Expos grundare, håller inte med dig och det du påstår om Expo

  SvaraRadera
 39. Jerker

  "7 år gammal artikel"

  Vad spelar det för roll?Du drar ju gärna upp gamla saker när det gäller SD.Tycker du kritiken är fel?

  "Robert Aschberg håller inte med dig"

  Ändå har Expo gått ut och sagt att det inte stämmer,fast naturligtvis har du missat det....

  SvaraRadera
 40. Så gamla behövs inte med sd och börjar man leta så gammalt så hittar man bra mkt mer än en enda person som uttalat sig dumt.

  Jag har inte sett det och jag konstaterar att en av deras grundare säger emot det du påstår.

  SvaraRadera
 41. Jerker

  "Mer än enda person som uttalat sig dumt"

  Jag tolkar frånvaron av svar som att du tycker det är okej att era politiker samarbetar med AFA.Vad tycker du om följande citat?

  1.Jag är både kommunist och demokrat.

  2.Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck.

  3.I ett samhälle som vårt där kommunisterna framställs som odemokratiska och Sovjetunionen som en diktatur.

  Byt ut han som sagt det mot Jimmie Åkesson,och kommunismen mot nazismen,och jag tror du hade gått i taket.Nu antar jag att det handlar om missförstånd eller sådant som inte är relevant i dag.....

  SvaraRadera
 42. Det beror på vad samarbetet går ut på och med vilka inom AFA, eftersom sagt jag uppfattar AFA som en organisation med oerhört lösa strukturer.

  I övrigt hittar jag dina citat i en 11 år gammal artikel där de flesta säger att de inte är kommunister eller i vart fall inte är det enligt den typen som fanns i forna Sovjet.

  SvaraRadera
 43. Jerker

  "Jag hittar dina citat i en 11 år gammal artikel"

  Är det ditt försvar/argument för det Lars Ohly sagt?Hör du inte hur tunt det låter?

  "Det beror på vad samarbetet går ut på"

  Att försvåra för de som upprätthåller lagen.....

  SvaraRadera
 44. Menar du att jag inte kan hitta nyare citat, som därigenom har större relevans, där sd:are och betydligt fler, säger dumheter?

  I det här fallet tycker jag det är korkat helt klart.

  SvaraRadera
 45. Jerker

  Tycker du att det Lars Ohly sagt kan tas med en klackspark?I så fall gör det väl inget om någon i SD umgås med nazister eller säger något dumt om invandrare?

  Anser du att Pia är en lämplig representant för ditt parti?

  SvaraRadera
 46. Så vitt jag vet har han ändrat sig och det ansåg väl även du att man kan få göra, om det inte bara gäller sd:are?

  Om hon fortfarande tycker att man ska föredra att samarbeta med AFA så tycker jag att man är olämplig.

  SvaraRadera