lördag 6 november 2010

Jag är kluven

Jag är lite kluven när det gäller hur det rödgröna samarbetet ska se ut, eller snarare om det alls ska fortsätta, vilket kan bli svårt när Ohly och Vänsterpartiet vill ge upp budgetreglerna med överskottsmål och utgiftstak.

I grund och botten håller jag med Ohly om att det är viktigare att arbetslösheten är viktigare att begränsa än att hålla nere inflationen.

Men på sikt, dvs inför nästa val, så är det omöjligt för Vänsterpartiet att stå själva, så länge vi inte talar om ett parti som börjar komma uppåt 15% av väljarsympatierna. Dit  är det milt sagt en lång väg att vandra...

Med tanke på hur man säljer ut skattefinansierade verksamheter nästan gratis och hur politiker vägrar att låta sig granskas, så finns det däremot många frågor att lyfta fram och driva som ligger till Vänsterpartiets fördel, om man kan få ut politiken på ett vettigt sätt.

Mer media skd nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 5 november 2010

Medias snällhet hedrar inte...

Jag skrev om den så omtalade kungaboken igår i Kan den debatten komma nu och hoppades, lite naivt tror jag, på att kungen kanske agerat olämpligt kan resultera i att kungahuset mer ifrågasätts.

Det märks rätt tydligt att kungahuset inte är jättevana vid att hantera den här typen av kritik eftersom de agerar rätt märkligt, vilket bland annat en känd pr-expert kommenterar i flera tidningar.

Att det blir ett stort intresse kring boken ökar onekligen möjligheterna att det faktiskt får någon form av påverkan, låt gå att det kanske inte leder till vad jag vill, men att i vart fall granskningen av kungahuset ökar jämfört med det fjäskande som varit det vanliga tidigare.

Tvärtemot vad andra tycker, så tycker jag det märkligaste är medias agerande, där man tydligen vetat om en hel del om kungahusets medlemmars förehavande, men valt att vara tyst om det, på ett sätt man inte varit om det gällt politiker eller andra skattefinansierade verksamheters agerande.

Det är illa nog att ha personer som kan begå vilka brott som helst, och aldrig bli fällda. Att dessutom välja att inte bevaka dem är inte värdigt en demokrati.

Läs gärna Åsa Linderborgs artikel Kung Byxlös.

Mer media dn dn dn dn gp gp gp gp gp ab ab hd hd hd hd hd hd svd svd svd svd svd svd dag skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Afrikansk hård musik

Det gäller verkligen att jobba lite med mina egna fördomar när jag läser om att metalscenen växer snabbt i Botswana. Snabb och hård musik i Afrika och inte krig, svält och nöd?

Men det räcker egentligen att läsa om landet på Wikipedia, för att inse att landet inte riktigt stämmer in på de gängse fördomarna om Afrika. Tydligen inte ens vad det gäller musik numera...

Den som vill lyssna på banden kan naturligtvis gå in på deras sidor hos Myspace, Metal Orizon och Wrust.

Själv borde jag varit åtminstone lite mindre förvånad som redan under tidigt 80-tal kom i kontakt med Powerage, som var från Sydafrika, via den internationella punksamlingsskivan Beating the meat, där även Headcleaners/Huvudtvätt fanns med från Sverige.

Jag minns åtminstone då att jag funderade över om det var svarta killar i Powerage eller om det var, som jag trodde, vita rika unga killar.

Läser man vidare om punken och afrika så startades den inte så många år efter den startade i Europa och idag finns det finns det flera sidor med information om afrikansk punk, som Punk in Africa, som är en kommande dokumentärfilm om punk i Afrika och Punk South Africa.

Så har man inga andra fördomar att jobba med, så kan man jobba med sina musikaliska fördomar...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 4 november 2010

Vänsterpartiet är de enda som står med rak rygg

Med tanke på de senaste veckornas debatt kring både Sofia Arkelstens och Mona Sahlin m fl eventuella mutor från företag och idrottsorganisationer, så kanske man hade kunnat tro att politikerna själva ville ha så tydliga mutregler som möjligt för att slippa löpa gatlopp i pressen.

Men det visar sig att det bara är Vänsterpartiet, via den eminente Hans Linde, som är öppen för den typen av regelverk. Fast när det gäller oss i Vänstern så är det enda som är intressant att prata om

Är det som några säger, omöjligt att göra ett heltäckande regelverk, så gör man som i alla andra fall där det inte går att direkt göra ett perfekt system. Man förändrar det efter hand tills det blir så bra som möjligt.

Den här typen av ovilja mot att skapa regler riskerar bara en enda sak. Att skapa mer politikerförakt. Har vi inte redan tillräckligt av det?

Nä det är bättre att vi koncentrerar oss på snömos från ministrar som handlar om landsbygden, som tror att de med en så landsbygdsfientlig politik kan få folk att sluta flytta till städerna. Jo, tjena och lycka till...

Ödmjukheten saknas i flera frågor än de Aftonbladet tar upp idag och det är beklämmande...

Mer media svd dn dn gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kan den debatten komma nu?

Som det sista inlägget, av flera, i samband med kronprinsessans bröllop i somras, så skrev jag En seriös debatt om statsskicket är välkommet.

Frågan är om det kan komma nu, i samband med att den nya skandalboken om kungen kommer ut?

Även om det inte är som förr, att ingen i media någonsin säger något negativt om kungahuset, så är det fortfarande väldig lite granskning som utförs mot kungahuset, trots att de i princip lever och existerar på våra skattepengar.

Låt gå att det inte handlar om så många procent av statsbudgeten, men det spelar mindre roll, för alla utgifter ska granskas och om man verkligen får valuta för pengarna.

Men med tanke på att alla skandaler och misslyckanden som regeringen haft på sig under förra mandatperioden och ändå fått mer röstande till sig, enligt min uppfattning på grund av de sänkta skatterna som ger många människor mer pengar att röra sig med, så tror jag att även kungen är höjd över alla misstankar.

Frågan är varför man inte skulle vilja ha skådespel till allt brödet också?

Så i slutändan så kan det mycket väl, tvärtemot all logik, bli så att kungahuset står starkare än någonsin, trots att de kan visa att de också kan komma undan med saker som ingen annan kan, när det gäller att slösa skattepengar...

Uppdaterat I övrigt instämmer jag med Paul Ronge, det var inte jättesmart att ge boken ännu mer uppmärksamhet. Illa med den typen av verksamhet och kontraproduktiva råd, om det inte är från en republikan ;)

Mer media ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd dag dag dag exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 2 november 2010

Svårt att bli upprörd över barns ledighet

Idag skriver Lärarförbundets Ordförande om att föräldrarna ska Sluta ta semester när det inte är lov och att föräldrarna som tar sina barn ur skolan under terminerna är respektlösa.

Sånt trams! Det är större orättvisor att det finns de som i bästa fall har en möjlighet att överhuvudtaget göra en resa med sina barn om det inte är just när det är som absolut dyrast att göra en resa. Varför ska man inte unna dem den möjligheten? Det är inte nödvändigtvis så att det handlar om "föräldrarnas nöjesresor", som ordföranden försöker få det till, utan en möjlighet för barnen att få en möjlighet till upplevelser som många andra barn får.

Jag har skrivit om det här tidigare i Svårt att bli upprörd över barns ledighet, och det tycker jag fortfarande det är när det inte handlar om många veckor eller när det är en period med mycket prov och liknande. Är det för mycket som missas så är det naturligtvis upp till föräldrarna och barnet att få veta vad de missar och vad de ska försöka läsa in tills man kommer tillbaka.

Uppdaterat Nu har sambon suttit och teaterviskat åt mig om en av hennes gamla rektorer inte tyckte det var något problem med det eftersom barnen inte bara kunde tjäna mycket i längden på att få umgås mer ordentligt med sina föräldrar i annan miljö där det inte finns alla vanliga "måsten" som finns i våra hem och vardag, utan också för att de kunde lära sig om andra kulturer och sedvänjor på ett konrket sätt och att räkna om pengar när det är andra valutor.

Sen tog hon också ett exempel om några i bekantskapskretsen där den ena föräldern är från utlandet och om hur viktigt det är att få möjlighet att åka tillbaka till den förälderns hemland och släktingar när man har råd.

Som sagt så är det långt ifrån alla som har råd med att göra det när det är som dyrast...

Svårt att bli upprörd över barns ledighet

Smålandspostens ledarsida skriver om Ledig mellan loven, syftandes på att många tar sina barn ur skolan för att åka iväg en vecka runt exempelvis sportlovet, som är aktuellt nu, eftersom resor och liknande är betydligt billigare när det inte är sportlov.

Jag har ärligt talat svårt att bli riktigt upprörd över det hela, utan tycker man behöver visa sympati med de föräldrar som har svårt att få ekonomin att gå ihop tillräckligt väl för att ta sig råd med resor när de är som absolut dyrast.

Jag minns väldigt väl de 6-7 veckor jag var sjuk i körtelfeber under höstterminen under mitt sista år i grundskolan. Jag blev definitivt efter då, men det hela var en rätt begränsad skada som gick rätt lätt att reparera genom att jag fick hem läxor att läsa de dagar jag inte hade så hög feber och det tog inte många veckor efter jag kommit tillbaka innan jag slutade uppleva mig som efter i undervisningen. Då var jag dessutom inte på något sätt den smartaste och mest läxläsningsvillige eleven i klassen som hade lätt för mig att läsa in och i kapp på det jag blivit efter med.

I vanliga fall brukar högerdebattörer, även smp:s ledarsida om jag inte missminner mig, hävda att föräldrarna ska få bestämma så mycket som möjligt då de vet sina barns bästa.

Självfallet borde de då även i detta veta deras och familjens bästa, göra en resa när de har råd med det, något som kan knyta ihop en familj bättre till varandra och få dem att fungera bättre när de har gemensamma upplevelser att dela.

Att man inte kan få ledigt hur länge som helst eller att de lediga barnen ska slippa de tappade kunskaperna helt tycker jag inte. Det sistnämnda är lätt avhjälpt med att sätta krav på eleven och föräldern att de tappade kunskaperna ska läsas in på egen hand.

Att helt förbjuda ledighet som man anmält i god tid för barn låter orimligt och olämpligt, och är något som i princip aldrig förekommer i vuxnas arbetsliv.

Samma tidning skriver om hur fler barn och unga far illa i hemmiljö något som mycket väl  kan förvärras av saker som borde engagera mer, bristande resurser till skolorna och en möjlighet till vårdnadsbidrag som kan begränsa möjligheten för samhället att upptäcka brister i barns uppväxtmiljö.

Vore inte det något att ta upp till diskussion istället för trams om en veckas ledighet?

Uppdaterat Noterar att man även diskuterar barnens utvärdering av lärarna. Naturligtvis ska även de få möjlighet att framföra sina åsikter om undervisningen eftersom det är de som påverkas mest av den. 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det finns bara ett svar

Hur länge ska äldrevården förlita sig på sina eldsjälar? är rubriken på ett debattinlägg som publicerats i Smålandsposten av ett antal lektorer och professorer inom högskolevärlden.

Det är märkligt att det ska gå att snåla in på äldrevården och utbildningen av de som jobbar där. Det är ändå människor det handlar om. Men visst, med tanke på hur glada många är att skära ner på resurserna inom de områdena som handlar om att ta hand om människor som behöver hjälp, så är jag mycket luttrad och inget förvånar mig...

Svaret på rubriken är att den kommer att göra det så länge den allmänna uppfattningen är att skatterna ska vara så låga som möjligt, framför att prioritera de som behöver hjälp av samhället.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det går naturligtvis inte att jämföra...

Sist jag skrev om Arkelstenaffären var i Alliansen är höjd över all misstankar och det känns lämpligt att påminna om nu när många försöker få Sahlins besök på Stockholm Open till något som är jämförbart med vad Arkelsten gjorde.

Frågan är på vilket sätt Tennisförbundet skulle tjäna stora pengar på  Sahlins besök? Frågan är när Sahlin ger Stockholm Open orimligt stora fördelar i riksdagen och i sin blogg?

Naturligtvis ska både hon och de borgerliga politikerna som var där också stödja svenska idrottsevenemang, men inte lika självklart stödja multinationella företag vars verksamhet förstör den svenska miljön, när man själv är tydligt involverad i miljöpolitiken...

Frågan är sen bara hur  man ska göra med de politiker som äger stora mängder aktier i vissa företag så att det går att bevaka att de inte tar beslut som gynnar deras privat ekonomi? Den nöten tror jag är svårare att knäcka...

Däremot så måste naturligtvis sossarnas partiledning bytas ut, precis som SSU-ordföranden säger i en debattartikel idag. För de, så väl som Vänsterpartiet, behöver förnyelse för att klara av att vinna i valet 2014!

Undrar om det blir så för S del, det är ju ändå ett parti där Självinsikten är lika med noll allt för ofta i den högsta ledningen...

Mer media dn dn exp exp exp exp svd svd svd svd ab ab dn dn svt dag dag hd hd hd hd gp gp skd dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vänsterpartiet profilerar sig i viktig fråga

Det räcker nu! så konstaterade jag att det egentligen är relativt få saker som motiverar att vi inte alls har någon soldat kvar i Afghanistan och tidigare konstaterade jag att det är naivt att tro att Sverige ska lyckas där ingen annan lyckats och där andra länder nu börjar lämna området.

Istället så måste vi naturligtvis mer satsa på tiden efter kriget i Afghanistan, ett land där en soldat kostar 25 000 säkra förlossningar och där 25% av alla barn dör innan de blivit fem år, då det verkligt viktiga arbetet äger rum och inte dra ut på det tills efter 2014...

Det gör att jag är glad över att Vänsterpartiet tar så tydlig ställning, som enda parti i landet, och går emot den uppgörelse regeringen gör med de andra partierna. Det är som Ohly säger, omöjligt att kohandla om människors liv.

Visserligen är det bra att det är en uppgörelse som många partier ingår i, strikt demokratiskt räknat, om man bortser från att det hela inte har så stort stöd bland folket. Men i övrigt är det enbart olyckligt. Jag hoppas verkligen att S och Mp får tillbaka beslut som går i deras riktning som motsvarar denna uppgörelse...

Nu är det visserligen lång tid tills nästa val, men självfallet gör den här överenskommelsen att det blir svårare för de rödgröna partierna att komma tillsammans igen, vilket jag, till skillnad från många andra vänsterpartister, anser är olyckligt på längre sikt.

Vänsterpartiet i sig är så här långt ett för litet parti för att komma nära någon form av makt av egen kraft, därför behövs samarbetet istället för att vara ett litet gnälligt parti satt i konstant opposition.

Dessutom så är både Vänsterpartiet och sossarna i ett läge där sannolikt ledarna kommer att bytas ut innan nästa val, även om ingen tycks vilja ta ett personligt ansvar inom S, vilket gör att det idag är omöjligt att sia om hur möjligheterna för ett samarbete då är. Kanske kan det bli bättre istället för sämre?

Mer media svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag exp exp exp exp exp ab ab ab ab ab hd hd hd smp gp skd skd nsk nsk nsk kvp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Frågan är vad som är värst

Min partikamrat Amineh Kakabaveh, som sitter som riksdagsledarmot, vill ha sänkt lön, eftersom de har fått en höjning på 24 000 kronor på elva år. Lägg till det att de som tjänar så mycket är den grupp som tjänat mest på de senaste årens skattesänkningar, och med andra ord har gott om pengar att röra sig med.

I grund och botten håller jag självfallet med henne, visst ska man vara välbetald men det finns en gräns också, som känns som om den är på väg att nås nu.

Samtidigt så är det ytterst sällan man hör vad en VD i det privata näringslivet tjänar, men enligt uppgift är deras medellön 77 000 kronor lite drygt, enligt en artikel i Realtid.

Det finns naturligtvis både likheter och olikheter mellan en riksdagspolitiker och en VD, men det som är gemensamt är att det är du och jag som får betala bådas löner och att de har arbetstider som normalt sett inte är sju till fyra och normalt sett är mer än 40 timmar per vecka.

Exakt vad som är en rimlig inkomst är omöjligt att säga naturligtvis, men det jag vänder mig emot är hur lite och sällan höga löner inom det privata näringslivet på allvar diskuteras och kritiseras. Anledningen till att det borde diskuteras mer är att gruppen VD:ar är betydligt fler till antalet än vad antalet riksdagsmän är och för samhället och oss medborgare är betydligt mer kostsamma, där vi sett många märkliga ersättningar även till företagsledare som i själva verket gjort direkt dåligt ifrån sig.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 1 november 2010

Böcker till salu

För två år sen, när jag och sambon flyttade till hus, så lade jag ut ett annonsinlägg i min dåvarande blogg för att bli av med lite böcker inför flytten. Jag minns inte riktigt hur många det var som vi blev av med men det var relativt många och ett antal kilos flyttning slapp vi att bära, mer än till posten.

Nu har bokhyllorna börjat bågna igen, och vi säljer av nästan alla böcker vi har för att få plats med fler nya.

Annonsen i sig har fått en egen blogg, som finns här: http://bockertillsalu.blogspot.com/


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Undrar om vi får höra några protester mot hundar nu?

I maj undrade jag retoriskt om folk är kloka? när det gäller hur långt deras varghat kan gå.

Idag undrar jag hur många protester mot hundar vi kommer att få, efter att ha läst om att 30 baggar på Gotland har fått sina pungar avslitna av hundar? Inte en enda är min gissning...

Hade det hänt på fastlandet så hade det genast blivit misstankar mot vargen, trots att det är vanligare med attacker från hundar på tamboskap, men på en isolerad ö som Gotland så är risken lika med noll att det ska vara en varg som orkat simma så långt på öppet hav...

Precis som jag har tyckt innan tycker jag ännu mer idag: Det behövs ett generellt kopplingstvång på hundar, oavsett vad politikerna tycker.

Nästa gång kan det vara barn som råkar illa ut.

Uppdaterat Som om det inte vore nog igår så fortsatte attackerna i natt och man undrar vad för idiot som inte ens efter föregående natts attack bemödar sig med att ta reda på sina hundar...



(Bilden är använd med fotografens godkännande, men hon vill dock vara anonym.)

Mer media dn hd dag gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Något jag funderat på innan..

Vi köpte ju ny bil för ett litet tag sen och det var den första bilen jag är med och äger som har mer än en enda krockkudde i ratten.

Jag vet att jag funderat flera gånger på om krockkuddarnas funktion verkligen är så idiotsäkra att de aldrig utlöser av misstag. Jag kan inte påminna mig om att jag tidigare hört talas om någon som råkat ut för det, men alla som haft bil vet att de knappast är idiotsäkra, oavsett märke och årsmodell. Något skit finns det alltid. Som att vår nyköpta Saab från 2004 inte ville blända av extraljusen alla gånger när vi får möte...

Men nu läser jag likväl om en kille i en Golf vars airbag exploderat utan att han krockat, och det jag är mest imponerad över är att han inte kör av vägen och krockar med något... och jag är lite glad över att det inte är Golf jag kör :)



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 31 oktober 2010

Det räcker nu

För några veckor sen så skrev jag det relativt långa inlägget Varför krig? om den svenska insatsen i Afghanistan och förklarade varför jag är emot en svensk militär insats där.

Dagens Nyheter har idag tre intervjuer, som är riktigt bra, med några av de som jobbat i Afghanistan åt den svenska försvarsmakten.

I en av dem säger en kvinna som varit där som sjuksköterska, i intervjun Jag kunde bli enormt frustrerad, några saker som får mig att vara ännu säkrare på min sak att vara emot en svensk insats där.






Men till mottagningen kom också de som hade drabbats av psykisk stress.
Många vittnar om vaksamheten och den sjukliga misstänksamheten i början av vistelsen. Vad betyder det att folk står och pratar i mobiltelefon? Och vad finns det i väskan som hänger på den parkerade cykeln där borta?
– Det finns unga som inte visste att de skulle reagera så. De vågade knappt gå ut.
...
Den som mådde sämst hade sett kollegerna i fordonet framför trängas ut i diket av smällen när en självmordsbombare sprängde sin jeep.
– Då hade vi som tur var en fantastisk präst och min sjuksköterskekollega hade arbetat inom psykiatrin. Men många hade behövt kvalificerad samtalsterapi.
– Visst ordnades det samtal för de här killarna. Men jag tycker att det behövs en utbildad kurator eller psykolog här hela tiden. Nu var det bara en som kom ner och stannade en kort period. Det är väldigt märkligt att det inte finns på plats.
Vad jag tyckte innan spelar egentligen ingen roll.


Enbart konstaterandet om att man medvetet skapar svenskar dåligt psyke utan att ha tillräckligt med resurser för att ta ha möjlighet att ta hand om dem där (hur det ser ut med psykvården i Sverige, som de kommer hem till sen, vet vi redan...) är mer än tillräckligt för att konstatera att insatsen för lång tid framåt leker med människoliv på fler punkter än man normalt tänker på.


Det är mer än nog för att ta hem soldaterna.


Mer media dn dn dn nsk skd 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Märkliga gäss som allt rinner av...

Apropå ett av morgonens inlägg, Alliansen är höjd över alla misstankar, så går exakt det samma säga om sverigedemokraterna.

Båda grupperingarnas väljarskaror tycks acceptera precis allt deras partier sysslar med, utan att det alls påverkar antalet väljare. Det i sig är oerhört fascinerande, och på många sätt ett större hot mot demokratin än mycket annat. För vad lär sig partier som kan uppföra sig direkt felaktigt utan att det påverkar väljarantalet? Jo, att man kommer undan med allt och inte behöver bry sig om de lagar och regler som de ska följa.

Ett parti som gravt sympatiserar med en kvinna som vill förbjuda tv-kanaler, som vilken annan diktaturstat som helst, är direkt illa att de inte alls är i närheten med sina ekonomiska uträkningar, som gjorts av välrenommerade ställen som sällan har fel. Men tro mig, det kommer inte ett dugg påverka deras väljare. Om de alls tar in nyheten så kommer de att misstro den, oavsett vad som sägs och läggs fram...

Ett mindre exempel är det om hur Sd:s förslag skulle ta oss tillbaka till Sovjet, när de försöker tvinga media vad de vill ta in i sina program eller tidningar.

Med den typen av partier och försök att sätta demokratin ur spel så är det inte utan att man önskar att folk kunde få upp ögonen för hur nära gränsen mot diktaturfasoner de ligger och att de faktiskt passerar den också.

Uppdaterat Sofia Nerbrand skriver en intressant sak om hur media gör sd en stor tjänst indirekt. Trots att det är mycket mer polisanmälda våldsbrott i Stockholm så skriver media ändå mycket mer om våldsbrotten i Malmö.

Det är naturligtvis illa att sd försöker påverka media på ett diktaturlikt sätt. Men det blir ännu värre när media faller ner i sd:s retorik och stödjer deras påståenden, trots att de är felaktiga.

Mer media dn dag dag dn gp hd hd skd nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det är dags för sprutbyten

Jag skrev i februari om att Sprutbyte behövs och för en gångs skull så tycker jag inte ens om att bli bevisad om att jag hade rätt, eftersom det inneburit ett antal dödsfall på vägen...

Så många som 30-40 personer smittades av HIV på bara några veckor i Stockholm, vilket visar tydligt att det behövs ett sprutbytesprogram.

Argumenten om att det riskerar att få fler missbrukare betvivlar jag verkligen...

Det är samma argument som jag hade då, som gäller idag:

Sprutbyte stoppar inte missbruket, säger några moderata debattörer.

Det är självfallet sant. Men det förhindrar smittspridningen av sjukdomar som de olika typerna av hepatit och hiv, vilket i sig drar med sig fler och dyrare sjukvårdskostnader.

Och framförallt så skapar det en kontakt till sjukvården den dagen missbrukarna känner att de inte orkar med sina missbruksliv längre, utan vill sluta och överleva. Vad bra att ha en direkt kontakt med någon som kan hjälpa en.

Ja om det då finns några resurser som moderaterna i skattesänkningssyften valt att plocka bort... Men som jag sa nyss så tycks skattesänkningar vara den enda lösningen på alla problem, även om det behövs pengar inom exempelvis sjukvården till den här typen av verksamheter.

Och då har jag ändå inte nämnt något om hur man via att öka tillgängligheten för alkoholen sannolikt ökar risken för att få än mer fullfjädrade missbrukare med behov av sprutbyten i slutändan...

Mer media svd dag dag hd dn gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Alliansen är höjd över alla misstankar vad det än gäller

Jag skrev igår om att Självinsikten är lika med noll hos alla de som försvarar moderaternas agerande, vad de än gör, och det på ett sätt som de aldrig hade försvarat någon från det röda blocket om de gjort samma sak...

Jag tog några exempel på hur ett antal skribenter på borgerliga ledarsidor, samt Reinfeldt, faktiskt visar viss förståelse för medias frågor och att man inte kan göra vad som helst om man är en aldrig så liten betydelselös riksdagsman...

Vad jag, och de ovan, har velat ha fram förs fram extra tydligt och bra i Vem betalar moderaterna? från dagens DN:s ledarsida och kritiserar Arkelsten m fl på det sättet jag och många andra velat lyfta fram problemet:





Men att ”informera sig” i verkligheten är något annat än att som miljötalesman låta sig bjudas på ett lustbetonat Shell-evenemang i Sydfrankrike, eller att acceptera ett flera dagars långt billån från BMW eller att sitta i styrelsen för ett börsbolag som är beroende av miljöpolitiken.
Problemet är inte att Sofia Arkelsten har berikat sig själv i någon större utsträckning – åtminstone inte vad vi vet – utan att hon tycks sakna de känselspröt som gör att man känner igen korrupta eller halvkorrupta situationer.
Som moderat har Arkelsten lärt sig att Socialdemokraternas finansiella och organisatoriska koppling till LO inte är ”kul” och att facklig-politisk samverkan ”känns unket” som ”kalla kriget” (citaten är hämtade från Arkelstens blogg under valrörelsen).
Men de problem som partisekreteraren ser till vänster är hon uppenbarligen inte förmögen att se till höger, trots Moderaternas oblyga anspråk på att vara samhällsbärande och agera i allmänintresset.
...
Som Inga-Britt Ahlenius påpekade i en DN-kolumn för några år sedan har vi en snäv syn på själva begreppet: korruption är något avgränsad och konkret, en bunt sedlar under bordet för en gentjänst.
Att sådant förekommer också i Sverige har Janne Josefsson visat med stor skicklighet i SVT:s ”Uppdrag granskning”. Men korruption är inte bara mutor, det är också ett vidare missbruk av förtroende och makt.
...
Korrupt är det också när moderater köper röster i interna provval, när en av Sveriges rikaste män bekostar vår blivande statschefs bröllopsresa, när fackligt förtroendevalda gynnas i bostadsköer, när ministrar och statssekreterare utan karenstid tar jobb av dem man tidigare påverkat politiskt och när en landshövding argumenterar för att en framgångsrik företagare ska särbehandlas i bygglovsprocessen.
Öppenhet är grunden för att motverka maktmissbruket. Om partisekreterare
Arkelsten vill vara trovärdig i dessa frågor, varför inte börja med att städa framför egen dörr?
Lyssna på kritiken från Europarådet och redovisa de ekonomiska bidragen över 20.000 kronor till Moderaterna – i valet 2006 handlade det totalt om drygt 30 miljoner kronor. Det skulle kunna bli starten på ett attitydskifte som följs av skärpta lagar, större öppenhet och tydligare regler; förändringar som borde ha inträffat för länge sedan.
Timbro har i samma tidning idag en debattartikel som heter Borgerligeheten befinner sig i ett utsatt läge, något som är en av de större självmotsägelserna jag läst på väldigt lång tid. Vore det sant så hade en taktik som förs ibland annat ämnet ovan, med ett agerande som balanserar inte bara på, utan även över, gränsen mot korruption, eller misstankar om människorättsbrott som för Bildt, omöjligt att klara sig undan med och Afghanistanpolitiken hade sett annorlunda ut. Någonstans tycker borgerligheten ha gjort sig till höjd över alla misstankar vad det än gäller.

Det finns en koppling till borgerligheten och Timbro, och vad de strävar mot, som man kan se i SvD:s artikel om En annorlunda bild av USA. Vem vill ha ett så segregerat samhälle som beskrivs i den artikeln? Det är illa nog med de ojämlikheterna som finns idag i Sverige, men det finns för många fler än de som är på botten idag en väg rakt ner i träsket av låga, för att inte säga obefintliga, inkomster och låga möjligheter att lyfta sig.

Uppdaterat Som om inte det vore nog så visar det sig att moderatledda UD har mindre koll på sin ekonomi än vad SIDA hade som tidigare kritiserades... Undrar när kritiken från UD mot sig själva kommer?

Mer media skd nsk svd svd svd gp exp exp svt


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ibland blir jag så trött...

Jag har egentligen ingen personlig åsikt om Halloween och kan inte säga att jag bryr mig personligen eftersom det inte är något jag firat eller tror att jag kommer att fira, om jag inte någon gång får barn som vill göra det. Däremot tycker jag det är bra att man i Sverige separerat det från Alla helgons dag.

Men jag blir direkt trött när jag läser kommentarer, som den första i Skrämmande skepnader intog Helsingborgs city, som gnäller över att det inte har med vår kultur att göra...

För det första så är en Zombie walk, som det handlar om i Helsingbors, inte nödvändigtvis något som har med Halloween i sig att göra. Den senaste jag hörde talas om var i Stockholm i juni i år.

För det andra så ställer jag mig frågande till människor med synen att man aldrig ska göra något nytt som inte tillhör vår kultur alls.

Tänk så hemskt att låta unga göra något de tycker är kul, även om det innebär smink och teater i någon mån och det utan att de nödvändigtvis dricker sig aspackade, som definitivt tillhör den svenska kulturen, men som sällan ifrågasätts...

Vad för diktaturland är det man efterfrågar om man inte vill låta unga skapa sina egna (sub)kulturer, när det inte är något som egentligen förstör för någon? Själv ser jag dessutom tydliga paralleller med att klä ut sig till häxa, som de flesta tycker är rätt sött...

Istället borde man naturligtvis hylla deras kreativitet och vilja att ge sig ut och göra något istället för att sitta inne och gnälla över att inget händer och att faktiskt träffas i lugnare form än vad både vanliga helgfestarefotbollsfans eller varför inte politiskt intresserade tenderar att göra i vissa fall...

Eller tycker ni att vi ska gå tillbaka till den gamla svenska seden att äta tillsammans med sina döda släktingar?

Mer media dn svd svd dag dag dag dn dn hd hd nsk nsk nsk nsk kb skd skd gp gp gp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!