lördag 1 maj 2010

1 maj i Älmhult

Jag skrev tidigare idag om 1 maj - Välkommen!

Den var välkommen och det var trevligt att vara där och träffa människor och kul att konstatera att folk känner igen mig, till och med en av tidningarnas reportrar som definierade mig som "han med bloggen", en av få inom älmhultspolitiken.

Det kändes överhuvudtaget mer hoppfullt än jag tycker jag har känt det tidigare, och trots att det var kyligt och inte alls soligt och fint som förra året så blev det till sist rätt mycket människor.

Jämfört med hur det verkar ha varit i Grekland och Helsingborg var det naturligtvis och lyckligtvis oerhört lugnt i Älmhult där det hetaste var utfallen mot alliansen och den varma korven från IF Metall...

Någonstans kan man konstatera att 1 maj får väldigt mycket media, i synnerhet ett valår som det här, och oavsett vad man tycker om demonstrationer och tal, så är bara det faktumet något som gör det värt att behålla.

Talen i Älmhult, både de av sossarna och av Vänsterpartiets Lennart Värmby handlade om, som Smålandsposten säger, förändringar.

Förändringar är självfallet nödvändiga för att vrida skutan Sverige tillbaka till något som påminner om ett rättvist land sett till hur fördelningarna är gjorda mellan människorna som bor här.

Det lustigaste av all media är kristdemokraten Oscarssons uttalande vid ett tåg i Uppsala för familjen, där han påstår de visar att de värnar familjerna och sen hänvisar till att man ska rösta på alliansen för att få behålla vårdnadsbidraget.

Synd bara att man varit än mer rädd om familjerna och deras väl och ve om man tagit de pengarna och riktat mot familjer som faktiskt behövt ekonomisk hjälp och attackerat utförsäljningarna av skattefinansierad verksamhet, som riskerar påverka många barn ochf amiljer.

Det är knappast någon hemlighet att dålig ekonomi splittrar familjer. Men istället väljer de att skänka pengar även till de som inte alls är i något behov av dem...

1 maj i Älmhult i bilder (alla foton är mina och får användas fritt för de som talar om vem fotografen är och länkar tillbaka till detta inlägget)



Media svd svd svd svd svd gp gp gp ab ab ab ab ab ab ab skd skd skd skd skd skd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds kb kb kb kb nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk  exp exp exp exp hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dag dag dag dag smp sds skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd  kvp kvp gt gt exp exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Proportioner?

Jag skrev för några dagar sen om hur folkhälsoministern försöker föra oss bakom ljuset med att få lagändringen angående barn och att bjuda dem på alkohol att låta som en faktisk skärpning.

Med tanke på det gångna stökiga valborgsmässorfirandet så undrar jag om hon fortfarande anser det och om hon vägrar inse problemets omfattning?

Även om snus inte är hälsokost så känns det som om man konstant försöker komma bort från de större problemen, för att ge sig på snusarna som orsakar "rätt få" rubriker om våld och polisingripanden... (nej jag är inte någon snusare och har aldrig varit) och att ge folk sparken för att de snusar känns direkt absurt...

Det är ingen slump att exempelvis Danmark har låg medellivslängd jämfört med exempelvis Sverige och Island, med tanke på att där dricks betydligt mer än här...

Mer media skd skd skd skd skd svd dn dn dag dag hd hd hd hd dag kb smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


1 maj välkommen!

Jag har tidigare år varit inne på att jag tycker att 1 maj-demonstrationer på många sätt känts lite förlegade.

Men jag är nästan böjd att ändra mig nu detta året när regeringens hårda nypor har visat sig vara så pass hårda och eländiga. Det behövs en tydlig markering både inåt sina egna led och utåt för att visa att vi är trött på all skit som drabbat de som bäst behöver stöd.

Men jag är fortfarande av åsikten att det är mycket märkligt när socialdemokraterna demonstrerar de gånger det är ett socialdemokratiskt styre. Blir det inte lite som att demonstrera mot sig själv och sitt eget styre?

Möjligen kan jag tycka att de rödgröna, inklusive miljöpartiet, borde agera gemensamt även på 1 maj, så det är lite synd att Mp håller sig undan, även om de vid vissa tillfällen påstår sig stå till höger om sossarna.

Ska jag kritisera de Rödgröna, som jag då själv tillhör som vänsterpartist, så ser det rätt märkligt ut att man går ut att man satsar på de ensamstående mammorna. Även om nu ensamstående mammor är i majoritet så ska naturligtvis även ensamstående pappor inkluderas, för även om män generellt har bättre löner än kvinnor så är det inte så per definition att de har det.

I Älmhult är det, precis som förra året, gemensam samling och tal på stortorget av bland annat Lennart Värmby, tillsammans med socialdemokraterna. Det känns bättre ärligt talat än att ha just ett tåg, om inte annat med tanke på den lilla orten och de få åhörarna.

I övrigt så tycker jag att, en dag som denna, recensionen av Göran Greiders senaste bok innehöll en del inspirerande vad det gäller en dag som 1 maj:

Och underst i schemat finns ”arbetarklass identiteten” – i det avseendet är Greider en traditionell socialdemokrat. Han ifrågasätter tillväxten, sticker hål på konsumismen, kritiserar löneklyftorna, hugger mot nyliberaler och socialdemokrater, men att arbetet utgör grunden för både samhället och det kritiska tänkandet är närmast ett axiom. Jag kan både förstå och inte förstå den hållningen. Om man nu föresätter sig att lämna tillväxtsamhället, varför i så fall behandla arbetet som ett självändamål? Jag längtar efter den dag när första maj talarna kräver mindre arbete i? stället för arbete åt alla. Det vore i sanning radikalt!
Delvis samma sak är Birger Schlaug inne på hos DN-debatt:

Grundproblemet är inte att vi har hög arbetslöshet – grundproblemet är att man envisas med att uppfatta 40 timmars arbetsvecka som en naturlag trots att vi ständigt rationaliserar, effektiviserar och automatiserar. Jag skulle vilja höra ett grönt språkrör uttala detta!

En sak är då säker, med ministrar som hyllar diktaturen Kina, kristdemokrater som tror att vårdnadsbidraget är bra när det är ett fiasko och andra som undrar vad göteborgarna ska göra i Borås, trots att nästan 4 000 pendlar mellan städerna, så behövs det en helt ny regering, trots att kommersiell media försöker göda oss med tillrättalagda kungahusreportage där man niger och ler och låter bli att ställa några som helst svåra frågor...

En dag som denna vore den enda dagen jag hade valt att flagga, om vår flaggsockel på tomten haft någon flaggstång. Undrar om jag hade vågat flagga på halv stång alla de dagar som hade gällt kungahusets födelsedagar? ;)

Mer media ab ab ab ab ab gp gp skd exp exp exp hd hd hd bt dag kb dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!




fredag 30 april 2010

Det är inte ofta jag håller med moderater...

Det är inte ofta jag håller med moderater, men när det kommer till att fritt klädval ska gälla alla tycker jag att det är självklart och jag skriver under på de två skribenternas undantag från regeln om fritt klädval:

Individens val av privata kläder är inte en statlig angelägenhet. Samtidigt är den personliga friheten inte helt obegränsad. Ibland måste det finnas möjlighet att införa begränsningar i den, även när det gäller individens fria klädval. Sådana inskränkningar kan godtas enbart om de har stöd i lag, baseras på sakliga skäl och inte går längre än vad som är nödvändigt i den specifika situationen. Exempel på skäl som i praktiken kan bli aktuella är säkerhet, identifiering och en god och trygg arbetsmiljö.
Ett land som ur religös synvinkel lägger sig i vad för klädesplagg människor har på sig på allmän plats tas det för stor hänsyn till religionen. Det gäller självfallet oavsett om man vill ta av eller ta på någon ett visst klädesplagg. Det måste vara upp till individen själv, i vart fall om man vill påstå sig ha ett fritt samhälle.

En fråga som gäller så få människor är och förblir en skenfråga.

Dessutom tycks det som om det finns muslimska krafter som är mer liberala och försöker verka för en förändring, tvärtemot vad de svenska högerextremisterna försöker få det att låta som.

Mer media svd dn dag dag ft

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Kameror i hemmen

Jag läser DN-artikeln Kamerorna ser dig i t-banan med visst intresse, trots att jag numera bor långt ifrån tunnelbanan.

En gång i tiden bodde jag dock granne med några av nedgångarna till Fridhemsplan, men kan inte påminna mig om att jag någonsin kände mig otrygg där. Konstigt nog så trivdes jag oerhört bra med att åka t-bana, till skillnad från att åka buss..

Jag är inte totalt motståndare till kameror varken på tunnelbanan eller någon annanstans, även om jag är skeptisk. Jag är betydligt mer säker på att satsningar av den typen som polisen gör i Lund-Malmöområdet ger ett bättre utfall, de befinner sig där brotten begås och på de tidpunkterna de oftast inträffar. Något som är betydligt bättre än det ofta förekommande önskemålet om att "polisen ska synas" under tider vanliga människor är ute och rör sig.

Tydligen har man ett liknande system i hela Skåne och det tycks som att brottsligheten minskat med 25%.

Sen ska man naturligtvis komma ihåg att mycket av brotten begås i hemmen och under alkoholens inflytande.

Men frågan är hur många av er okritiska kamera- och/eller alkoholanhängare som hade accepterat mer övervakning i hemmen? Man hör ofta kommentaren att "jag har inget att dölja", men sällan någon som hade accepterat en kamera i sitt hem...

Med tanke på att det är valborgsmässoafton och inte bara eldarna, utan även alkoholen kommer att flöda, inte minst bland unga, så finns det fortfarande all anledning att försöka komma till rätta med de grundläggande orsakerna till den kriminalitet som är vanligast.

Mer media nsk skd skd smp smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Mer om problemen med utförsäljningar

Jag skrev Generellt sett olyckligt med utförsäljningar för ett tag sen, och lyfte fram ett antal saker som är negativa med utförsäljningar av tidigare kommunala och landstingsägda verksamheter.

Nu framkommer det ytterligare problem, nämligen att vårdföretag fuskar med fakturor, vilket knappast är rätt mot skattebetalarna. Jag misstänker att det finns, om man orkar undersöka det hela på större allvar, betydligt fler av den här typen av saker, för det är knappast lätt för de som ska övervaka det hela att veta vad som verkligen har gjorts och vad som är ren bluff.

En annan sak, som jag nyss hörde talas om, är att det blir svårt för exempelvis kommuner eller landsting att reglera utgifterna vid en snabb nedgång i ekonomin.

Ett sätt att göra det är att dra ner på verksamheterna som är skattefinansierade snabbt för att få balans i ekonomin. Bortsett från att det aldrig är kul att göra det, så är det i princip omöjligt att göra det med kort varsel om det hela är utsålt till privata intressen, utan de avtal som är skrivna får fortlöpa oavsett hur kommunen eller landtingets ekonomi ser ut.

I slutändan blir det en ond cirkel, färre verksamheter får ännu högre neddragningar, vilket får exempelvis ett kommunalt äldreboendet att verka ännu sämre än det privatägda, eftersom det inte bara får bära sina egna neddragningar, utan även de privatägdas. Samma sak gäller självfallet även skolor och dylikt...

En sak som drabbar inte bara skattebetalare och anhöriga, utan även de anställda hos kommunerna. Något som är betydligt bättre än det av Expressen föreslagna att hålla valtal om för LO-ordföranden.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Ytterligare ett träningstips mot skador

Jag läser ett antal bra träningstips som skyddar mot skador, om man vill löpträna.

En sak tycker jag dock att de missat, som mycket väl kan vara minst lika viktigt eller viktigare än att springa på plant underlag. Att springa på mjukt underlag, i synnerhet om man inte är vältränad. Det sparar kanske främst knän, men egentligen alla delar som agerar stötdämpande i kroppen.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Regeringens taktik misslyckas

Det är bara att konstatera att regeringens taktik för att blidka jägarna har misslyckats och de har svårt att få med sig både deras organisationer och framförallt jägarna själva på det märkliga beslutet att både skjuta av och inplantera vargar för att få en livskraftiga vargstam.

Det finns all anledning att ifrågasätta den förda taktiken och det stora hänsynstagande som tagits till de vargkritiska jägarna eftersom vissa väljer att istället genomföra en gerillataktik mot gällande demokrati och med mycket litet motstånd från övriga jaktorganisationer, där man väljer att hota tjänstemän.

Innan någon kommenterar så kan jag hänvisa till infon högst uppe i vänstra marginalen: Jag bor inte i en storstad och jag är i skogen ofta och har den som närmsta granne. Jag var inte heller rädd för att springa i skogen när här var varg.

Mer media dag dag dag svd  hd exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


En glad nyhet!

Det är i sanning en glad nyhet att de Rödgröna ökar försprånget och nu har helt egen majoritet. Det innebär att det krävs en historiskt bra spurt av alliansen för att kunna få behålla regeringsmakten.

Ännu roligare är det att om de här siffrorna skulle bli verklighet så skulle försprånget bli ännu större eftersom Kristdemokraterna skulle åka ur riksdagen.

Någonstans så är det tydligt att människor är trött på den cyniska politiken som alliansen har fört som inte ger framtidshopp  och jämlikhet åt de som bäst behöver det. Oavsett vad man står på för sida så är det en sanning att enighet och fina siffror räcker inte. Det gjorde det inte för Persson och hans S-regering.

Nu känns alliansen igen från Bankeryd skriver en av SvD:s ledarskribenter. Själv tycker jag de främst känns igen där de passar bäst: I opposition.

Det finns självfallet saker som kan förstöra, som att S missar föryngringen på sin riksdagslista och har lite väl hög medelålder bland de valbara.

Mer media svd svd dn skd skd dag dag nsk nsk exp exp exp gp hd hd hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


torsdag 29 april 2010

Insändare 2

En insändare till tidningen Smålänningen som svar på den debattartikel som Katarina Brännström (m) skrev idag den 29 april:

Vänsterpartiet mer småföretagarvänligt än moderaterna
Jag noterar Katarina Brännströms inlägg den 29/4 och att hon avslutar med att "Moderaterna kommer alltid att vara det mest företagarvänliga partiet".
I november förra året så stämde det inte alls överens med verkligheten då Företagarna undersökte genom att låta sina medlemmar rangordna aktuella förslag från de olika partierna, då bland annat förslaget från Vänsterpartiet om att helt ta bort sjuklöneansvaret hos företag med färre än 10 anställda blev populärare än alla de borgerliga partiernas förslag blev.
Utöver de sakerna så har Vänsterpartiet lagt fram ett antal förslag riktade till mindre företag, som exempelvis en sänkning av arbetsgivaravgiften för enmansföretag och de med få anställda eftersom det stimulera att anställa nya människor och stärkt stöd till skyddsnätet kring personer med eget företag så att de får samma trygghet som anställda, eftersom det är omöjligt att till rimlig kostnad försäkra sig kring ett längre inkomstbortfall idag.
Undrar ni varför Företagarnas undersökning visade ett så oväntat resultat? Man lät bli att tala om vilket parti som låg bakom de olika förslagen, för att medlemmarna inte skulle välja efter partitillhörighet.

Insändaren ovan bygger delvis på ett gammalt blogginlägg.

En tidigare insändare skrev jag om ett helt annat ämne, som blev publicerad på ett antal olika ställen.

Uppdaterat Jag ser att en välbekant socialdemokrat talar om att de är det nya småföretagarpartiet, men jag får hänvisa till texten ovan och konstatera att det inte alls måste vara på det viset, om småföretagarna såg budskapet i första hand och avsändaren i andra hand.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Inte lätt att vara invandrare i Sverige...

Allt hänger ihop, brukar jag säga...

Det är ingen slump att sd:s största fäste är i Skåne och att det är i trakterna av Sjöbo som okända personer av vad som tycks vara rastiska motiv väljer att hota styrelsekvinna inom Skånemejerier och misshandlade hennes man av rasistiska motiv. 

Inte oväntat uppger ATL att paret även varit med om liknande saker i Danmark, som bekant har många punkter gemensamt med Skåne vad det gäller främlingsfientligheten...

Mer media svd skd lb

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


A-kassan och dess utformning

Jag hoppas verkligen att alla politiker från alla läger läser igenom vad bland annat ordföranden i A-kassornas samorganisation säger i dagens DN-debattartikel:

Ny rapport om a-kassan: Dags höja ”taket” och ändra regelverket så att fler får a-kasseersättning. Bara drygt var tionde av alla arbetslösa når upp till 80 procent i a-kasseersättning. Uppemot hälften av de inskrivna hos Arbetsförmedlingen har ingen ersättning alls. För att inte helt urholka värdet och legitimiteten för försäkringen är det dags att höja dagpenningbeloppet, skriver Melker Ödebrink och Harald Petersson.
Nu är jag visserligen i grund och botten positiv till vad Borg tycker, trots att han är moderat, vad det gäller en obligatorisk A-kassa.

Men det beror ju självfallet på hur den utformas och vilka nivåer det handlar om.

Har man en obligatorisk A-kassa så blir det självfallet lätt att lägga nivån låg, eftersom ingen kan välja att gå ur den.

Jag tror dessutom det hela handlar om att försöka få bort fackets koppling till A-kassan, som är försvagad redan.

Själv tycker jag det är idiotiskt att plocka bort den kopplingen, då det redan finns en väl fungerande organisation, som dock får för lite resurser för att kunnat göra ett riktigt bra jobb.

Så gärna en obligatorisk A-kassa, men se då till att den inte blir ett strypsnöre, utan något människor faktiskt uppfattar som en försäkring som hjälper och inte som ger en så låg procentsats av lönen som den gör idag.

Uppdaterat Jag noterar att Littorin kallar A-kassornas höjning för en miljardrullning. Men vad f-n kallar man då det faktum att A-kassorna är överfinansierade och är något som snarast är en extraskatt som ger statskassan mer pengar än vad som kommer ut ur den?

Är det så omöjligt för de rödgröna eller Vänsterpartiet att få ut den nyheten, så att de kan öka sitt försprång ännu mer? De har ju åtminstone lyckats med att få ut nyheten, åtminstone på Aftonbladet, att Arbetsförmedlingen har mycket pengar över, trots att det finns gott om arbetslösa att slösa upp pengarna på...

Jag brukar i vanliga fall se mig som hjälpligt påläst inom de här områdena men att det var SÅ illa med A-kassan som kassako var en nyhet.

Läs Scaber Nestors ypperliga inlägg om det hela:

En ny A-kassa blir ett nytt försäkringskassefiasko

Visste ni att den (pga ändrade regler av Allansregeringen) höjda A-kasseavgiften bekostar skattesänkningar?

I övrigt har även Alliansfritt Sverige skrivit om det tidigare och svt.se samt Dagens Nyheter:



BERÄKNINGAR GJORDA av SVT:s Rapport och Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen visar att i år ger a-kassesystemet ett överskott på 14 miljarder kronor.
För Sture Nordh, ordförande för TCO, kommer inte uppgifterna som en överraskning.
- Vi påpekade redan när försämringarna i a-kassan gjordes med sämre villkor och högre avgifter att systemet redan var finansierat. Regeringen gav också besked om att man tänkte använda det här överskottet till andra saker, till skattesänkningar och införandet av jobbavdrag, säger han till TT.
HAN SÄGER ATT arbetslöshetsförsäkringen allt mindre är en försäkring utan i stället blir en finansiering av andra ändamål i statsbudgeten
Tala om att jag är trött och irriterad på den här regeringen...

Mer media svd svd svd hd dag dag dag dag dag gp gp ab dn dn exp exp smp smp ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Relevant reaktion från läkare

Vad skönt att se en relevant reaktion från läkare som inte vill lyda de regler som säger att de ska omskära pojkar, även om det inte är medicinskt motiverat.

Det borde vara självklart att inte försöka agera så att man förväntar sig att göra något som inte är medicinskt motiverat, när man tydligen får prioritera bort läkarvård som är medicinskt motiverat!

Mer media sds sds dag dag dag hd svd dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


onsdag 28 april 2010

Ständigt dessa sd:are...

Det tog inte lång tid innan det kom en dementi om att Mp kan samarbeta med sd i Karlskrona. Det var väl inte helt oväntat ärligt talat...

Även om miljöpartisten har rätt i att den politiska kartan kan ritas om och göra det besvärligare med samarbete för att få en majoritet så är det knappast så att varken de eller något annat parti behöver vara så desperata att de väljer just sd...

Det är ju milt sagt svårt att förstå poängen med ett parti som så ofta försvarar sina parti- och styrelsemedlemmar.

Jag vet inte för vilken gång i ordningen man verkar tycka att det är okej att deras politiker förtalar människor, men nu blev ytterligare en sd:are dömd för förtal och frågan är när sd ska visa upp att de faktiskt menar allvar och slänger ut de som blir dömda, som de påstått tidigare att de ska göra...

Det tragikomiska med den här bloggaren är att han, med invandrarbakgrund, någonstans ändå gynnar sd:s politik då han i statistiken borde bli en invandrare som begått brott, som sd kan hänvisa till när de driver sin politik...

Mer media dn dn dn sds sds nsk hd hd hd hd smp dag exp exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Har du råd med ytterligare 49 kr mer i utgifter per månad?

Har du råd med ytterligare 49 kronor mer i utgift per månad på din bil?

Bra, det är jag övertygad om att alla bilägare har och att ingen står och faller med den summan.

Moderata Svenska Dagbladet har nämligen räknat ut att det är exakt den summa som bensinskattehöjningen på 49 öre kommer att kosta för medelbilisten, som kör 1 500 mil, enligt deras Faktakollen:

Påstående: 


Oppositionspartierna meddelade på onsdagen att de vill höja miljöskatter, bland annat bensinskatten, med sammanlagt elva miljarder de närmaste två åren.
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand hävdar att den höjda koldioxidskatten på bensin, som genomförs i två steg, ökar kostnaderna med 49 kronor per månad på två år. I beräkningarna förutsätts att man kör 1 500 mil per år. Första året ska bensinpriset höjas med 20 och andra året med 29 öre per liter. I summorna ingår, enligt de rödgröna, både skatt och moms. Den sammanlagda höjningen blir alltså 49 öre per liter. 

Hur det är: SvD har räknat på tre exempel:
1) En ny bil som drar 0,67 liter per mil. Enligt branschorganisationen Bilsweden snittförbrukningen för en ny bil förra året.
Vid 1 500 mils körsträcka blir då den extra kostnaden för de två årens totala höjning på 49 öre per liter 41 kronor per månad. 
Så här räknade vi: Det går åt 1005 liter att köra 1 500 mil. 1005 gånger 49 öre är 492,45 kronor. Utslaget på tolv månader blir det 41,04 kr per månad.

2) En bil som drar 0,8 liter per mil. Enligt Bilsweden snittförbrukningen för hela beståndet förra året. Den extra kostnaden blir då 49 kronor per månad.
Så här räknade vi: För att köra 1 500 mil krävs 1 200 liter bensin. 1 200 gånger 0,49 kronor blir 588 kronor. Utslaget på tolv månader blir det 49 kronor i månaden.

3) En gammal bil som drar 1 liter per mil. Då blir månadskostnaden för höjningen 61 kronor.
Så här räknade vi: 1 500 mil gånger 49 öre är 735 kronor. 735 kronor utslaget på tolv månader blir 61,25 kronor per månad. 

Slutsats:
Maria Wetterstrands påstående stämmer förutsatt att man kör en bil som drar ungefär 0,8 liter eller mindre per mil

Innan ni gnäller, för det vet jag att några av er kommer att göra, så kan jag påpeka att moderaterna höjde med 30 öre i början av sin mandatperiod. Det påverkade inte mer än marginellt människors möjlighet att köra bil eller priserna på de varor som riskerar att bli dyrare på grund höjda fraktkostnader. (Dock är de flesta företag så medvetna om att hålla logistiken genomtänkt att per vara blir höjningen väldigt liten också)

Höjd skatt för de över 40 000 kronor i månaden tycker jag är ett ännu bättre förslag och det går inte att med all god vilja i världen kalla för orättvisa som Reinfeldt gör. Kort sagt så drabbar det inte någon fattig och de vars köpkraft behöver ökas är snarast de som har lägst inkomster, vilka oftast har ett uppdämt köpbehov som påverkar exempelvis affärer mer än vad redan rika gör, som istället sparar pengarna...

I själva verket är det som Aftonbladet säger i ledarbloggen:




Men klart tycks vara att förvärvsavdraget, det så kallade jobbavdraget, skall trappas ner för dem som har en månadsinkomst på 40 000 kronor och mer. Vid inkomstnivån 80 000 skrotas skattereduktionen helt.
Det behövs pengar till välfärdens kärnområden. Om detta råder det rätt så stor enighet, enligt den opinionsundersökning som de rödgröna lät genomföra förra sommaren. Hela 65 procent höll med om påståendet att kommuner och landsting ska få större resurser till skola och vård, "även om det kräver högre skatter". 25 procent höll inte med.
Säkerligen kan flertalet väljare också hålla med om att det vore det utmärkt med en politik som nu kan minska de klyftor som Anders Borg hävdar måste vidgas ytterligare för att kanske krympa i en obestämd framtid.
"Skattechock", sade Reinfeldt.
Verklighetsanpassning är ett sannare ord.
Tur att i vart fall moderatkvinnorna kan lägga bra förslag i form av höjt tak för vab-ersättning.

Inlägget är att se som en fortsättning på Fortsatta bra satsningar som jag skrev i morse.

Uppdaterat Jag är inte förvånad över att bensinskatteförslaget inte är populärt, men frågan är hur många som verkligen insett att det rör sig om en relativt liten höjning per bilist i kronor räknat och att den ska höjas lite i taget?

Och vem är för övrigt förvånad över att centern vill höja bensinpriset ännu mer men väljer att hålla tyst om det?

Mer media ab e24 e24 e24 svd svd svd svd svd svd svd dag exp exp exp gp skd skd hd hd dn dn dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


Fortsatta bra satsningar

Jag skrev om bra satsningar mot välfärd igår och tycker att det mycket väl kan bli ytterligare bra satsningar från de Rödgröna att döma av dagens artiklar i tidningarna.

Normalt sett är varken jag eller andra särskilt glada över skattehöjningar på bensin, men om det stämmer som utlovas att det blir kompensation för resor till och från arbetena som motsvarar det hela så har jag inga problem att acceptera det, trots att jag bor 2 mil från huvudorten i kommunen och hade haft svårt att klara mig utan bilen både till jobb och fritiden. Dessutom ska det naturligtvis sättas i relation till satsningarna på de allmänna färdmedlena.

Möjligen skulle jag kunna tänka mig att man på något sätt, exempelvis via bilskatten, tog ut en del av skattehöjningen på de som bor i större städer, där det vanligtvis finns en fungerande kollektivtrafik.

Tillbaka med förmögenhetsskatten har jag inget principiellt emot heller, men den förra utformningen gav i ärlighetens namn rätt lite pengar tillbaka till statskassan och var för lätt att komma undan. Någonstans är det dock stötande att de med mest pengar inte behöver betala skatt, utan att skatteintäkterna i högre grad lämpas över på de med mindre pengar att röra sig med, så jag hoppas det går att lösa på ett bättre sätt än innan.

I övrigt noterar jag att moderaterna vill göra Sverige tryggare. Frågan är varför ni inte klarade det redan under denna mandatperioden, trots stora förändringar? Varför ska vi tro på att ni klarar det den här gången?

Mer media svd svd dn exp exp exp exp ab svd hd hd hd sds dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


tisdag 27 april 2010

"Odell står bakom satanismpolitik"

Ni känner till det gamla uttrycket "Där hjärnan tar slut tar nävarna vid"?

Det var min första tanke när jag läste om Odells osmakliga påhopp på Sahlin, där han kallade de bra rödgröna satsningarna för Tobleronepolitik.

Frågan är vad man ska kalla de pengar som de väljer att satsa på att göra de mest välbeställda ännu rikare genom sänkta skatter för de som har jobb och är friska? Sataniskt?

"Odell står bakom satanismpolitik", syftande på den typ av satanism som propagera för den starkes rätt, som det anses vara i naturen, borde vara ett minst lika relevant uttalande.

Någon ursäkt kommer de naturligtvis inte att få, för hur ska Odell se ut då?

Själv tycker jag oavsett vad Odell och Sahlin sagt eller gjort, att Odells del i Carnegieaffären är av betydligt värre art, men som är något som snabbt tycks ha glömts bort... För att inte tala om Federleys salladsbar som han ska betala 300 000 kronor för utebliven hyra, nu ett antal år senare...

Oavsett vad så tycks det som om desperationen är stor nog, inte bara hos Odell, för att hoppa på den här typen av verbal misshandel istället för argumentering, utan även för att ministrar ska hänge sig åt lögner, som Borg när han har fel om de siffror han försöker argumentera emot kilometerskatten för lastbilar och andra ministrar försöker generalisera över lata tonåringar som hellre spelar tv-spel än söker jobb...

När det inte finns jobb att söka, så spelar det ingen roll hur  man anstränger sig, vilket är märkligt att en minister inte förstår...

Själva satsningen då? Har oppositionen råd med den?

Frågan är om den inte gynnar statens inkomster, i längden, betydligt bättre än de skattesänkningar har gjort, och gör mer för jobben än de satsningar som snarast ger ökat sparande för de som redan har gott om pengar och höga inkomster?

Mer media ab ab ab ab ab ab ab svd dn sds sds sds dag dag exp exp exp exp exp exp exp svd gp gp skd nm nm kb nsk smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!