tisdag 20 september 2011

Fattigdomsbevis är bara förnamnet...

Det är direkt beklämmande att den fina miljön, träden, byggnaderna, betes- och odlingsmarken samt det gamla fina röda lilla trähuset inte ska få stå kvar längre.


Jag skrev om det och tog foton i våras. Idag ser det inte alls ut så längre och det är än så länge bara huset som står kvar.


Då skrev jag mest om stenmuren men vad som inte riktigt framgick då var att hela kulturmiljön, som visar på gamla tiders liv, finns i princip inte kvar längre och kommer att tas bort helt inom kort, efter Ikeas krav.


Vänsterpartiet Älmhult har aldrig varit emot handelsplatsen i sig, men däremot bortplockandet av gamla kulturmiljöer av den här typen, som dessutom befinner sig i utkanten av området.


Precis som moderaten Per Garnegård säger i Intervjun i Smålandsposten så är det ett fattigdomsbevis att det inte får vara kvar. Att en kommun och ett företag som så ofta hänvisar till röda hus med vita knutar och stenmurar inte har det minsta lilla intresse av att bevara något som är genuint på ett ställe där många människor kommer att passera och faktiskt se det hela är för jävla dåligt minst sagt. 


Den enda mycket lilla trösten i det här är att moderaten Garnegård och miljöpartisten Rundlöf går emot sina maxiallianskamrater. Starkt och bra gjort av dem som står upp för de små värdena!

Även Per Garnegård bestämmer sig för att sitta kvar.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar