onsdag 31 oktober 2012

Efter 6 års alliansstyre så saknas effektivitet

Efter 6 års alliansstyre så saknas effektivitet 

Apropå Suzanne Frank (M) debattinlägg 31.10 i Smålänningen

Jag hoppas att alla som bryr sig om landstingets vård, inte minst de med anknytning till Ljungby lasarett, såg och läste moderaten och landstingsrådet Suzanne Franks inlägg på sid 2 i Smålänningen 31 oktober. Det går att konstatera, efter att ha läst den, att Frank och alliansen haft makten i snart 6 år i landstinget och fortfarande anser att skattepengarna inte jobbar effektivt. Något som är ett underbetyg till sina egna beslut.

Under det senaste landstingsfullmäktige, som går att se en inspelning av i efterhand på landstingets hemsida, så säger bl a moderaten John Hed att det finns möjlighet att göra besparingar på 1 miljard, nästan en fjärdedel av hela budgeten, i vårt landsting. Han specificerar inte var det ska sparas och Frank säger inte i sin debattartikel var effektiviseringarna ska ske. Men för att spara 1 miljard så är det tveksamt om det ens räcker att lägga ner Ljungby lasarett helt och hållet.

Så sent som 2008 så valde man i den borgerliga alliansmajoriteten att höja skatten med 45 öre, gissningsvis för att man insåg att effektiviseringar och besparingar nåt vägs ände och tvärtemot sina tidigare löften. Politiskt kan jag tycka att det ska bli intressant att se var de ska kunna förändra verksamheten så att de inte behöver göra samma sak igen.

Men mest och rent mänskligt så tycker jag synd om kronobergarna som på något sätt kommer att få lida för den typen politik via en mindre human och verkningsfull sjukvård, som de sjuka kommer att få betala.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet
ersättare i landstingsfullmäktige

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Under många år har det tjatats om att det måste ske en samordning mellan länets båda lasarett. Denna samordning verkar gå oerhört trögt och vad har över huvud taget gjorts i detta ärende? Tidigare talades det om att ortopedoperationerna skulle koncentreras till Ljungby. Detta torpederades effektivt genom att manövrera bort två erkänt kunniga ortopeder. Resultatet blev i stället att man nu få använda hyrläkare för att klara de akuta behoven och att i övrigt kommendera ortopeder från Växjö att tjänstgöra vissa dagar i Ljungby. Lysande! I övrigt är det knappast okänt att Växjöborna hyser en genuin motvilja till att söka vård vid Ljungby lasarett. Hellre söker man sig utanför länet, med vad det medför i ökade kostnader för vården.

    SvaraRadera
  2. Kan bara instämma i det du säger Leonardo! Historien med de två läkarna som man inte vill låta gå ner till 80% är oerhört kontraproduktivt och märkligt!

    SvaraRadera