lördag 5 oktober 2013

Horribelt resonemang om "nattis" av smålandspostens ledarskribent

Ett fullständigt horribelt resonemang förs i dagens ledartext från Smålandsposten, där det påstås att det väcks krav på dygnet runt-öppna dagis på grund av "separationskulturen". Det enda det beror på är arbetsgivarnas krav på att hålla igång verksamheten dygnet runt.

Ska han gnälla på rätt här, så är det knappast på föräldrar som skiljer sig. Jag vet flera exempel på föräldrar där de är lyckligt gifta men har arbetsgivare, ibland samma arbetsgivare, som förväntar sig att båda ska jobba helger, kvällar och nätter.

Om ledarskribenten verkligen varit intresserad av att minska "separationskulturen" så hade det varit självklart att antingen protestera mot arbetsgivarna eller vara för nattöppna dagis, så att äktenskapen kan fungera även i dagens arbetsmarknad!

Jag och Vänsterpartiet anser att utbyggda nattis är en nödvändighet i dagens samhälle och att det dessutom är en jämställdhetsfråga. Det går att se i länder, till och med så närstående som i Tyskland, att kvinnorna har svårt att komma ut på arbeten om det inte existerar barnomsorg. Det är dessutom negativt för ett land i sig som missar mycket kompetenta människor i arbetslivet och får lägre födelsetal.

media ab ab 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar