fredag 18 april 2014

Hur mycket mer kan alliansen komma undan med?

Jag har full förståelse för att alla varken vill vara vänsterpartister, sossar eller miljöpartister. Eller inte vara till vänster alls.

Men däremot har jag oerhört svårt att förstå att alliansen har några väljare kvar själva efter den senaste tidens uppmärksamhet kring Nuon-affären, där alliansen gemensam försöker smita undan med att ha slarvat bort 100 miljarder skattepengar. Och inte vill ta ansvar för det som skett.

Det är en sak att göra misstag. Det är en annan sak att som en högerregering göra ett storköp a la Sovjet, mot alla rekommendationer och som när det går åt helvete ingen vill svara på, utan alla de inblandade skyller på varandra och Maud Olofsson som vet mest om det hela inte ens vill inställa sig till KU-förhören.

Det är alltså en total lekstuga, trots det stora allvaret och den stora summan pengar det handlar om. Det är lika mycket som företagsvinster genererar i skatt i Sverige ett helt år, enligt Swedbanks uträkningar. Det är mer än dubbelt så mycket som det svenska försvaret kostar per år. Det är mer än dubbelt så mycket som all vård i Stockholm kostar under ett år. Det är nästan lika mycket som vägarna och järnvägarna ska få 2014-2025. Och så vidare...

Trots detta så vill inte den ytterst ansvarige, statsminister Reinfeldt svara på frågorna han får. Trots att pengarna kunnat hjälpa arbetslösa till jobb eller förhindrat att fler sjuka dör av platsbrist.

En viss tröst ger det att borgerliga ledarsidor också inser det orimliga och kritiserar alliansen, som Expressens ledarsida:

"Fredrik Reinfeldt tyckte inte att det spelade någon roll att Olofsson skolkade då han i egenskap av statsminister kunde svara för henne. Men det kunde Reinfeldt givetvis inte göra när han hördes av KU. Han förklarade precis som Anders Borg att han fått vetskap om att affären var klar via media.Här gör statliga Vattenfall en affär på nära 100 miljarder kronor och varken finans- eller statsministern är informerad om köpet? Det ger ju en närmast skrämmande amatörmässig interiör från alliansregeringens samarbete. Samtidigt som det är just regeringsdugligheten och kompetensen hos firma Reinfeldt & Borg som Moderaterna hoppas ska bidra till att vända opinionsvinden."
Facit blir att den här alliansregeringen kan inte falla vad som än händer dem. Det märkliga är inte att de rödgröna partierna är större. Det märkliga är att någon kan vilja rösta på partier som så gravt förstört skattepengar som hade kunnat gå till skola, vård och omsorg.

media ab ab ab ab ab svd smp nsk skd dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

 1. Apropå pengar till statskassan...

  "Detta handlar bl a om hur ALLA världens länder (under t ex 2014 ?) ”lätt som en plätt” successivt kan växla ifrån det nuvarande systemet att till hög ränta låna LuftPengar till sina budgetunderskott – direkt och/eller indirekt av bankirerna Rothschild & Co och genom att urholka välfärden. Det senare har nu pågått i Sverige med en svindlande hastighet i ca 20 år. ”Demokrati eller inte ?” Istället kan vilken stat som helt lagligt själva producera räntefria pengarna till sina budgetunderskott. Video om ca sju minuter med Ellen Hodgson Brown om det här.


  För lite pengar i cirkulation i samhället = för hög arbetslöshet (mer än 2-3 procent) = lågkonjunktur = helt onödigt slöseri med samhällsresurser.

  En rik turist kom in på byns hotell, lade en tusenlapp på disken och bad om en nyckel för att titta på ett rum. Hotellägaren blev glad, tog tusenlappen och sprang till kötthandlaren och betalade sin skuld på tusen kronor.

  Kötthandlaren sprang i sin tur till bonden och lämnade tusenlappen som han var skyldig. Bonden tog tusenlappen och sprang till mackägaren och betalade en skuld på disel.

  Mackägaren blev glad och sprang till byns glädjeQvinna och betalade sin skuld på 1000 kr. Hon sprang i sin tur till hotellet, glad i hågen lade hon upp tusenlappen på disken och gjorde sig därmed skuldfri på hotellet.

  Just då kom turisten ned, han var inte nöjd med rummet så han tog tillbaka tusenlappen som låg på disken och drog därifrån. Det blev stor glädje i byn, ingen hade tjänat några pengar men alla blev skuldfria.

  - slut citat från en bit ned i texten här.

  Av staten själv producerade ränte- och återbetalningsbefriade pengar i sammhällsmaskineriet kan ses som oljan i en motor. För mycket olja och motorn storknar (= superinflation och urholkat valutavärde). För lite olja i motorn och den skär (= för hög arbetslöshet – som ju i princip alla länder i världen lider av i dags dato). Lagom med olja i motorn och den går som smort (= låg eller ingen inflation alls, stabilt valutavärde och helt automatiskt en naturlig arbetslöshet på 2-3 procent).


  Det absolut snabbaste och effektivaste sättet för stater att öka mängden pengar i cirkulation = sänka arbetslösheten i samhället – är att höja ersättningarna till pensionärer, sjukförsäkrade, arbetslösa och socialbidragstagare. De allra flesta av dessa lever sedan mer än 20 år tillbaka i Sverige under en rimlig ekonomisk överlevnadsnivå – och kommer därför att tämligen omgående spendera inkomstförbättringarna.

  Tre procents höjning av ersättningarna till pensionärer, sjukförsäkrade, arbetslösa och socialbidragstagare kan uppskattas ge ca en procents lägre arbetslöshet inom ett år. Räntefria pengar för att finansiera detta produceras av Riksbanken på uppdrag från Riksdagen = räntefria pengar som aldrig behöver återbetalas.


  Det finns INGEN risk för superinflation eller urholkat valutavärde i detta (klargörande blänkare om det här) – så länge som staten ifråga ej låter arbetslösheten gå under ca tre procent. Den öppna och dolda arbetslösheten i Sverige är i dags dato ca tre gånger större. Vettigt eller nationalekonomiskt vansinne :?:

  Ett land kan aldrig leva över sina tillgångar – genom att själv producera räntefria pengar till sina budgetunderskott – istället för att som nu till hög ränta låna av banksters – så länge som arbetslösheten ej understiger ca tre procent." - slut citat från en bit ned i texten här

  I o f s så kan jag ha fel i detta - men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

  SvaraRadera